HUS

HUSin tarkastuslautakunta antoi 14 suositusta toiminnan kehittämiseksi

Jaa

HUSin tarkastuslautakunnan arviointikertomus vuodelta 2018 käsitellään valtuustossa 13.6.2019. Arviointikertomus sisältää 14 suositusta HUSin toiminnan kehittämiseksi.

HUSin strategiset tavoitteet toteutuivat heikosti

HUS ei onnistunut strategisten tavoitteiden saavuttamisessa vuonna 2018. Erityisen huolestuttavana tarkastuslautakunta pitää sitä, että johtamiseen ja henkilöstöön liittyvät tavoitteet eivät toteutuneet. Henkilöstö on HUSin tärkein voimavara ja tarkastuslautakunta edellyttää, että hallitus ryhtyy toimiin asetettujen tavoitteiden saavuttamiseksi.

Laaturekisterien käyttöönotto on ollut tärkeä investointi. Laatutietojen tulee olla helposti potilaiden, ammattilaisten ja sidosryhmien käytettävissä. HUSin tulee myös laatia tietojohtamisen strategia.

Raaseporin sairaalan HYKS-sairaanhoitoalueeseen yhdistämisestä saadut kokemukset osoittavat, että merkittävien organisatoristen muutosten tulee olla perusteltuja, hyvin suunniteltuja, ja niille tulee asettaa mitattavat tavoitteet.

Kehittämistarpeita on myös hoitoketjujen kehittämisessä ja hoitoonpääsyn määräaikojen toteutumisessa. Myös konserniohjausta tulee kehittää niin, että tytäryhteisöt tukevat HUSin päämäärien saavuttamista.

HUSissa tapahtui myös paljon myönteistä kehitystä.

HYKS Varhain -toimintamalli lasten- ja nuortenpsykiatriassa on hyvä esimerkki erikoissairaanhoidon ja perusterveydenhuollon välisestä yhteistyöstä. EU tietosuoja-asetuksen (GDPR) soveltaminen on onnistunut hyvin. Potilasturvallisuuden johtamisen rakenteita on selkiytetty. Lisäksi Akateemisessa simulaatiokeskuksessa tehdään uraauurtavaa työtä potilasturvallisuuden ja laadun parantamiseksi. Rakennushankkeissa käyttöönotettu Big Room -toimintamalli on nopeuttanut rakennusurakoiden etenemistä.

Yhteyshenkilöt

Tarkastuslautakunnan puheenjohtaja Tiina Larsson, p. 044 750 5309
Arviointijohtaja Pirjo Räsänen, p. 040 416 4012

Linkit

Tietoja julkaisijasta

HUS
HUS
Stenbäckinkatu 9, PL 100
00029 HUS

http://www.hus.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta HUS

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme