HUS

HUSin koronavirukseen liittyvässä raportoinnissa viiveitä ja korjauksia

Jaa

HUSLABin koronavirusnäytetulosten ilmoitusviive vaikuttaa alkuviikon HUS-alueen raportoituihin päivittäisiin tartuntamääriin. Koronaviruksen vuoksi HUSiin sairaalahoitoon otettujen potilaiden määriä on korjattu THL:n raportteihin takautuvasti havaitun virheen vuoksi.

Tietoliikennehäiriön vuoksi maanantaina 17.5. ja tiistaiaamuna 18.5. otettujen ja tutkittujen koronavirusnäytteiden tuloksien ilmoitus tekstiviestillä viivästyi merkittävässä osassa näytteitä. Korjaustoimenpiteet on tehty ja viivästyneet tulokset on ilmoitettu asianosaisille. Tilastoissa tämä näkyy siten, että osa maanantaina todetuista tartunnoista kirjautuu tilastoissa vasta tiistaille ja mahdollisesti myös keskiviikolle.

HUSLABin tietojärjestelmässä 19.5. havaittu tietotekninen ongelma saattaa myös aiheuttaa viivettä koronavirusnäytetulosten raportointiin, mutta tämä asia on selvityksessä.

HUSin THL:lle raportoimiin koronaviruksen vuoksi hoitoon otettujen potilaiden ja kuolleiden määriin on tehty korjaukset. Raportointia korjattiin, koska kävi ilmi, että tammikuussa tehdyn muutoksen vuoksi osa aiemmin koronaviruksen vuoksi hoidossa olleista ja infektiosta parantuneista potilaista kirjautui raporteissa uudelleen koronaviruspotilaaksi tullessaan hoitoon muun syyn vuoksi.

Koko epidemian ajalta THL:n koronavirustilastoista on nyt poistettu HUSin kohdalta 455 potilasta ja 7 kuollutta. Näiden henkilöiden hoitoontulon tai kuoleman syynä ei ollut koronavirus, vaikka potilaat olivatkin sen sairastaneet.

Tietoja julkaisijasta

HUS
HUS
Stenbäckinkatu 9, PL 100
00029 HUS

http://www.hus.fi

HUS Helsingin yliopistollisessa sairaalassa saa vuosittain hoitoa noin 680 000 potilasta. HUSissa työskentelee lähes 27 000 ammattilaista kaikkien potilaiden parhaaksi. Vastuullamme on 24 jäsenkunnan asukkaiden erikoissairaanhoito. Lisäksi meille on keskitetty valtakunnallisesti useiden harvinaisten ja vaikeiden sairauksien hoito.

HUS on Suomen suurin terveydenhuoltoalan toimija ja maan toiseksi suurin työnantaja. Osaamisemme on kansainvälisesti tunnettua ja tunnustettua. Yliopistollisena sairaalana tutkimme ja kehitämme jatkuvasti hoitomenetelmiämme sekä toimintaamme.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta HUS

FINENTRY-palvelu sujuvoittaa maahantuloa – uudet ominaisuudet myös jalkapallon EM-kisakävijöiden hyödynnettävissä11.6.2021 15:22:37 EEST | Tiedote

FINENTRY-palvelu opastaa pandemian aikana Suomeen saapuvia sekä sujuvoittaa koronavirustestausta. Ulkomailta Suomeen palaavat jalkapallon EM-kisaturistit sekä muut Suomeen ulkomailta saapuvat saavat FINENTRY-palvelun kautta ajankohtaiset toimintaohjeet sekä tilannekohtaisen ohjauksen koronavirusnäytteenottoon. Koronavirustestauksilla voi lyhentää omaehtoista karanteenia.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme