HUS

HUS sallii jälleen synnyttäjien tukihenkilöt kaikissa synnytyssairaaloissaan

Jaa

Tukihenkilö voi osallistua 15. kesäkuuta alkaen alatie- ja sektiosynnytykseen, synnytyksen käynnistykseen ja synnytyksen jälkeiseen hoitoon, mikäli hänellä ei ole tartuntataudin oireita. Tukihenkilöt pääsevät jälleen myös alkuraskauden sikiöseulontavastaanotoille Bulevardin Sikiöseulontayksikköön sekä Lohjan, Hyvinkään, Porvoon ja Raaseporin äitiyspoliklinikoille.

HUS purkaa koronavirusepidemian vuoksi huhtikuun alussa asetettuja synnyttäjien tukihenkilöiden läsnäolorajoituksia asteittain. Rajoitusten purkaminen aloitettiin Helsingin Perhepesähotellista kesäkuun alussa.

”Näyttää siltä, että epidemia taittuu myös Uudellamaalla, ja on turvallista purkaa rajoituksia lisää. Seuraamme kuitenkin tilannetta tarkasti ja on mahdollista, että voimme joutua ottamaan rajoituksia uudelleen käyttöön epidemiatilanteen muuttuessa. Toivomme tietenkin, ettei uutta koronavirusepidemia-aaltoa enää tulisi”, HUSin Naistentautien ja synnytysten toimialajohtaja Seppo Heinonen toteaa.

Synnytyksen jälkeisessä hoidossa tukihenkilö on tervetullut perhehuoneeseen koko sairaalassa olon ajaksi. Jos äiti ja lapsi ovat sijoitettuina useamman hengen huoneeseen, tukihenkilö voi vierailla sairaalassa rajoitetusti.

”Useamman hengen huoneessa vierailevan tukihenkilön on käytettävä sairaalasta saatavaa kirurgista suu-nenäsuojusta, joka tulee pukea ennen huoneeseen menemistä. Tukihenkilö saa vierailla huoneessa maksimissaan yhden tunnin päivässä klo 10–18 välillä. Yhteen huoneeseen voidaan ottaa kerrallaan maksimissaan kaksi tukihenkilöä.”

Synnytyssairaalaan saapuvien synnyttäjien ja tukihenkilöiden on vältettävä turhaa liikkumista sairaalan sisällä ja noudatettava sairaalan antamia hygieniaohjeita. Muut vierailut ovat edelleen kiellettyjä.

HUSin synnytyssairaalat sijaitsevat Helsingin Naistenklinikalla sekä Espoon, Hyvinkään ja Lohjan sairaaloissa.

Tukihenkilöt tervetulleita sikiöseulontaan

Tukihenkilöiden pääsy Bulevardin Sikiöseulontayksikköön ja Lohjan, Porvoon, Hyvinkään ja Raaseporin sairaaloiden äitiyspoliklinikoiden sikiöseulontaan sallitaan 15. kesäkuuta alkaen. Bulevardin Sikiöseulontayksikkö palvelee Naistenklinikan ja Jorvin sairaalan äitiyspoliklinikoiden seulonta-asiakkaita.

”Seuraamme kaikkien muiden äitiyspoliklinikkakäyntien osalta HUSin yleistä linjaa, jonka mukaan tukihenkilö voi tulla vastaanotolle ainoastaan, jos potilas tarvitsee saattajan avustajakseen”, Seppo Heinonen sanoo.

Suomen hallitus kielsi vierailijat sairaaloissa koronavirusepidemian takia 16. maaliskuuta. Tämän jälkeen HUS rajoitti synnyttäjien tukihenkilöiden läsnäolo-oikeuksia synnytyssairaaloissa 2. huhtikuuta. HUS aloitti rajoitusten purkamisen Helsingin Perhepesähotellista 1. kesäkuuta.

Kaikkien HUSin sairaaloiden yleinen vierailijakielto on voimassa toistaiseksi. 

Det här pressmeddelandet publiceras inom kort också på svenska på HUS webbplats.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätiedot ja haastattelupyynnöt sähköpostitse: tiedottaja Johanna Laitinen, johanna.laitinen@hus.fi

Tietoja julkaisijasta

HUS
HUS
Stenbäckinkatu 9, PL 100
00029 HUS

http://www.hus.fi

HUS Helsingin yliopistollisessa sairaalassa saa vuosittain hoitoa noin 680 000 potilasta. HUSissa työskentelee lähes 27 000 ammattilaista kaikkien potilaiden parhaaksi. Vastuullamme on 24 jäsenkunnan asukkaiden erikoissairaanhoito. Lisäksi meille on keskitetty valtakunnallisesti useiden harvinaisten ja vaikeiden sairauksien hoito.

HUS on Suomen suurin terveydenhuoltoalan toimija ja maan toiseksi suurin työnantaja. Osaamisemme on kansainvälisesti tunnettua ja tunnustettua. Yliopistollisena sairaalana tutkimme ja kehitämme jatkuvasti hoitomenetelmiämme sekä toimintaamme.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta HUS

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme