Espoon kaupunki - Esbo stadEspoon kaupunki - Esbo stadEspoon kaupunki - Esbo stad

Huomattava avustus Espoon kaupunginmuseolle - Opetus- ja kulttuuriministeriön myöntämällä avustuksella lisää espoolaisia valokuvia, esineitä ja arkistoaineistoa käytettäväksi verkkopalvelu Finnassa

Jaa
Opetus- ja kulttuuriministeriö on myöntänyt avustuksia museokokoelmien digitointiin ja julkaisuun verkkopalvelu Finnassa. Avustuksen saajia oli 22 ja Espoon kaupunginmuseolle myönnetty avustus oli yksi suurimpien digitointiavustusten joukossa.
Soukka, 1970-luku. Asuntosäätiön kokoelma.
Soukka, 1970-luku. Asuntosäätiön kokoelma.

Vuonna 2020 toteutettavassa ”Ikkunat auki Espooseen” -hankkeessa Espoon kaupunginmuseo digitoi ja julkaisee Espoon rakennettua kulttuuriperintöä eri näkökulmista. Avustuksen myötä Finnaan avataan mm. Asuntosäätiön dioja Tapiolasta, Soukasta ja Kivenlahdesta, rakennuspiirustuksia 1950-1970-luvuilta eri puolilta Espoota ja Espoon kartanoon sekä Villa Elfvikiin liittyvää esineistöä.

Mukana hankkeessa ovat myös Espoon kaupunginmuseon vapaaehtoisista kuvaajista koostuva Kuvakamut, jotka kuvaavat Espoon nykyhetkeä yhdessä ideoiduista näkökulmista. Digitointihanke liittyy myös Espoon kulttuuriympäristöohjelman valmisteluun ja toteutukseen eli ESKO-projektiin.

”Olemme hyvin iloisia saadessamme näin huomattavan avustuksen digitointityöhön Opetus- ja kulttuuriministeriöltä” sanoo museon palveluyksikön päällikkö Riitta Kela. ”Tarve säilyttää ja tarjota aineistoa digitaalisessa muodossa on kasvanut ja olen tyytyväinen, että avustuksen myötä voimme vastata tähän tarpeeseen tuomalla tuhansia espoolaisia valokuvia, arkistodokumentteja ja esineitä kaikkien tutkittavaksi ja käytettäväksi verkkopalvelu Finnassa.”

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Museon palveluyksikön päällikkö Riitta Kela
Puh. 043 8273 455
riitta2.kela@espoo.fi


Museon intendentti Leena Sipponen
Puh. 050 366 4944
leena.sipponen@espoo.fi

Kuvat

Soukka, 1970-luku. Asuntosäätiön kokoelma.
Soukka, 1970-luku. Asuntosäätiön kokoelma.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Espoon kaupunki - Esbo stad
Espoon kaupunki - Esbo stad
PL 1 / PB 1
02070 ESPOON KAUPUNKI / ESBO STAD

+358 9 816 21http://www.espoo.fi

KAMU Espoon kaupunginmuseo on v.1958 perustettu kulttuurihistoriallinen museo, joka tarjoaa merkityksellisiä kohtaamisia historiasta ammentaen, nykyhetkeen peilaten ja tulevaisuuteen tähyten. KAMUn tehtävänä on vaalia, tutkia ja tallentaa Espoon alueen historiaa, asukkaiden tarinoita ja kulttuuriperintöä. KAMUn museoperheeseen kuuluvat Talomuseo Glims, Historiamuseo KAMU Näyttelykeskus WeeGeellä, Huvilamuseo Villa Rulludd, Koulumuseo Lagstad ja ”vuoden eurooppalainen museo 2020” ehdokkaana oleva Saaristomuseo Pentala – museoiden yhteenlaskettu kävijämäärä on yli 100 000 (2019).

www.espoonkaupunginmuseo.fi | www.kulttuuriespoo.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Espoon kaupunki - Esbo stad

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme