HUS

HUS förbättrar synligheten av sina anskaffningar i offentligheten

Dela

Från och med februari 2021 publicerar HUS information om samkommunens alla inköpsfakturor på sin webbplats. Genom att publicera informationen stärker man förvaltningens öppenhet och pålitlighet. En förteckning över aktuella inköpsfakturor görs härefter alltid kvartalsvis.

Den första filen som publiceras i februari är en förteckning över alla anskaffningar som HUS gjort år 2020. Därefter uppdateras information om nya inköpsfakturor alltid kvartalsvis.  

Genom att publicera inköpsfakturorna för inköp, ämnen, förnödenheter och varor stärker HUS transparensen och jämförbarheten i sina anskaffningar samt öppenheten i sin förvaltning. 

”Att vi nu publicerar information om inköpsfakturor är en del av en mer omfattande utveckling av anskaffningar, som vi har gjort sedan år 2019. Vi har målmedvetet tillämpat en öppenhet i kommunikationen när det gäller anskaffningar. Öppenheten gynnar också ägarkommunerna och skattebetalarna”, säger förvaltningsdirektör Lauri Tanner

Uppgifterna som publiceras har plockats ur HUS datasystem. På varje rad i dokumentet hittas information om leverantörens namn och FO-nummer, fakturans nummer, mervärdesskatt och datum, namn och nummer på den enhet som ansvarat för , samt den utgiftspost som inköpsfakturan är bokförd på. HUS anskaffningar kan således granskas till exempel på leverantörs- och kontonivå. 

Kontakter

För mera information:

Lauri Tanner, förvaltningsdirektör, lauri.tanner@hus.fi

Länkar

Om

HUS
HUS
Stenbäckinkatu 9, PL 100
00029 HUS

http://www.hus.fi

På HUS Helsingfors universitetssjukhus vårdas årligen cirka 680 000 patienter. Våra nästan 27 000 proffs arbetar för alla patienters bästa. Vi har ansvaret för den specialiserade sjukvården för invånarna i våra 24 medlemskommuner. Dessutom har behandlingen av flera sällsynta och svåra sjukdomar koncentrerats riksomfattande till oss.

HUS är Finlands största aktör inom hälso- och sjukvårdsbranschen och den näst största arbetsgivaren i landet. Vår kompetens är internationellt känd och erkänd. Som universitetssjukhus utvärderar och utvecklar vi ständigt våra behandlingsmetoder och vår verksamhet.

Följ HUS

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från HUS

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum