HSY

HSY:n uudet kummikoulut tarttuvat arjen ympäristötekoihin

Jaa

Helsingin seudun ympäristöpalvelut HSY on valinnut hakemusten perusteella yhteensä yksitoista koulua pääkaupunkiseudulta sekä Kirkkonummelta lukuvuoden 2021–2022 kummikouluiksi. Kummikouluohjelmassa koulut pääsevät harjoittelemaan ympäristötekoja ja tuomaan ne pysyväksi osaksi arkea. Kummikouluohjelman toteuttamisessa hyödynnetään myös älylaitteella pelattavia pelejä.

Ulko-oppitunneilla kummikoululaiset oppivat monipuolisesti arjen ympäristötekoja ja –tietoutta.
Ulko-oppitunneilla kummikoululaiset oppivat monipuolisesti arjen ympäristötekoja ja –tietoutta.

Tänä vuonna Helsingistä mukana ovat Poikkilaakson ala-asteen, Siltamäen ala-asteen ja Karviaistien koulut, Espoosta Lähderannan, Kirkkojärven ja Auroran koulut, Vantaalta Vierumäen, Seutulan ja Ylästön koulut sekä Kirkkonummelta Kartanonrannan ja Heikkilän koulut. 

Kummikouluohjelma antaa eväitä kestävän kehityksen opettamiseen vuosiksi eteenpäin

Ohjelman tavoitteena on auttaa koko koulua omaksumaan ympäristötekoja osaksi arkea, sekä kotona että koulussa. Kummikoulut ovat valinneet kummivuotensa pääteemaksi joko elintärkeän veden tai kestävän kulutuksen ja kiertotalouden.

Kummikouluvuoden teemoihin liittyvät oppitunnit voidaan toteuttaa lähiopetuksena, etänä tai ulkona. Hauska lisäys oppitunteihin ovat älylaitteella pelattavat digipelit. Kolmelle eri ikätasolle tehdyt pelit tutustuttavat oppilaat monipuolisten ja hauskojen tehtävien avulla kiertotalouteen ja elintärkeään veteen.

Opitut käytännöt eivät jää pelkästään kummivuoteen. Sekä oppilaita että opettajia kannustetaan jatkamaan opittuja arjen ympäristötekoja myös kummivuoden jälkeen. Oppimisen tueksi HSY tarjoaa kummikouluille opetussuunnitelman mukaisia ja monipuolisia oppitunteja ja materiaaleja, koulutusta opettajille sekä Pääkaupunkiseudun Kierrätyskeskuksen Ympäristökoulu Polun ympäristökasvattajien tuen. Oppitunnit ja materiaalit tukevat koulun kestävän kehityksen suunnitelman toteuttamista.

Espoosta edellisen kummikouluvuoden luokanopettajalta saadussa palautteessa kiitettiin tukea, jota ympäristökasvattajilta saatiin koko vuoden ajan. Palautteen mukaan ohjelma oli upeasti muokattu koulun lähtökohtia ja tarpeita vastaaviksi, ja terävöitti kestävän kehityksen tiimin toimintaa.

HSY valitsee kummikouluohjelmaan vuosittain vähintään kymmenen koulua pääkaupunkiseudulta ja Kirkkonummelta. Yhteensä ohjelmassa on vuosien mittaan ollut mukana lähes 140 kummikoulua. Seuraava haku aukeaa HSY:n verkkosivuilla maalis–huhtikuussa 2022.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Ympäristöasiantuntija Päivi Vaisto, puh. 040 705 5863, paivi.vaisto@hsy.fi

Kuvat

Ulko-oppitunneilla kummikoululaiset oppivat monipuolisesti arjen ympäristötekoja ja –tietoutta.
Ulko-oppitunneilla kummikoululaiset oppivat monipuolisesti arjen ympäristötekoja ja –tietoutta.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Tuotamme HSY:ssä kunnallisia vesihuollon ja jätehuollon palveluja sekä tietoa pääkaupunkiseudusta ja ympäristöstä. Teemme kanssasi maailman kestävimmän kaupunkiseudun.                         

HSY – Puhtaasti parempaa arkea

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta HSY

HSY:n hallituksen päätökset 24.9.202124.9.2021 11:31:45 EEST | Tiedote

Hallitus päätti seuraavista hankesuunnitelmista: Orapihlajantien ja Paatsamatien alueen vesihuollon hankesuunnitelma Tikkurilan vedenjakelun turvaaminen ja alueen vesihuollon kehittämisen hankesuunnitelma Korppaanmäentien ja Vanhan Ruskeasuon alueen vesihuollon hankesuunnitelma. Hallitus päätti lisäksi vesihuollon toimialajohtajan viran auki julkistamisesta. Lisäksi hallitus sai tiedoksi HSY:n osavuosikatsauksen 1.1.–31.8.2021, Helsingin seudun uuden maankäytön, asumisen ja liikenteen MAL-sopimuksen 2020–2031 ensimmäisen sopimusvuoden seurantaraportin sekä arvioinnin Pääkaupunkiseudun ilmastonmuutokseen sopeutumisen strategian toteutumisesta. Kokouksessa käsitellyt muut asiat päätettiin ehdotusten mukaisesti. Kokouksen esityslista/pöytäkirja, jossa on lisää edellisistä sekä muut käsitellyt asiat: https://hsy10.oncloudos.com/cgi/DREQUEST.PHP?page=meeting_frames

Ennakkotiedote HSY:n hallituksen kokouksesta 24.9.202121.9.2021 15:57:57 EEST | Tiedote

Helsingin seudun ympäristöpalvelut -kuntayhtymän hallituksen kokous pidetään perjantaina 24.9.2021. Kokouksen esityslista on nähtävissä osoitteessa https://hsy10.oncloudos.com/cgi/DREQUEST.PHP?page=meeting_frames Hallitus päättää muun muassa vesihuollon toimialajohtajan viran auki julkistamisesta sekä seuraavista hankesuunnitelmista: Orapihlajantien ja Paatsamatien alueen vesihuollon hankesuunnitelma Tikkurilan vedenjakelun turvaaminen ja alueen vesihuollon kehittämisen hankesuunnitelma Korppaanmäentien ja Vanhan Ruskeasuon alueen vesihuollon hankesuunnitelma. Lisäksi hallitus saa tiedoksi: HSY:n osavuosikatsauksen 1.1.–31.8.2021 Helsingin seudun uuden maankäytön, asumisen ja liikenteen MAL-sopimuksen 2020–2031 ensimmäisen sopimusvuoden seurantaraportin.

HSY:n hallitus on valittu14.9.2021 12:48:47 EEST | Tiedote

Helsingin seudun ympäristöpalvelut -kuntayhtymän yhtymäkokous päätti 14.9.2021 kokouksessaan asettaa hallituksen ja tarkastuslautakunnan nelivuotiskaudeksi 2021 - 2025. Toimielinten kokoonpano määräytyy HSY:n perussopimuksen mukaisesti jäsenkuntien asukaslukujen ja kunnallisvaalien tuloksen perusteella. Kokoonpanossa on otettu huomioon myös sukupuolten välinen tasa-arvo. Hallitus vastaa kuntalain mukaisesti HSY:n hallinnosta ja taloudenhoidosta sekä yhtymäkokouksen päätösten valmistelusta, täytäntöönpanosta ja laillisuuden valvonnasta. Hallitus valvoo HSY:n etua, edustaa kuntayhtymää ja käyttää sen puhevaltaa. Se myös edustaa HSY:tä työnantajana ja vastaa henkilöstöpolitiikasta. Lisäksi hallitus vastaa HSY-konsernin omistajaohjauksesta. Hallitus koostuu 14 varsinaisesta jäsenestä, joista jokaisella on henkilökohtainen varajäsen. Jäsenistä seitsemän on Helsingistä, kolme Espoosta, kolme Vantaalta ja yksi Kauniaisista. Hallituksen puheenjohtajaksi helsinkiläinen Mia Nygård-Peltola (Kok.)

HSY:n uusi toimitusjohtaja on tekniikan lisensiaatti Tommi Fred27.8.2021 16:50:14 EEST | Tiedote

Helsingin seudun ympäristöpalveluiden hallitus valitsi kokouksessaan 27.8. tekniikan lisensiaatti Tommi Fredin, 52 vuotta, HSY:n toimitusjohtajaksi. Fred toimii HSY:n vesihuollon toimialan toimialajohtajana. Hän on työskennellyt HSY:ssä sen perustamisesta v. 2010 lähtien, ensin osastonjohtajana ja vuodesta 2017 lähtien toimialajohtajana. Tätä ennen hän työskenteli Helsingin Vedessä. - Toimitusjohtajan tehtävää haki kovatasoinen joukko, joilta löytyi monipuolista osaamista ja kokemusta johtajan tehtävistä, kertoo HSY:n hallituksen puheenjohtaja Mia Nygård-Peltola. HSY on samoin kuin useat muutkin kuntaorganisaatiot mielenkiintoisten haasteiden edessä muun muassa ympäristö- ja talouskysymysten osalta. Haimme vahvan kokemuksen lisäksi innostavaa johtamisen ammattilaista ja Tommi Fredillä on tästä vahvat näytöt, Nygård-Peltola jatkaa. HSY:n toimitusjohtajan virkaan haki 36 henkilöä. Nykyinen toimitusjohtaja Raimo Inkinen eroaa tehtävästään 1.10.2021 alkaen. Lisätiedot: vs. toimitusjohtaja

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme