Alvar Aalto -säätiö

"Humanistic Modernism" -seminaari kokoaa kansainväliset alan asiantuntijat Alvar Aallon arkkitehtuuriperinnön äärelle 9.-10.10.2019

Jaa

Lahden Sibeliustalossa 9.–10. lokakuuta järjestettävässä kansainvälisessä “HUMANISTIC MODERNISM” - Works by Alvar Aalto in the World Heritage Context seminaarissa pohditaan, olisiko Alvar Aallon arkkitehtuurilla edellytyksiä Unescon maailmanperintökohteiden listalle.

Alvar Aalto suunnittelemassaan "Nemo Propheta in Patria" -veneessä. Kuva Alvar Aalto -säätiö.
Alvar Aalto suunnittelemassaan "Nemo Propheta in Patria" -veneessä. Kuva Alvar Aalto -säätiö.

Alvar Aalto -säätiö edistää Alvar Aallon arkkitehtuurin liittämistä Unescon maailmanperintökohteiden aielistalle ja kansainvälinen seminaari on osa valmistelevaa työtä. Lahdessa järjestettävässä tilaisuudessa kuullaan asiantuntijapuheenvuoroja ja työstetään ennalta valittuja teemoja työpajoissa keskustellen. Englanninkieliseen tapahtumaan odotetaan noin kahtasataa kotimaista ja kansainvälistä asiantuntijaa ympäri maailman.

Tapahtumassa keskitytään Unescon maailmanperintökohteisiin modernin arkkitehtuurin näkökulmasta. Unescon maailmanperintölistalle kuuluu tällä hetkellä kaksi kansainvälisen modernin arkkitehtuurin kokonaisuutta – sveitsiläis-ranskalaisen Le Corbusierin sekä yhdysvaltalaisen Frank Lloyd Wrightin rakennuksia. Seminaarissa kiinnitetään huomiota 1900-luvun kansainvälisen arkkitehtuurin kehityskaareen, jossa suomalaisen modernismin rooli voisi olla juuri Alvar Aallon tuotannon esiin nostaminen.

Seminaarin avajaispäivän keynote-puheenvuorona kuullaan arkkitehti, professori Robert McCarterin luento ”Alvar Aalto in the History of Architecture”.

Seminaariin liittyy myös kaikille avoin yleisöluento. Arkkitehti, professori Juhani Pallasmaan esitys ”Alvar Aalto´s Humanistic Worldview – Towards a Synthetic Architecture” kuullaan Sibeliustalossa keskiviikkona 9.10. klo 18.00-18.45.

Seminaari edistää kansallista maailmanperintöstrategiaa sekä tuo julkisuutta sekä suomalaiselle modernille arkkitehtuurille sekä Unescon maailmanperintötyölle. Seminaarin järjestelyistä vastaavat Alvar Aalto -säätiö ja Lahden kaupunki yhteistyössä Docomomo:n ja Icomos:in kansallisten osastojen kanssa.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätietoja:
Alvar Aalto -säätiö
Arkkitehti Jonas Malmberg
puh. 040 576 5600
jonas.malmberg@alvaraalto.fi

Mediatiedustelut:
Alvar Aalto -säätiö
Vt. tiedottaja Mirkka Vidgrén
puh. 040 168 5142
mirkka.vidgren@alvaraalto.fi

Kuvat

Alvar Aalto suunnittelemassaan "Nemo Propheta in Patria" -veneessä. Kuva Alvar Aalto -säätiö.
Alvar Aalto suunnittelemassaan "Nemo Propheta in Patria" -veneessä. Kuva Alvar Aalto -säätiö.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Alvar Aalto -säätiö
Alvar Aalto -säätiö

JYVÄSKYLÄ ja HELSINKI

040 135 6210https://www.alvaraalto.fi

Alvar Aalto -säätiö toimii paremman arkiympäristön ja muotoilukulttuurin hyväksi lähtökohtanaan Alvar Aallon ja hänen elämäntyönsä humanistiset ja ekologiset arvot. Alvar Aalto -museo, säätiön osana, pitää yllä ja kartuttaa kokoelmiaan ja arkistojaan sekä tuottaa monipuolisia yleisön- ja asiantuntijapalveluita.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Alvar Aalto -säätiö

Kaunis elokuinen sää suosi Alvar Aalto -viikkoa ja keräsi paikalle tuhansia kävijöitä Paimiossa ja Turussa4.9.2019 13:53:44 EESTTiedote

Elokuun viimeisellä viikolla Paimiossa ja Turussa vietetty Alvar Aalto -viikko täytti toiveet ohjelmiston monipuolisuuden ja sisällön osalta. Lämpimän aurinkoiset päivät houkuttelivat paikalle kaupunkitapahtumaan yleisöä yli odotusten ja arkkitehtuurin, muotoilun ja taiteen ympärille rakennettu ohjelmisto keräsi reilun viikon aikana tuhansia kävijöitä noin neljäänkymmeneen tapahtumaan kahdessa eri kaupungissa.

Alvar Aalto -viikon ohjelmisto houkuttelee kävijöitä monipuolisella arkkitehtuuri- ja muotoiluohjelmistollaan7.8.2019 13:00:00 EESTTiedote

Elokuun viimeisellä viikolla Turkuun ja Paimioon rantautuva Alvar Aalto -viikko tuo kaupunkeihin mielenkiintoisen arkkitehtuurin-, muotoilun- ja taiteentäyteisen ohjelmiston. Viikon aikana luvassa on mm. arkkitehtuuri- ja muotoiluaiheisia näyttelyjä, luentoja ja keskustelutilaisuuksia sekä elämyksellisiä arkkitehtuurikierroksia harvemmin avoinna oleviin kohteisiin.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme