HUS

HUSin hallitukselta vahvat koronasuositukset kuntayhtymän toimielinten kokouskäytäntöihin

Jaa

Vaikeutuneen koronavirustilanteen vuoksi hallitus suosittelee vahvoja suojautumistoimia myös toimielinten kokouksiin. Läsnäolokokouksiin osallistuvilta edellytetään jatkossa koronapassia.

Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmä suositteli tehostettuja toimenpiteitä 23.11.2021 koronavirusepidemian hillitsemiseksi. Suosituksiin kuuluivat muun muassa maskinkäytön tehostaminen ja etätyön tekeminen aina kun se on mahdollista.

Tämän mukaisesti myös HUSin tiloissa käytetään kasvomaskeja ja pyritään vähentämään kohtaamistilanteita. Kokoukset, koulutustilaisuudet ja muut tapahtumat suositellaan järjestämään etäyhteyksiä käyttämällä. Mahdollisissa läsnäolotapaamisissa noudatetaan tartuntatautilakia, aluehallintoviraston rajoituksia ja HUSin omaa ohjetta.

HUSin hallitus suosittelee vahvasti, että HUS-kuntayhtymän poliittiset toimielimet noudattaisivat samoja suosituksia ja terveysturvallisia kokouskäytäntöjä kuin HUSissa muutenkin toteutetaan.

 ”Toivomme hallituksen jäseniltä ja varajäseniltä vapaaehtoista sitoutumista näihin käytäntöihin. Sitoutumalla yhteisiin toimintatapoihin voivat luottamustoimielimet jatkaa läsnäolokokouksia turvallisella tavalla”, korostaa HUSin hallituksen puheenjohtaja Risto Rautava.

Suositukset ovat seuraavat:

  • läsnäolokokouksiin osallistutaan vain täysin terveenä ja läsnäolokokouksiin saapuvien luottamushenkilöiden toivotaan näyttävän koronapassinsa
  • läsnäolomahdollisuus toteutetaan varaamalla riittävän iso tila (esimerkiksi Uuden lastensairaalan Hattivatti luentosali), jossa turvavälit voidaan säilyttää
  • kokouksissa käytetään kasvomaskia
  • kokouksiin on mahdollisuus osallistua myös etäyhteydellä ja viranhaltijat osallistuvat niihin etäyhteyden välityksellä, sihteeriä ja esittelijöitä lukuun ottamatta.

Lisätietoja:

HUSin hallituksen puheenjohtaja Risto Rautava, risto.rautava(at)elisanet.fi

Tietoja julkaisijasta

HUS
HUS
Stenbäckinkatu 9, PL 100
00029 HUS

http://www.hus.fi

HUS Helsingin yliopistollisessa sairaalassa saa vuosittain hoitoa noin 680 000 potilasta. HUSissa työskentelee lähes 27 000 ammattilaista kaikkien potilaiden parhaaksi. Vastuullamme on 24 jäsenkunnan asukkaiden erikoissairaanhoito. Lisäksi meille on keskitetty valtakunnallisesti useiden harvinaisten ja vaikeiden sairauksien hoito.

HUS on Suomen suurin terveydenhuoltoalan toimija ja maan toiseksi suurin työnantaja. Osaamisemme on kansainvälisesti tunnettua ja tunnustettua. Yliopistollisena sairaalana tutkimme ja kehitämme jatkuvasti hoitomenetelmiämme sekä toimintaamme.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta HUS

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme