Karisto

Hulmuavat helmat ja tangon taikaa - Tanssilavojen Suomi pureutuu tanssilavaperinteeseen

Jaa

Huhtikuun 27. ilmestyvä Tanssilavojen Suomi -tietokirja esittelee ja taustoittaa kattavasti suomalaista tanssilavaelämää ja vangitsee menneiden suvien ainutlaatuisen tunnelman yksiin kansiin.

Ensimmäiset tanssilavat rakennettiin Suomessa jo 1800-luvun viimeisinä vuosikymmeninä, usein samoille paikoille, joille nuoret olivat jo kauan kokoontuneet tapaamaan toisiaan, pitämään hauskaa ja tanssimaan. Aina 1960-luvulle saakka tanssilavat olivat nuorille elokuvateattereiden ohella lähes ainoita mahdollisuuksia tavata se tuleva elämänkumppani muutoin kuin työn merkeissä. 

Uutuuskirja lähtee noista silta- ja nurkkatanssien vuosikymmenistä, ja päätyy suurten viihdekeskusten ja eläkeikäisten tanssiristeilyjen myötä nykyaikaan.

Esitellyiksi tulevat niin itse tanssipaikat, niillä soitettu musiikki, eri tanssityylit kuin itse tanssin harrastajatkin: esimerkiksi 1950-luku Olavi Virtoineen ja lavanrakennusbuumeineen, 1960-luvun tango- ja rautalankakansan yhteentörmäys, 1970-luvun humppavillitys, 1980-luku ja haitarijatsin paluu ja 1990-luvun tangokuninkaalliset.

Haminalaisen kirjailija ja lavatanssiharrastaja Martti Linna (s.1966) kiersi kirjaa varten kesällä 2019 ahkerasti tanssipaikkoja ympäri Suomea, tallentaen kuvin, sanoin ja tietenkin tanssien niiden historiaa ja nykyisyyttä.Haastattelupyynnöt ja PDF-vedokset: eeva.louko@otava.fi

Avainsanat

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Karisto
Karisto
Kasarmikatu 11
13100 Hämeenlinna

https://www.karisto.fi

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Karisto

Kariston kevät 2021 on täynnä vahvoja ja viihdyttäviä nimiä – tutustu upeaan kattaukseen!29.10.2020 10:10:00 EETTiedote

Kariston keväässä on jännitystä ja romantiikkaa, tarkkanäköistä ajankuvan pohdintaa, huumoria ja historian siipien havinaa. Tietokirjojen viisaat yhteiskunnalliset näkökulmat kannustavat laaja-alaiseen ajatteluun, ihanat oppaat taas mutkattomaan ja rentoon itsensä kehittämiseen. Uudenlaisessa satukirjassa vanhempi piirtää satua lapsen iholle. Eräs kuuluisa dekkaristi debytoi lastenkirjailijana.

Miltä tuntuu, kun on lähdettävä kotoa ja jätettävä kaikki tuttu? Maailman vesipäivänä julkaistava tarinallinen tietokirja paneutuu kuivuuden aiheuttamiin ongelmiin17.3.2020 10:32:00 EETTiedote

YK:n Maailman vesipäivää vietetään sunnuntaina 22. maaliskuuta. Tänä vuonna teemana on vesi ja ilmastonmuutos. Ilmastonmuutos vaikuttaa veteen: se lisää sään ääri-ilmiöitä, kuten pitkiä kuivia kausia ja poikkeuksellisen runsaita sateita. Tuula Korolaisen ja Meria Palinin tuore lastenkirja Sara ja kadonneet sateet kertoo kuivuuden aiheuttamasta kärsimyksestä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme