Aviador Kustannus

Huhtikuussa Kulttuurikulmassa Jouni Tossavaisen valokuvarunojen näyttely

Jaa
Aviadorin Kulttuurikulman seiniä koristavat huhtikuussa kirjailija-runoilija Jouni Tossavaisen valokuvarunot, jotka perustuvat hänen viime vuonna ilmestyneeseen Näköala Haminavuorelle -kokoelmaansa. Mukana on myös uusia runoja.
Näyttelyn juliste
Näyttelyn juliste

Valokuvarunojen näyttely
Näköala Haminavuorelle
Kulttuurikulmassa

 

Ferdinand von Wrightin klassikkoteos Näköala Haminalahdelta (1853) on maalattu Haminavuorelta, josta sai nimensä Jouni Tossavaisen valokuvarunojen kokoelma Näköala Haminavuorelle (Aviador 2022).

Aviadorin Kulttuurikulmassa valokuvanäyttely Näköala Haminavuorelle ja uusia valokuvarunoja on esillä 1.4. –28.3.2023.

Näköala Haminavuorelle.on Tossavaisen neljästoista runokokoelma. Valokuvan ja runon yhteisteoksissa runoilija vaeltaa kotikaupunkinsa Kuopion järvimaisemassa, lapsuutensa Tervon metsissä, Euroopassa ja Venäjällä. Retkillään runoilija eksyy myös rakkauden erämaahan ja laatii ”Eksymisen kenttäoppaan”.

Tossavaisen romaani Taistelevien metsot (Aviador 2020) kertoo Ferdinand von Wrightin (1822–1906) yhdestä päivästä Haminalahden kartanossa. Kolmen proosateoksen jälkeen Näköala Haminavuorelle on Tossavaisen paluu runouden pariin.

Aiemmin julkaistuja valokuvan ja runon yhteisteoksia ovat kokoelmat Metsännenä (1990) ja Kuusikirja (2012).

---

Jouni Tossavainen (s. 1958) on Tervossa syntynyt, draamaa Tampereella ja kirjallisuutta Jyväskylässä opiskellut kuopiolainen kirjailija. Tossavainen on julkaissut lähes 30 teosta sekä runoutta että proosaa. Esikoiskokoelma Juoksijan testamentti ilmestyi vuonna 1985 ja Savonia-palkittu romaani New Yorkin Lentävä suomalainen 2014. Ferdinand von Wrightistä kertovan yhdenpäivänromaanin Taistelevien metsojen (2020) jälkeen on ilmestynyt romaani Pojan usko (Aviador 2021).

Näyttelyyn pääsee tutustumaan vapaasti liikkeen aukioloaikoina 1. – 30.4.:

MA-PE klo 11–18

LA klo 10–15

Tervetuloa!

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Näyttelyn juliste
Näyttelyn juliste
Lataa
Näyttelyyn pääsee tutustumaan vapaasti Kulttuurikulman aukioloaikoina.
Näyttelyyn pääsee tutustumaan vapaasti Kulttuurikulman aukioloaikoina.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Aviador Kustannus
Suotie 15
05200 RAJAMÄKI

http://www.aviador.fi

Aviador Kustannus on kotimainen kustantamo, joka julkaisee kauno- ja tietokirjallisuutta. Valikoimiimme kuuluvat niin klassikot kuin nykykirjallisuuskin, musiikkikirjat sekä käännökset vähän huomioiduilta kielialueilta – kotimaista laatuproosaa ja runoutta unohtamatta.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Aviador Kustannus

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme