MIELI Suomen Mielenterveys ry

Huolien kanssa ei tarvitse sinnitellä yksin - Kriisipuhelin päivystää läpi kesän

Jaa

Raskas kevät ja epätietoisuus syksystä kuormittavat monia tällä hetkellä. Omien huolien kanssa ei tarvitse jäädä yksin, vaan keskusteluapua on saatavilla. MIELI Suomen Mielenterveys ry:n Kriisipuhelin päivystää suomeksi vuorokauden ympäri numerossa 09 2525 0111 ja ruotsiksi arkipäivisin numerossa 09 2525 0112. Soittaa voi nimettömänä.

Koronan takia kesätyötlomamatka tai muut kesäsuunnitelmat ovat voineet kariutua. Myös ristiriidat tai ongelmatilanteet perheissä ovat voineet kärjistyä koronarajoitusten myötä. Monet ovat huolissaan jaksamisestaan.

”Omaan pahaan oloon saa ja pitää hakea apua. Kevät on ollut rankka, tulevaisuus on aiempaa epävarmempi ja se huolestuttaa monia tällä hetkellä. Puhuminen Kriisipuhelin-päivystäjän kanssa selkeyttää ajatuksia ja auttaa löytämään voimavaroja ja ratkaisuja tilanteeseen”, MIELI ry:n Kriisipuhelintoiminnan päällikkö Susanna Winter sanoo.

Puhuminen rauhoittaa oloa ja selkeyttää ajatuksia  

Kriisipuhelimeen soittaneet ovat tyytyväisiä saamaansa keskusteluapuun. Kevään 2020 palautteesta yli 97 prosenttia on positiivistaSoittajat kertovat, että puhelun jälkeen olo on rauhallisempi ja omat ajatukset selkeytyneet.

“Päivystäjä oli empaattinen, mutta kuitenkin jämäkkä, ja osasi valaa uskoa, että elämää kannattaa vielä elää, ja voin selvitä vaikeuksistani. Teki todella hyvää kuulla, ettei elämäni ole sittenkään täysin pilalla, vaikka siltä tuntuuKriisipuhelimesta apua saanut henkilö kertoo.

”Kriisipuhelimen numero kannattaa tallentaa omaan puhelimeen, niin se on nopeasti saatavilla silloin, kun tuntee tarvitsevansa tukea, Susanna Winter kannustaa. Kriisipuhelimen numero löytyy myös 112 Suomi -sovelluksen päivystysnumerolistalta.

Keskusteluapua saatavilla myös etäyhteyksin ja kasvokkain kriisikeskuksista

Verkkokriisikeskus Tukinet ja nuorille suunnattu Sekasin-chat päivystävät myös läpi kesän. Aikuisille suunnattu Tukinetin Solmussa-chat on auki maanantaisin ja keskiviikkoisin klo 1519 ja tiistaisin ja torstaisin klo 1517 osoitteessa tukinet.netSekasin-chat päivystää maanantaista perjantaihin klo 924 ja viikonloppuisin klo 1524 osoitteessa sekasin.fi.

Kriisikeskukset ympäri Suomen sekä itsemurhien ehkäisykeskus antavat keskusteluapua kasvokkain tai etäyhteyksin asiakkaan toiveen mukaan. Keskustelu kriisityöntekijän kanssa on maksutonta. Yhteystiedot löytyvät osoitteesta mieli.fi/sos.

Kriisipuhelimen aukioloajat

Kriisipuhelin suomeksi 09 2525 0111
Auki 24h vuoden jokainen päivä ja yö. 
mieli.fi/kriisipuhelin  

Kriisipuhelin ruotsiksi 09 2525 0112
Auki ma
anantaisin ja keskiviikkoisin klo 16–20, tiistaisin, torstaisin ja perjantaisin klo 9–13. 
mieli.fi/kristelefon  

Kriisipuhelin arabiaksi ja englanniksi 09 2525 0113 (Whatsapp 040 195 8202)
Auki ma
anantaisin ja tiistaisin klo 1115, keskiviikkoisin klo 1316 ja 1721 ja torstaisin
klo 1015.
Kesätauko 1.7.-2.8.2020.
mieli.fi/azma

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Susanna Winter
Kriisipuhelintoiminnan päällikkö
MIELI Suomen Mielenterveys ry
040 587 5197
etunimi.sukunimi@mieli.fi

Tietoja julkaisijasta

MIELI Suomen Mielenterveys ry
MIELI Suomen Mielenterveys ry
Maistraatinportti
00240 Helsinki

(09) 615 516https://mieli.fi/

MIELI Suomen Mielenterveys ry tekee työtä mielenterveyden edistämiseksi ja ongelmien ehkäisemiseksi. MIELI ry puolustaa kaikkien yhtäläistä oikeutta hyvään mielenterveyteen. Järjestö koordinoi valtakunnallisen kriisikeskusverkoston toimintaa sekä edistää lasten, nuorten, työikäisten ja ikääntyneiden mielenterveyttä ja mielen hyvinvointia. MIELI ry:n toimintaa tuetaan Veikkauksen tuotoilla.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta MIELI Suomen Mielenterveys ry

Uusi säätiö tukemaan mielenterveystyötä Lapinlahden alueella12.6.2020 08:19:22 EESTTiedote

Pro Lapinlahti mielenterveysseura ry, MIELI Suomen Mielenterveys ry ja kotimainen ohjelmistoalan kasvuyritys Dream Broker Oy ovat muiden kiinnostuneiden tahojen kanssa perustamassa säätiötä, jonka tehtävänä on tukea mielenterveyttä edistävää toimintaa kulttuurihistoriallisesti tärkeällä Lapinlahden alueella Helsingissä. Säätiö haluaa vaalia Lapinlahden alueen rakennus- ja kulttuurihistoriaa sekä puiston luontoarvoja. Tarkoituksena on turvata Lapinlahden alueen tulevaisuus kulttuurin ja mielenterveystyön palveluksessa. Samalla mahdollistetaan sairaala-alueen säilyminen jälkipolville entisöimällä rakennukset ja kehittämällä alueen toimintaa eläväksi ja aktiiviseksi mielenterveystyön keskukseksi. ”Kansalaisjärjestöt, yksittäiset henkilöt, eri alojen ammattilaiset ja kulttuurin harjoittajat ovat tehneet arvokasta työtä Lapinlahden alueen vaalimiseksi ja mielenterveyden edistämiseksi. Meille on kunnia ilmoittautua suojelijaksi tälle arvokkaalle työlle. Yhtiömme on sitoutunut panostamaan sää

MIELI ry: Itsetuhoisuuteen liittyvät yhteydenotot ovat kasvaneet – Tukea ja apua itsemurhayrityksen jälkeen tarjoaa Itsemurhien ehkäisykeskus29.5.2020 07:20:00 EESTTiedote

Toukokuussa 2020 MIELI Suomen Mielenterveys ry:n Kriisipuhelimeen on tullut vuorokaudessa keskimäärin 19 itsetuhoisuuteen liittyvää soittoa, kun viime vuonna vastaavia soittoja oli 8–9 päivässä. Maalis-huhtikuussa soittaja kertoi tuoreesta itsemurhayrityksestä 49:ssä keskustelussa, viime vuonna samaan aikaan 22:ssa soitossa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme