Make Photo

Hulvaton kuvasarja toi voiton Suomeen

Jaa

Valokuvaaja Markku Pajunen voitti arvostetun EISA Photo Maestro valokuvauskilpailun ja toi voittopokaalin ensimmäistä kertaa Suomeen.

Biokaasu
Biokaasu

Markku Pajusen EISA Maestro -voittajakuvasarjan nimi on ”Energian eri olomuotoja”. Kuvasarjassa lapset esittävät erilaisten energiamuotojen (biokaasu, sähkö, höyryvoima, aurinkoenergia ja ydinvoima) hyödyntämistä leikeissään.

Kamera-lehden raati valitsi kuvasarjan aiemmin keväällä edustamaan Suomea. Kuvasarjaa kiiteltiin silloin mielikuvitukselliseksi ja korkealaatuisesti toteutetuksi. Valinta osui oikeaksi, sillä loppukilpailussa humoristinen kuvasarja erottui edukseen muista finalisteista ja nappasi päävoiton. Palkinto luovutettiin Pajuselle 6.9.2019 Berliinin EISA-gaalassa.

Pajusen valokuvaustyylille on ominaista huumori ja korkeatasoinen kuvankäsittely. Tämä on tuonut palkintotiloja aikaisemminkin mm. Fotofinlandia sarjavoitto kuvituskuvissa 2018. 

– Näitä ns. rakennettuja kuvia on hauska tehdä, niissä ei arkielämän realiteetit pääse rajoittamaan mielikuvitusta, Pajunen sanoo.

Tämänvuotisen  EISA Maestro -kilpailun aiheena oli Valta/Voima/Energia. Kilpailu toteutettiin kaksivaiheisena. Ensin kukin jäsenmaa valitsi oman edustajansa finaaliin, joiden joukosta kansainvälinen tuomaristo valitsi voittajan.

EISA Maestro kilpailun järjestää vuosittain maailmanlaajuinen Expert Imaging and Sound Association.

Markku Pajusen tuotantoon voi tutustua osoitteessa www.markkupajunen.com

Lisätietoja aiheesta

Markku Pajunen 

s-posti: markku.o.pajunen@gmail.com

puh 040 750 2128

 

Avainsanat

Kuvat

Biokaasu
Biokaasu
Lataa
Aurinkoenergia
Aurinkoenergia
Lataa
Höyryvoima
Höyryvoima
Lataa
Sähköenergia
Sähköenergia
Lataa
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.