Huolien kanssa ei tarvitse sinnitellä yksin - Kriisipuhelin päivystää läpi kesän
Koronan takia kesätyöt, lomamatka tai muut kesäsuunnitelmat ovat voineet kariutua. Myös ristiriidat tai ongelmatilanteet perheissä ovat voineet kärjistyä koronarajoitusten myötä. Monet ovat huolissaan jaksamisestaan.
”Omaan pahaan oloon saa ja pitää hakea apua. Kevät on ollut rankka, tulevaisuus on aiempaa epävarmempi ja se huolestuttaa monia tällä hetkellä. Puhuminen Kriisipuhelin-päivystäjän kanssa selkeyttää ajatuksia ja auttaa löytämään voimavaroja ja ratkaisuja tilanteeseen”, MIELI ry:n Kriisipuhelintoiminnan päällikkö Susanna Winter sanoo.
Puhuminen rauhoittaa oloa ja selkeyttää ajatuksia
Kriisipuhelimeen soittaneet ovat tyytyväisiä saamaansa keskusteluapuun. Kevään 2020 palautteesta yli 97 prosenttia on positiivista. Soittajat kertovat, että puhelun jälkeen olo on rauhallisempi ja omat ajatukset selkeytyneet.
“Päivystäjä oli empaattinen, mutta kuitenkin jämäkkä, ja osasi valaa uskoa, että elämää kannattaa vielä elää, ja voin selvitä vaikeuksistani. Teki todella hyvää kuulla, ettei elämäni ole sittenkään täysin pilalla, vaikka siltä tuntuu”, Kriisipuhelimesta apua saanut henkilö kertoo.
”Kriisipuhelimen numero kannattaa tallentaa omaan puhelimeen, niin se on nopeasti saatavilla silloin, kun tuntee tarvitsevansa tukea”, Susanna Winter kannustaa. Kriisipuhelimen numero löytyy myös 112 Suomi -sovelluksen päivystysnumerolistalta.
Keskusteluapua saatavilla myös etäyhteyksin ja kasvokkain kriisikeskuksista
Verkkokriisikeskus Tukinet ja nuorille suunnattu Sekasin-chat päivystävät myös läpi kesän. Aikuisille suunnattu Tukinetin Solmussa-chat on auki maanantaisin ja keskiviikkoisin klo 15–19 ja tiistaisin ja torstaisin klo 15–17 osoitteessa tukinet.net. Sekasin-chat päivystää maanantaista perjantaihin klo 9–24 ja viikonloppuisin klo 15–24 osoitteessa sekasin.fi.
Kriisikeskukset ympäri Suomen sekä itsemurhien ehkäisykeskus antavat keskusteluapua kasvokkain tai etäyhteyksin asiakkaan toiveen mukaan. Keskustelu kriisityöntekijän kanssa on maksutonta. Yhteystiedot löytyvät osoitteesta mieli.fi/sos.
Kriisipuhelimen aukioloajat
Kriisipuhelin suomeksi 09 2525 0111
Auki 24h vuoden jokainen päivä ja yö.
mieli.fi/kriisipuhelin
Kriisipuhelin ruotsiksi 09 2525 0112
Auki maanantaisin ja keskiviikkoisin klo 16–20, tiistaisin, torstaisin ja perjantaisin klo 9–13.
mieli.fi/kristelefon
Kriisipuhelin arabiaksi ja englanniksi 09 2525 0113 (Whatsapp 040 195 8202)
Auki maanantaisin ja tiistaisin klo 11–15, keskiviikkoisin klo 13–16 ja 17–21 ja torstaisin
klo 10–15.
Kesätauko 1.7.-2.8.2020.
mieli.fi/azma
Avainsanat
Yhteyshenkilöt
Susanna Winter
Kriisipuhelintoiminnan päällikkö
MIELI Suomen Mielenterveys ry
040 587 5197
etunimi.sukunimi@mieli.fi
Tietoja julkaisijasta
MIELI Suomen Mielenterveys ry tekee työtä mielenterveyden edistämiseksi ja ongelmien ehkäisemiseksi. MIELI ry puolustaa kaikkien yhtäläistä oikeutta hyvään mielenterveyteen. Järjestö koordinoi valtakunnallisen kriisikeskusverkoston toimintaa sekä edistää lasten, nuorten, työikäisten ja ikääntyneiden mielenterveyttä ja mielen hyvinvointia. MIELI ry:n toimintaa tuetaan Veikkauksen tuotoilla.
Tilaa tiedotteet sähköpostiisi
Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.
Lue lisää julkaisijalta MIELI Suomen Mielenterveys ry
Keskusteluapua saatavilla koko kesän18.6.2025 09:26:47 EEST | Tiedote
MIELI Kriisipuhelin, Kriisichat, Tukisuhde, Sekasin-chat sekä kriisikeskukset ympäri Suomen tarjoavat keskusteluapua läpi kesän.
Kriisikeskusbarometri: Taloushuolet kuormittavat mielenterveyttä aiempaa useammin16.6.2025 08:00:00 EEST | Tiedote
Taloushuolet ovat lisänneet MIELI ry:n kriisikeskusverkoston asiakkaiden psyykkistä kuormitusta, huolta, stressiä ja ahdistusta.
MIELI ry vetoaa hallitukseen kansalaisyhteiskunnan toimintaedellytysten turvaamiseksi28.4.2025 09:36:03 EEST | Tiedote
Hallituksen päättämät leikkaukset sosiaali- ja terveysjärjestöjen valtionavustuksiin tulevat olennaisesti heikentämään järjestöjen kykyä vahvistaa terveyttä ja hyvinvointia Suomessa. Leikkaukset ennaltaehkäisevästä työstä eivät säästä, vaan aiheuttavat jatkossa lisäkustannuksia yhteiskunnalle. Lisäleikkausten sijaan jo päätettyjen leikkausten kokonaisvaikutukset on arvioitava ja järjestöjen työhön vaikuttavat muutokset valmisteltava yhteistyössä, jotta muutosten kielteiset vaikutukset yhteiskuntaan ja väestön hyvinvointiin jäävät mahdollisimman pieniksi.
Työyhteisössä on hyvä varautua surevan kohtaamiseen jo ennalta22.4.2025 10:00:00 EEST | Tiedote
Surukonferenssi alkaa torstaina. Konferenssissa käsitellään tänä vuonna surun kohtaamista työssä.
Järjestöjen mahdollisuus auttaa ihmisiä on turvattava14.4.2025 09:49:05 EEST | Tiedote
Sosiaali- ja terveysjärjestöjen valtionavustuksista on päätetty leikata kolmannes. Lisäleikkaukset puoliväliriihessä aiheuttaisivat vakavia heikennyksiä hyvinvointiin ja murentaisivat kansalaisyhteiskuntaa.
Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.
Tutustu uutishuoneeseemme