Huoltovarmuuskeskus

Huoltovarmuuskeskus vahvistaa operatiivisen toimintansa johtamista

Jaa
Huoltovarmuuskeskuksen (HVK) operatiivista toimintaa johtamaan saadaan vankkaa huoltovarmuustoiminnan sekä verkostojen asiantuntemusta ja johtamiskokemusta. Uusina johtajina aloittavat Aki Laiho ja Heli Tammivuori, ja Jarna Hartikainen siirtyy talon sisältä johtamaan huoltovarmuustoimien suunnittelua.
Aki Laiho, Heli Tammivuori ja Jarna Hartikainen. Kuvien lähteet: Aki Laiho, Elintarviketeollisuusliitto ry ja HVK.
Aki Laiho, Heli Tammivuori ja Jarna Hartikainen. Kuvien lähteet: Aki Laiho, Elintarviketeollisuusliitto ry ja HVK.

HVK uudistaa organisaatiotaan vastaamaan toimintaympäristössä ja huoltovarmuustoimintaan kohdistuvissa odotuksissa tapahtuneisiin muutoksiin. Jatkossa kansallisen tason varautumistyön sisällöistä ja toteuttamisesta sekä huoltovarmuusorganisaation toiminnan koordinoinnista ja yhteensovittamisesta vastaa uusi Operatiivinen osasto, jonka kolmen yksikön johtajat on nyt nimitetty.

Huoltovarmuustoimien toimeenpanoa johtamaan saadaan 1.11. alkaen Aki Laiho. Laiholla on monipuolinen kokemus johtamisesta sekä muutosjohtamisesta aina suuren pörssiyhtiön johtoryhmätasolle asti. Hänellä on takanaan monipuolinen työhistoria keskeisiltä huoltovarmuuden kannalta kriittisiltä toimialoilta sekä vankkaa kokemusta niihin liittyvien toimitusketjujen hallinnasta ja ymmärrystä kokonaisuuksiin liittyvästä materiaalinhallinnasta. Laiho siirtyy HVK:n palvelukseen Rolan oy:n toimitusjohtajan tehtävästä.

− Olen tulossa HVK:lle oikein hyvin, avoimin ja odottavin mielin. Minusta on hienoa päästä mukaan huoltovarmuustyöhön ja tekemään töitä HVK:n asiantuntijoiden kanssa. Lähden tehtävään avoimella ja oppivalla mielellä. Samalla tietysti toivon, että pääsen nopeasti vauhtiin ja pystyn myös tuomaan HVK:n toimintaan ja uuteen organisaatioon myös oman panokseni mahdollisimman pian, Laiho sanoo.

Verkostoyhteistyöyksikön johtajana aloittaa 7.11. Heli Tammivuori. Tammivuorella on vankka historia verkostoyhteistyöhön liittyvästä strategian määrittelystä ja toimeenpanosta, monitahoisten kokonaisuuksien hallinnasta, verkostojohtamisesta, tiimityöstä ja proaktiivisesta viestinnästä kansallisella ja EU‐tasolla. Hän siirtyy HVK:hon Elintarviketeollisuusliitto ry:n elinkeinopolitiikan johtajan tehtävästä. Käytännön ymmärrystä huoltovarmuusorganisaation tarpeista hän on kerryttänyt Elintarviketeollisuuspoolin varapuheenjohtajana.

− Olen erittäin iloinen mahdollisuudesta päästä osaksi Huoltovarmuuskeskuksen asiantuntevaa tiimiä vahvistamaan verkostoyhteistyötä sekä vuoropuhelua elinkeinoelämän ja muiden sidosryhmien kanssa. On myös hyvin mielenkiintoista laajentaa omaa näkökulmaa kattamaan kaikki yhteiskunnan toiminnan jatkuvuuden kannalta keskeiset sektorit, elintarvikealan jo tarkoin tunteva Tammivuori toteaa.

Huoltovarmuustoimien suunnittelua johtamaan siirtyy HVK:n sisältä 24.10. alkaen Jarna Hartikainen. Hartikaisella on erittäin laaja ja monipuolinen osaaminen huoltovarmuuden sekä Huoltovarmuuskeskuksen ohjelmien johtamisesta. Hänellä on myös aiempaa kokemusta usealta huoltovarmuuskriittiseltä sektorilta ja mittavat huoltovarmuuteen liittyvät verkostot sekä erinomainen kyky suunnittelukokonaisuuksien sekä siihen liittyvien verkostojen kehittämiseen.

− Nykyisessä turvallisuusympäristössä huoltovarmuuden ja varautumisen suunnittelun merkitys korostuu entisestään. Meillä Huoltovarmuuskeskuksessa löytyy eri alojen varautumisen huippuosaajat ja monipuoliset verkostot asiantuntemuksen tukena. Tältä pohjalta on ilo lähteä entistä kattavammin suunnittelemaan yhteiskunnan kriittisen infrastruktuurin jatkuvuuden hallintaa ja häiriösietoisuutta. On kunnia tehdä yhdessä töitä merkityksellisen asian puolesta − turvallisen Suomen, sanoo Hartikainen.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Operatiivisen osaston johtaja Jaakko Pekki, Huoltovarmuuskeskus, p. 029 505 1015, jaakko.pekki@nesa.fi

Kuvat

Aki Laiho, Heli Tammivuori ja Jarna Hartikainen. Kuvien lähteet: Aki Laiho, Elintarviketeollisuusliitto ry ja HVK.
Aki Laiho, Heli Tammivuori ja Jarna Hartikainen. Kuvien lähteet: Aki Laiho, Elintarviketeollisuusliitto ry ja HVK.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Huoltovarmuuskeskus
Huoltovarmuuskeskus
Aleksanterinkatu 48 A
00100 Helsinki

+358 (0)29 505 1000http://www.huoltovarmuuskeskus.fi

Huoltovarmuuskeskus (HVK) on työ- ja elinkeinoministeriön hallinnonalan laitos, jonka tehtävänä on maan huoltovarmuuden ylläpitämiseen ja kehittämiseen liittyvä suunnittelu ja operatiivinen toiminta. Huoltovarmuuskeskuksen tehtävänä on yhteistyössä muiden viranomaisten ja elinkeinoelämän kanssa varmistaa, että yhteiskunnalle kriittisimmät järjestelmät toimivat kaikissa tilanteissa. 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Huoltovarmuuskeskus

Försörjningsberedskapen måste ses tydligare som en del av den övergripande säkerheten, betonar Försörjningsberedskapscentralen23.2.2023 09:51:28 EET | Tiedote

Försörjningsberedskapscentralen (FBC) påminner att Finland parallellt med den militära prestationsförmågan också måste se efter civilsamhällets kristålighet. I sina mål för regeringsprogrammet konstaterar FBC att hoten mot samhället både ökar och blir allt mer varierade samtidigt som resurserna för att bemöta dessa hot minskar. Kraftiga förändringar i verksamhetsmiljön kräver en höjning av försörjningsberedskapens nivå och att stärka finansieringens grunder.

Huoltovarmuus nähtävä vahvemmin osana kokonaisturvallisuutta, painottaa Huoltovarmuuskeskus23.2.2023 09:51:01 EET | Tiedote

Huoltovarmuuskeskus (HVK) muistuttaa, että Suomen on huolehdittava siviiliyhteiskunnan kriisinkestävyydestä sotilaallisen suorituskyvyn rinnalla. Hallitusohjelmatavoitteissaan HVK toteaa, että yhteiskuntaan kohdistuvat uhkat lisääntyvät ja moninaistuvat samaan aikaan kun resurssit niukkenevat. Voimakas toimintaympäristön muutos edellyttääkin huoltovarmuuden tason nostoa ja rahoituspohjan vahvistamista.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme