HUS

HUSin alueella valmistaudutaan koronavirusrokotuksiin täyttä vauhtia

Jaa

HUSin alueella suunnitellaan ja varaudutaan koronavirusrokotuksiin mahdolli-simman hyvin, jotta rokotukset saadaan käyntiin viiveettä.

Rokotusten suunnittelu ja toteutus edellyttävät monen tahon ja tason yhteistyötä. Rokotuksia suunnitellaan yhteistyössä Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen, erityisvastuualueen muiden sairaanhoitopiirien, HUSin alueen kuntien sekä yksityisten palveluntuottajien kanssa.

Lisäksi HUSissa suunnitellaan oman henkilökunnan rokotuksia. ”Meillä on vuosien kokemus henkilökunnan influenssarokotuksista. Koronavirusrokotukset tulevat poikkeamaan influenssarokotuksista siinä, että rokotukset etenevät vaiheittain riippuen henkilön työtehtävästä. Ensimmäisenä erikoissairaanhoidossa rokotetaan koronaviruspotilaiden ja epäilyjen hoitoon sekä näytteenottoon osallistuva henkilökunta”, sanoo apulaisylilääkäri Eeva Ruotsalainen.

Uudenmaan yhteinen ajanvarausjärjestelmä tekeillä

Rokotukset järjestetään HUSin alueella kansallisten linjausten ja ohjeiden mukaisesti. Kunnilla on vastuu kansallisen rokotusohjelman toteutuksesta. Ne vastaavat väestön ja oman sote-henkilökuntansa rokotuksista.

HUS tuottaa työterveyshuoltojen ja väestön rokotuksiin ajanvarausjärjestelmän, jota kaikki Uudenmaan kunnat voivat hyödyntää. ”Rokotusajanvarausjärjestelmän toteuttaminen pikaisella aikataululla on mahdollista, koska Uudellamaalla on käytössä vastaavanlainen itsepalveluna toimiva ajanvarausjärjestelmä koronavirusnäytteenotossa”, kertoo vastuualuejohtaja Sirpa Arvonen HUS Tietohallinnosta.

HUS Logistiikassa on varauduttu tuleviin rokotuksiin jo hyvissä ajoin ja hankittu rokotustarvikkeita sekä kuntien että HUSin käyttöön. HUS Apteekilla on rokotteiden säilytyksessä tarvittavat kylmälaitteet ja se vastaa rokotteiden jakelusta kuntiin.

Tietoja julkaisijasta

HUS
HUS
Stenbäckinkatu 9, PL 100
00029 HUS

http://www.hus.fi

HUS Helsingin yliopistollisessa sairaalassa saa vuosittain hoitoa noin 680 000 potilasta. HUSissa työskentelee lähes 27 000 ammattilaista kaikkien potilaiden parhaaksi. Vastuullamme on 24 jäsenkunnan asukkaiden erikoissairaanhoito. Lisäksi meille on keskitetty valtakunnallisesti useiden harvinaisten ja vaikeiden sairauksien hoito.

HUS on Suomen suurin terveydenhuoltoalan toimija ja maan toiseksi suurin työnantaja. Osaamisemme on kansainvälisesti tunnettua ja tunnustettua. Yliopistollisena sairaalana tutkimme ja kehitämme jatkuvasti hoitomenetelmiämme sekä toimintaamme.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta HUS

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme