VR-Yhtymä Oyj

Huhtikuussa tehtiin yhteensä 1 200 000 kaukoliikenteen matkaa – arjen matkustaminen kasvussa

Jaa
Huhtikuussa kotimaan kaukoliikenteessä tehtiin yhteensä noin 1 200 000 matkaa ja tavaraa kuljetettiin rautateitse noin 2,2 miljoonaa tonnia. Yhteensä tänä vuonna tammi–huhtikuussa on tehty 4,62 miljoonaa kotimaan kaukoliikenteen matkaa ja tavaraa kuljetettu rautateitse 8 miljoonaa tonnia.

Huhtikuussa kotimaan kaukoliikenteessä tehtiin yhteensä noin 1 200 000 matkaa, mikä on 13 % enemmän kuin vuoden 2022 huhtikuussa ja noin 7 % enemmän kuin huhtikuussa vuonna 2019.

”Huhtikuun matkamäärät kasvoivat arkimatkustamisen ansiosta – erityisesti liikematkustus nousi verrattuna alkuvuoteen. Huhtikuun lopussa päättyneen ALV-alennuksen loppukiri sekä pääsiäisen ja viikonloppujen vapaa-ajanmatkustus vaikuttivat myös myönteisesti matkamääriin. Huhtikuussa asiakaskokemus säilyi edelleen kaikkien aikojen korkeimmalla tasolla”, VR:n toimitusjohtaja Elisa Markula sanoo.

VR Transpointin rautatiekuljetuksissa kuljetusvolyymit olivat huhtikuussa 2,2 (2,3) miljoonaa tonnia. Volyymit laskivat 6 % viime vuoteen verrattuna idänliikenteen päättymisestä johtuen. Kotimaan kuljetusvolyymit kasvoivat 16 %. Tänä vuonna tammi-huhtikuussa on rautateitse kuljetettu tavaraa 8,0 (10,1) miljoonaa tonnia, joka on noin 20 % vähemmän kuin edellisenä vuonna.

Huhtikuun kaukoliikenteen täsmällisyys oli hyvällä tasolla

Kaukoliikenteen huhtikuun täsmällisyys oli huhtikuussa hyvällä tasolla 90,2 % toimivan kaluston ja ratainfran seurauksena. Ensisijaiset myöhästymiskirjautumiset jakautuivat radasta johtuviin syihin (34 %), muihin syihin (34 %) ja VR-syihin (32 %). Huhtikuun kaukoliikenteen täsmällisyyttä heikensivät kuun alussa sähköratavaurio ja kuun lopussa rataan kohdistunut ilkivalta.

VR:n lähiliikenteessä huhtikuun täsmällisyys oli 96,6 %. Myöhästymisen syyt jakautuivat muihin syihin (51 %), radasta johtuviin syihin (39 %) ja VR-syihin (10 %).

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

VR:n media desk

Viestintäyksikkömme palvelee mediaa puhelinnumerossa 029 434 7123 ja sähköpostiosoitteessa viestinta@vr.fi. Olemme tavoitettavissa toimistoaikana. Arki-iltaisin klo 16 jälkeen, arkipyhinä ja viikonloppuisin palvelemme mediaa akuuteissa häiriötilanteissa.

Puh:029 434 7123viestinta@vr.fi

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

VR-Yhtymä Oyj
VR-Yhtymä Oyj
Radiokatu 3
00240 Helsinki

029 4343https://www.vrgroup.fi

Me VR:llä vauhditamme tulevaisuuden vastuullista liikkumista. Olemme Suomen valtion omistama matkustuksen, logistiikan ja kunnossapidon palveluyritys, joka kasvattaa hiilineutraalin raide- ja kaupunkiliikenteen suosiota. Huolehdimme arjen sujuvista matkoista Suomessa ja Ruotsissa sekä toimimme teollisuuden tukijalkana kotimaan logistiikassa. Vuonna 2022 kyydissämme tehtiin 194,2 miljoonaa matkaa ja kuljetimme 34,4 miljoonaa tonnia tavaraa. Liikevaihtomme oli 1 107,0 miljoonaa euroa ja työllistimme noin 9 000 rautaista ammattilaista. Lisätietoja: https://www.vrgroup.fi/  

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta VR-Yhtymä Oyj

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme