Huhtikuun Kello viiden kevätsalongin pöydälle nostetaan Ellen Thesleff ja huumorin olemus

Jaa

Kello viiden kevätsalonki järjestetään torstaina 12. huhtikuuta klo 17-19 tuttuun tapaan Otavan kirjakaupalla.

 
Kevään ensimmäisessä Kello viiden salongissa keskustellaan iäti kiehtovasta taiteilija Ellen Thesleffistä häntä käsittelevien kirjojen kautta sekä pohditaan naurun ja huumorin olemusta ja rajoja. Salongin vierailijoina tavataan tällä kertaa taidehistorioitsija-kirjailija Hanna-Reetta Schreck, kirjailijat Pirkko Soininen, Anna-Leena Härkönen, Anna Rimpelä, Katja Kallio, Venla Hiidensalo ja runoilija Riina Katajavuori.
 
 
Kello Viiden salonki 12.4. klo 17.00
Otavan Kirjakauppa, Uudenmaankatu 10, 00120 Helsinki
 
Ohjelma: 
 
Klo 17: Taiteilija Ellen Thesleff rivien välissä.
Päiväkirjamuotoisen Ellen-romaanin Ellen Thesleffistä kirjoittanut kirjailija Pirkko Soininen ja Minä maalaan kuin jumala -elämäkerran Thesleffistä julkaissut taidehistorioitsija Hanna-Reetta Schreck keskustelevat taiteilijasta intiimien merkintöjen kautta piirtyvästä kuvasta. Keskustelua vetää kirjailija Venla Hiidensalo.

Klo 17.45: runoilija Riina Katajavuori lukee runoja uudesta Maailma tuulenkaatama-kokoelmastaan.

Klo 18.15: Naisen nauru
Kirjailija Anna-Leena Härkönen ja esikoiskirjailija, stand-up-koomikko Anna Rimpelä keskustelevat kirjailija Katja Kallion johdolla komedian kirjoittamisesta, naurusta ja sen sukupuolesta. Mille nainen saa nauraa, mille ei?

Illan ohjelman ovat kuratoineet Katja Kallio ja Venla Hiidensalo ja se on osa Kirja & Salonki ry.:n ohjelmistoa. Otavan kirjakaupan kirjat ovat salongin ajan ostettavissa puoleen hintaan, joten samalla kannattaa tehdä äitienpäiväostokset. Tarjolla on virvokkeita, vapaa pääsy!
 
 
Lisätiedot:
 
Milla Palovaara
Tuottaja
Like Kustannus/Kustannusosakeyhtiö Otava Oy
Uudenmaankatu 10
00120 Helsinki
+358 40 596 7973

Avainsanat

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Kustannusosakeyhtiö Otava
Kustannusosakeyhtiö Otava
Uudenmaankatu 10
00120 HELSINKI

https://otava.fi/

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kustannusosakeyhtiö Otava

Pajtim Statovci ensimmäisenä suomalaiskirjailijana maailman arvostetuimpia kirjailijoita edustavaan Wylie-kirjallisuusagentuuriin13.8.2018 13:00Tiedote

Kirjailija Pajtim Statovcin (s. 1990) tuotannon kansainvälisestä edustuksesta vastaa jatkossa useita kirjallisuuden nobelisteja, kuten Orhan Pamukia, Mo Yania, Bob Dylania ja José Saramagoa, edustava The Wylie Agency -kirjallisuusagentuuri. Wylie edustaa satoja 1900- ja 2000-lukujen merkittävimpiä kirjailijoita. New Yorkissa ja Lontoossa toimivan agentuurin kirjailijoihin kuuluvat lisäksi mm. Chimamanda Adichie, Milan Kundera, Salman Rushdie, Karl Ove Knausgård, Linn Ullman ja Ali Smith sekä hiljattain edesmennyt Philip Roth. ”Aloitan yhteistyön Wylie Agencyn kanssa suurella ilolla ja mielenkiinnolla. Olen otettu heidän kiinnostuksestaan kirjojani kohtaan. Yhä useampaa suomalaista kirjailijaa edustaa ulkomainen agentti siksi, että Suomessa agentuuritoimintaa on vielä varsin vähän”, Statovci kommentoi sopimusta. Pajtim Statovci on yksi Suomen kansainvälisesti menestyneimpiä kirjailijoita. Statovcin esikoisromaani Kissani Jugoslavia nousi kansainväliseksi arvostelumenestykseksi, ja siitä

Taavi Soininvaaran Ratamo-kirjoista vakoilutrillerisarja – uusi dekkari ilmestyy 10.8.8.8.2018 13:47Tiedote

Jännityskirjailija Taavi Soininvaaran Ratamo-dekkareiden nimeä kantava Ratamo-vakoilutrillerisarja nähdään syksyllä MTV:n suoratoistopalvelu C Moren alkuperäissarjana. Sarja pohjautuu Arto Ratamo -kirjojen maailmaan ja hahmoihin. Ratamo on toiminnantäyteinen, merkittävä kansainvälisen tason tuotanto, jota ei ole tällaisessa mittakaavassa aikaisemmin MTV:n draamahistoriassa nähty. Sarjan tapahtumat käynnistyvät, kun Supo saa tutkittavakseen äärimmäisen tulenaran jutun, johon näyttää sotkeutuneen myös Suomen pääministeri. Ratamo-sarjaa tähdittävät muun muassa Samuli Vauramo, Saara Kotkaniemi ja Jukka Puotila. Taavi Soininvaaran Ratamo-kirjasarjan uusin dekkari, Darwinin seitti, ilmestyy 10. elokuuta. Darwinin seitti on Ratamo-sarjan neljästoista osa. Kirjasarjan ensimmäinen osa, Ebola-Helsinki, ilmestyi vuonna 2000. Hyytävässä trillerissä vuosikymmenien ajan kudottu verkko kiristyy ja uhkaa Suomea ja koko länttä. Suomalaisen huippukirurgin potilaana oleva IMF:n irlantilainen johtaja hour

Oscar-ehdokas Kirsikka Saaren Hölmö nuori sydän -romaani julkaistaan elokuussa25.7.2018 09:54Tiedote

Otava julkaisee elokuun alussa palkitun käsikirjoittajan ja ohjaajan Kirsikka Saaren romaanin Hölmö nuori sydän. Romaani on karhean kaunis tarina nuoruuden vimmasta ja hullusta rakkaudesta. Kirja ilmestyy 3. elokuuta. Hölmö nuori sydän –elokuva saa ensi-iltansa Suomessa lokakuussa. Elokuvan on ohjannut Selma Vilhunen ja käsikirjoittanut Kirsikka Saari. Kirjan tarinassa Lenni on rakastunut arvaamattomaan Kiiraan, joka ei ole häntä huomaavinaan. Yksi yö kuitenkin muuttaa kaiken. Kiira tulee raskaaksi ja nuoret päättävät pitää lapsen, lippunsa aikuisuuteen. Mutta mikään ei ole sellaista kuin Kiira kuvitteli, vähiten Lenni. Lenni haluaa olla kunnon isä, vaikkei tiedä miten. Hän löytää isähahmoksi äärioikeistolaisissa piireissä pyörivän Jannen, jonka porukassa hän tuntee vihdoin täyttävänsä miehen mitat. Askel askeleelta Lenni kulkee kohti valintoja, joilla on kauaskantoiset vaikutukset. Kirsikka Saari (s. 1973) on palkittu helsinkiläinen käsikirjoittaja ja ohjaaja, jonka kirjoittama lyhyte

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme