Rakennuttajatoimisto HTJ Oy

HTJ valvojaksi Kruunusillat-hankkeen siltaurakkaan – mittava infrahanke käynnistyy

Jaa

Rakennuttajatoimisto HTJ voitti kilpailutuksen Helsingin kaupungin Kruunusillat-hankkeen siltaurakan valvontatehtävistä. Siltaurakka sisältää muun muassa kahden uuden sillan, Finkensillan sekä Kruunuvuorensillan rakentamisen. HTJ:lle urakan valvontatehtävät ovat yhtiön historian mittavin infrahanke. Rakentaminen alkaa lokakuussa 2021.

Kruunuvuorensilta yhdistää Korkeasaaren ja Kruunuvuorenrannan. Kuvassa myös etualalla nykyinen Korkeasaarensilta ja tulevan Finkensillan pää. Kuva: Helsingin kaupunki, WSP, Knight Architects
Kruunuvuorensilta yhdistää Korkeasaaren ja Kruunuvuorenrannan. Kuvassa myös etualalla nykyinen Korkeasaarensilta ja tulevan Finkensillan pää. Kuva: Helsingin kaupunki, WSP, Knight Architects

Siltaurakka on osa Helsingin kaupungin Kruunusillat-raitiotien rakennushanketta, jossa rakennetaan raitiotie ja kevyenliikenteen yhteys Laajasalosta Korkeasaaren ja Kalasataman kautta Hakaniemeen.

Siltaurakan suurin ja näyttävin osa on Korkeasaaren ja Kruunuvuorenrannan välille rakennettava uusi Kruunuvuorensilta. Siitä tulee Suomen pisin silta, noin 1,2 kilometriä. Siitä tulee myös maan korkein vinoköysisilta, joka on teknisesti vaativa ja Suomessa viime aikoina harvinainen rakenneratkaisu. Lisäksi urakassa toteutetaan Kalasataman ja Korkeasaaren yhdistävä uusi Finkensilta sekä nykyisen Korkeasaaren sillan muutostyöt.

”Kruunusiltojen siltaurakan valvonta tulee olemaan kaikkien aikojen suurin infrahankkeemme teknisen vaativuutensa takia, ja olemme erittäin ylpeitä kilpailutuksen voitosta. Urakassa tarvittava henkilötyömäärä on arviolta 30 henkilötyövuotta neljän vuoden aikana. Pystymme hyödyntämään ja yhdistämään tässä hankkeessa laajasti henkilöidemme osaamista”, toteaa HTJ:n infrarakentamisen johtaja Ilmari Sikander ja jatkaa:

”Tämä osoittaa erinomaisen asiantuntemuksemme vaativien infrahankkeiden valvonnassa. Projekti on myös hyvä jatkumo työllemme mm. Lahden eteläinen kehätie -hankkeessa, joka valmistui liikenteelle viime vuoden joulukuussa.”

HTJ valvoo siltaurakan toteuttamista ja edesauttaa halutun lopputuloksen, aikataulun, laadun sekä sovitun budjetin saavuttamisessa. Lisäksi tehtävään kuuluu turvallisuuskoordinaattorin työt eli hankkeen turvallisen toteuttamisen varmistaminen.

”Olemme iloisia, että Kruunusillat-hankkeen toteuttaminen päästään aloittamaan pitkän suunnittelun jälkeen. Näin vaativassa hankkeessa valvojalta vaaditaan vahvaa insinöörirakentamisen osaamista ja kykyä huolehtia, että valitut ja haastavat tekniset ratkaisut toteutetaan suunnitellusti. Luotamme HTJ:n ammattitaitoon”, sanoo projektinjohtaja Marko Haapanen Helsingin kaupungilta.

Kruunusillat-raitiotiehanke toteutetaan kahden urakkamuodon yhdistelmänä: siltaurakka toteutetaan kokonaisurakkana ja muu rakentaminen tehdään allianssimallilla. Siltaurakan rakennustyöt alkavat lokakuussa 2021 ja sen odotetaan valmistuvan vuoden 2025 aikana. Uuden raitioyhteyden arvioidaan valmistuvan liikenteelle vuonna 2027.

Lisää tietoa Kruunusillat-hankkeesta:

www.kruunusillat.fi  

www.facebook.com/kruunusillat  

www.twitter.com/kruunusillat  

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Infarakentamisen johtaja Ilmari Sikander, Rakennuttajatoimisto HTJ Oy, 040 588 4346, ilmari.sikander@htj.fi 

Kruunusillat-hankkeen johtaja Ville Alajoki, Helsingin kaupunki, 040 334 7301, ville.alajoki@hel.fi

Projektinjohtaja Marko Haapanen, Helsingin kaupunki, 09 310 38391, marko.haapanen@hel.fi

Kuvat

Kruunuvuorensilta yhdistää Korkeasaaren ja Kruunuvuorenrannan. Kuvassa myös etualalla nykyinen Korkeasaarensilta ja tulevan Finkensillan pää. Kuva: Helsingin kaupunki, WSP, Knight Architects
Kruunuvuorensilta yhdistää Korkeasaaren ja Kruunuvuorenrannan. Kuvassa myös etualalla nykyinen Korkeasaarensilta ja tulevan Finkensillan pää. Kuva: Helsingin kaupunki, WSP, Knight Architects
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Rakennuttajatoimisto HTJ Oy
Rakennuttajatoimisto HTJ Oy
Karhumäentie 3
01530 Vantaa

010 3232 100http://www.htj.fi

HTJ on yksi Suomen johtavista rakennuttajatoimistoista. Tarjoamme rakennuttamisen, työmaavalvonnan, energia- ja ympäristökonsultoinnin sekä projektinjohdon asiantuntijapalveluita. Kasvatamme onnistumisia rakentamalla toimivia ja viihtyisiä elinympäristöjä yhdessä kumppaneidemme ja asiakkaidemme kanssa. Toimipisteemme sijaitsevat Vantaalla, Hämeenlinnassa, Tampereella ja Turussa. Meillä työskentelee yli 150 asiantuntijaa ja liikevaihtomme on yli 18 Me. www.htj.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Rakennuttajatoimisto HTJ Oy

Lahden eteläinen kehätie avataan ensi viikolla – HTJ:lle hanke merkittävä taidonnäyte infrarakentamisen kokonaisvaltaisesta osaamisesta3.12.2020 12:15:00 EET | Tiedote

Suomen suurin käynnissä oleva tienrakennushanke, valtatie 12 Lahden eteläinen kehätie, avataan liikenteelle tiistaina 8. joulukuuta. Uusi väylä parantaa merkittävästi jopa 20 000 päivittäisen autoilijan liikenneturvallisuutta sekä lisää asumisviihtyvyyttä Lahden ja Hollolan seudulla. HTJ toimi tiehankkeessa Väyläviraston rakennuttajakonsulttina ja oli varmistamassa, että kolmea eri urakkamallia yhdistelevän hankkeen toteutus vietiin läpi onnistuneesti.

Klaukkalan kehätie avataan liikenteelle – HTJ:n valvonnassa rakennustyöt vuoden etuajassa24.11.2020 08:30:00 EET | Tiedote

Uusi Klaukkalan kehätie avataan liikenteelle 26.11. torstaina. HTJ toimi hankkeen johtavana rakennuttajakonsulttina ja vastasi rakennustöiden onnistumisen ja liikennejärjestelyiden kannalta kriittisistä tehtävistä. Vuoden etuajassa liikenteelle avattava Klaukkalan kehätie parantaa merkittävästi Nurmijärven liikenneyhteyksiä ja -turvallisuutta, asuinmukavuutta sekä maankäytön kehittämisen edellytyksiä.

HTJ valittu Taysin uudistamisohjelman loppuvaiheen rakennuttajakonsultiksi – yli 10 vuoden työ käynnistyy vuoden alussa29.10.2020 09:00:00 EET | Tiedote

Rakennuttajatoimisto HTJ ja Pirkanmaan sairaanhoitopiiri ovat tehneet sopimuksen Tampereen yliopistollisen sairaalan uudistamisohjelman loppuvaiheen rakennuttamisesta. Mittavan uudistamisohjelman loppuvaiheen suunnittelun ja rakentamisen arvioidaan kestävän vähintään 10 vuotta. HTJ toimii hankkeen sitoutumattomana ja johtavana rakennuttajakonsulttina.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme