Mannerheimin Lastensuojeluliitto

Huolet eivät jää kesälomalle – Lasten ja nuorten puhelin avoinna kesällä joka päivä

Jaa

Mannerheimin Lastensuojeluliiton Lasten ja nuorten puhelin vastaa kesäkuukausien aikana joka päivä. Juhannusviikonlopusta eteenpäin palvelu on avoinna päivittäin kello 17–20. Chatissa päivystetään maanantaisin ja tiistaisin.

Lasten ja nuorten puhelin on avoinna numerossa 116 111 juhannusviikonloppuna 19.–21. kesäkuuta kello 14–17. Sen jälkeen palvelu siirtyy kesäaukioloaikoihin: puhelimessa vastataan päivittäin kello 17–20 sekä chatissa maanantaisin ja tiistaisin kello 17–20. Nettikirjeen voi kirjoittaa milloin tahansa, siihen saa päivystäjän kirjoittaman vastauksen viikon sisällä.

Ruotsinkielinen Lasten ja nuorten puhelin vastaa numerossa 0800 96 116 kesän aikana maanantaista keskiviikkoon kello 14–17 ja torstaisin kello 17–20.

Normaaleihin aukioloaikoihin Lasten ja nuorten puhelin ja nettipalvelut palaavat 10. elokuuta.

Palvelussa lapset ja nuoret voivat jutella mistä tahansa aiheesta kiireettä MLL:n kouluttaman vapaaehtoisen kanssa. Keskustelun aiheena voi olla kaikkea mahdollista kuulumisten vaihdosta isoihin murheisiin. Yhteydenotot ovat maksuttomia ja luottamuksellisia. Tarvittaessa tukena on aina myös MLL:n ammattilainen

Lasten ja nuorten puhelimessa ja nettipalveluissa päivystetään vuoden jokaisena päivänä, myös pyhinä ja loma-aikoina. Palvelulla on käynnissä juhlavuosi, sillä sen perustammisesta on tänä vuonna kulunut 40 vuotta.

Vanhempainpuhelimessa kesätauko

MLL:n Vanhempainpuhelimessa, chatissa ja nettikirjepalvelussa vastataan juhannukseen asti normaalisti. Viimeinen päivystyspäivä on torstaina 18. kesäkuuta. Sen jälkeen palvelu jää kesätauolle ja avautuu uudelleen jälleen 10. elokuuta.

Vanhempien omassa auttavassa puhelimessa voi keskustella nimettömänä vapaaehtoisen, tehtävään koulutetun päivystäjän kanssa mistä tahansa vanhemmuuteen liittyvästä. Puhelut ovat luottamuksellisia ja maksuttomia.

Lisätietoja
suunnittelija Heidi Holappa, heidi.holappa(a)mll.fi, p. 046 921 3092
tiedottaja Eveliina Kutila, p. 040 580 2393

Avainsanat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Mannerheimin Lastensuojeluliitto
Mannerheimin Lastensuojeluliitto
Toinen linja 17
00530 Helsinki

075 32451http://www.mll.fi

MLL:n Lasten ja nuorten puhelin päivystää vuoden jokaisena päivänä. Yhteyttä voi ottaa nimettömästi mistä tahansa mieltä painavasta asiasta ja puhelu on soittajalle maksuton. MLL:n kouluttamat, vapaaehtoiset päivystäjät käyvät noin 17 000 puhelin-, chat- tai nettikirjekeskustelua vuodessa. Palvelu saa lapsilta ja nuorilta kiitosta kiireettömyydestä ja siitä, että päivystäjät suhtautuvat kaikenlaisiin huoliin ja tunteisiin arvostaen. Tarvittaessa lapsi tai nuori autetaan ammatillisen avun piiriin. Vuonna 2020 Lasten ja nuorten puhelin täyttää 40 vuotta. www.nuortennetti.fi/lasten-ja-nuorten-puhelin

MLL:n Vanhempainpuhelimessa voi keskustella luottamuksellisesti ja kiireettömästi mistä tahansa vanhemmuuteen liittyvästä asiasta. Palveluun voi ottaa yhteyttä nimettömänä puhelimen lisäksi chatissa ja nettikirjeellä. Puhelut ovat maksuttomia, eikä niitä nauhoiteta. Yhteydenottoihin vastaavat vapaaehtoiset päivystäjät ovat MLL:n kouluttamia. www.mll.fi/vanhempainpuhelin

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Mannerheimin Lastensuojeluliitto

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme