Rakennuttajatoimisto HTJ Oy

HTJ valittu Taysin uudistamisohjelman loppuvaiheen rakennuttajakonsultiksi – yli 10 vuoden työ käynnistyy vuoden alussa

Jaa

Rakennuttajatoimisto HTJ ja Pirkanmaan sairaanhoitopiiri ovat tehneet sopimuksen Tampereen yliopistollisen sairaalan uudistamisohjelman loppuvaiheen rakennuttamisesta. Mittavan uudistamisohjelman loppuvaiheen suunnittelun ja rakentamisen arvioidaan kestävän vähintään 10 vuotta. HTJ toimii hankkeen sitoutumattomana ja johtavana rakennuttajakonsulttina.

Taysin Etupihahankkeen rakennustöitä kesällä 2018. Kuvaaja: Niko Laurila
Taysin Etupihahankkeen rakennustöitä kesällä 2018. Kuvaaja: Niko Laurila

Taysin uudistamisohjelma on käynnistynyt vuonna 2010 ja edennyt noin puoliväliin. Nyt alkava uudistamisohjelman viimeinen vaihe tulee kattamaan Tays Keskussairaalan vanhimpien rakennusten uudisrakentamisen tai korjaamisen. Rakennuksissa toimii muun muassa teho-osasto, leikkaussaleja ja päivystys. Loppuvaiheen hankesuunnittelu pyritään aloittamaan keväällä 2021.

HTJ vastaa hankkeen suunnittelun ja rakennuttamisen projektinjohto-, asiantuntija- ja valvontatehtävistä. Lisäksi HTJ on koonnut ryhmän asiantuntijoita, joka valittiin kilpailutuksen perusteella hankkeen rakennuttamisen ja suunnittelun konsulttiryhmäksi. HTJ:n keskeisenä tehtävänä on johtaa konsulttiryhmän työtä ja varmistaa hankkeen onnistunut toteuttaminen Pirkanmaan sairaanhoitopiirin tavoitteiden näkökulmasta.

HTJ:lla on ennestään vahva osaaminen sairaalarakentamisesta ja pitkä yhteistyötausta Taysin kanssa. HTJ on toiminut Taysin uudistamisohjelman alkuvaiheen kolmen uudisrakennuksen, maanalaisen pysäköintilaitoksen ja alueen yleisen infrarakentamisen rakennuttajakonsulttina.

”Olemme iloisia, että yhteistyömme jatkuu Pirkanmaan sairaanhoitopiirin kanssa. Uudistamisohjelman pitkä, yli 10 vuotta kestävä viimeinen vaihe ja sairaalan useiden kriittisten toimintojen sijoittaminen uusiin tuleviin tiloihin on meille tärkeä ja velvoittava tehtävä. Valitun konsulttiryhmän sairaalaosaaminen on erittäin vakuuttava ja on hienoa päästä rakentamaan yhteistyötä eri osapuolten kanssa”, HTJ:n Tampereen ja Hämeenlinnan aluejohtaja Jari Tainio kertoo.

”Tärkein tavoitteemme Taysin uudistamisohjelmassa on turvata ja varmistaa laadukkaaseen hoitoon pääsy jäsenkuntien kasvavalle asiakasmäärälle sekä parantaa palveluiden asiakaslähtöisyyttä, tuottavuutta ja vaikuttavuutta. HTJ:n laaja osaaminen vaativissa sairaalarakentamisen tehtävissä palvelee tarpeitamme hienosti, ja heidän kokoamansa rakentamisen ja suunnittelun konsulttiryhmä edustaa monipuolista asiantuntemusta sekä kansainvälisistä että kansallisista sairaalahankkeista”, Pirkanmaan sairaanhoitopiirin kehitysjohtaja Arto Ranta toteaa.

HTJ:n kokoamaan Taysin uudistamisohjelman loppuvaiheen suunnitteluryhmään kuuluvat:

Raami Arkkitehdit Oy
Arkkitehtitoimisto Tähti-Set Oy
Arkkitehdit Kontukoski Oy
UKI Arkkitehdit Oy
Aihio Arkkitehdit Oy
C.F. Møller Architects
A-Insinöörit Suunnittelu Oy
A-Insinöörit Civil Oy
Insinööritoimisto AX-LVI Oy
Granlund Oy
Granlund Tampere Oy
Delfoi Oy
Projektivisio Oy

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Jari Tainio
Aluejohtaja, Tampere ja Hämeenlinna
Rakennuttajatoimisto HTJ Oy
+358 50 385 3252
jari.tainio@htj.fi

Kuvat

Taysin Etupihahankkeen rakennustöitä kesällä 2018. Kuvaaja: Niko Laurila
Taysin Etupihahankkeen rakennustöitä kesällä 2018. Kuvaaja: Niko Laurila
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Rakennuttajatoimisto HTJ Oy
Rakennuttajatoimisto HTJ Oy
Karhumäentie 3
01530 Vantaa

010 3232 100http://www.htj.fi

HTJ on yksi Suomen johtavista rakennuttajatoimistoista. Tarjoamme rakennuttamisen, työmaavalvonnan, energia- ja ympäristökonsultoinnin sekä projektinjohdon asiantuntijapalveluita. Kasvatamme onnistumisia rakentamalla toimivia ja viihtyisiä elinympäristöjä yhdessä kumppaneidemme ja asiakkaidemme kanssa. Toimipisteemme sijaitsevat Vantaalla, Hämeenlinnassa, Tampereella ja Turussa. Meillä työskentelee yli 150 asiantuntijaa ja liikevaihtomme on yli 19 Me. www.htj.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Rakennuttajatoimisto HTJ Oy

Lahden eteläinen kehätie avataan ensi viikolla – HTJ:lle hanke merkittävä taidonnäyte infrarakentamisen kokonaisvaltaisesta osaamisesta3.12.2020 12:15:00 EET | Tiedote

Suomen suurin käynnissä oleva tienrakennushanke, valtatie 12 Lahden eteläinen kehätie, avataan liikenteelle tiistaina 8. joulukuuta. Uusi väylä parantaa merkittävästi jopa 20 000 päivittäisen autoilijan liikenneturvallisuutta sekä lisää asumisviihtyvyyttä Lahden ja Hollolan seudulla. HTJ toimi tiehankkeessa Väyläviraston rakennuttajakonsulttina ja oli varmistamassa, että kolmea eri urakkamallia yhdistelevän hankkeen toteutus vietiin läpi onnistuneesti.

Klaukkalan kehätie avataan liikenteelle – HTJ:n valvonnassa rakennustyöt vuoden etuajassa24.11.2020 08:30:00 EET | Tiedote

Uusi Klaukkalan kehätie avataan liikenteelle 26.11. torstaina. HTJ toimi hankkeen johtavana rakennuttajakonsulttina ja vastasi rakennustöiden onnistumisen ja liikennejärjestelyiden kannalta kriittisistä tehtävistä. Vuoden etuajassa liikenteelle avattava Klaukkalan kehätie parantaa merkittävästi Nurmijärven liikenneyhteyksiä ja -turvallisuutta, asuinmukavuutta sekä maankäytön kehittämisen edellytyksiä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme