Asuntosäätiö

Huonekohtainen lämmönsäätö Asuntosäätiön peruskorjattuihin asuntoihin

Jaa
Asuntosäätiö asentaa jatkossa peruskorjattuihin asumisoikeusasuntoihin radioteknologiaan perustuvan huonekohtaisen lämmityksen. Vesikiertoisiin lämmityspattereihin asennettavat älytermostaatit säästävät energiaa ja lisäävät asumismukavuutta.

Asuntosäätiö tavoittelee energiatehokkaampaa lämmönsäätöä asentamalla peruskorjattaviin asumisoikeusasuntoihin Simapin huonekohtaisen lämmönsäätöjärjestelmän.

”Olemme kokeilleet huonekohtaista lämmitystä kolmessa kohteessamme, ja kokemukset ovat olleet erittäin positiivisia”, kertoo Asuntosäätiön kiinteistöpäällikkö Teemu Jalomäki.

Asuntosäätiön tavoitteena on aloittaa vuosittain peruskorjaus eli viihtyvyysremontti noin 50 asumisoikeuskohteessa.

”Yksittäisiin huoneisiin ulottuva lämmönsäätö mahdollistaa aiempaa maltillisemman energiankulutuksen, kun lämpötiloja voi säätää tarkemmalla tasolla ja koko kiinteistöä ei tarvitse ylilämmittää”, Jalomäki sanoo.

”Asennamme jatkossa huonekohtaisen lämmityksen kaikkiin viihtyvyysremontoitaviin asuntoihin, mikäli se on järkevää kokonaiskustannuksia ajatellen”, Jalomäki jatkaa.

Yksittäisiin huoneisiin ulottuvan lämmönsäätöjärjestelmän toiminta perustuu radioteknologiaan. Kiinteistön lämmityksestä kerätään tietoa pattereiden älytermostaattien, huoneistoon asennettavien antureiden ja kiinteistön tukiaseman kautta.

Lisää asumismukavuutta ja säästöä ylläpitokustannuksiin

Huonekohtaisesti säädettävä lämpötila lisää asumismukavuutta, kun esimerkiksi makuuhuoneen lämpötilaa voi alentaa. Asuntoihin asennetaan olosuhdeanturit, joista asukas voi säätää lämpötilaa 19–22,5 asteen välillä.

Huonekohtainen lämmitys helpottaa myös vikatilanteiden havaitsemista ja hillitsee ylläpitoon liittyviä kuluja.

”Pattereiden venttiilit jäävät usein jumiin etenkin kesäkauden jälkeen. Pystymme järjestelmässä avaamaan venttiilit etänä tietokoneella. Lisäksi voimme havaita viat venttiileissä, jos esimerkiksi näemme, että patterin venttiili on auki, mutta huone on viileä”, Teemu Jalomäki selventää.

Asuntojen lisäksi mittareita ja termostaatteja asennetaan myös yleisiin tiloihin, jolloin esimerkiksi rappukäytäviä voidaan pitää hallitusti viileämpinä kuin asuntoja.

Tähän mennessä peruskorjattuihin asuntoihin on asennettu Leanheatin lämmönsäätöjärjestelmä, jonka avulla lämpötiloja voidaan seurata ja hallita huoneistotasolla. Huoneistotason lämmönsäätöjärjestelmä on käytössä lisäksi kaikissa Asuntosäätiön Espoon, Järvenpään ja Tuusulan kohteissa.

Lisätiedot

Teemu Jalomäki
kiinteistöpäällikkö
p. 020 161 2237
teemu.jalomaki@asuntosaatio.fi

Avainsanat

Tietoja julkaisijasta

Asuntosäätiö
Asuntosäätiö
Tuulikuja 2
02100 Espoo

020 161 2400http://www.asuntosaatio.fi

Asuntosäätiö on yksi suurimpia suomalaisia asuinkiinteistöjen omistajia Suomessa. Tarjoamme lähes 18 000 kotia 31 paikkakunnalla; asokoteja, vuokrakoteja ja omistuskoteja. Vuosittain käynnistämme noin 400 uuden asunnon tuotannon. Liikevaihtomme vuonna 2020 oli lähes 200 miljoonaa euroa. Kaiken toimintamme ytimessä ovat vastuullisuus ja yleishyödyllisyys: emme tavoittele välitöntä voittoa tai taloudellista etua.

asuntosaatio.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Asuntosäätiö

Asumisoikeusasioiden ensimmäinen neuvottelukunta järjestyi – Asuntosäätiön Jari Riskilä neuvottelukunnan puheenjohtajaksi21.4.2023 09:00:00 EEST | Tiedote

Asuntosäätiön Asumisoikeus Oy:n toimitusjohtaja Jari Riskilä on valittu Suomen ensimmäisen asumisoikeusasioiden neuvottelukunnan puheenjohtajaksi. Toimintansa juuri aloittaneen neuvottelukunnan tehtävänä on seurata asumisoikeusjärjestelmän toimintaa, tehdä aloitteita ja antaa lausuntoja sekä muulla tavoin kehittää asumisoikeusasumista koskevia asioita.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme