HUS

HUSin tarkastuslautakunta antoi 14 suositusta toiminnan kehittämiseksi

Jaa

HUSin tarkastuslautakunnan arviointikertomus vuodelta 2018 käsitellään valtuustossa 13.6.2019. Arviointikertomus sisältää 14 suositusta HUSin toiminnan kehittämiseksi.

HUSin strategiset tavoitteet toteutuivat heikosti

HUS ei onnistunut strategisten tavoitteiden saavuttamisessa vuonna 2018. Erityisen huolestuttavana tarkastuslautakunta pitää sitä, että johtamiseen ja henkilöstöön liittyvät tavoitteet eivät toteutuneet. Henkilöstö on HUSin tärkein voimavara ja tarkastuslautakunta edellyttää, että hallitus ryhtyy toimiin asetettujen tavoitteiden saavuttamiseksi.

Laaturekisterien käyttöönotto on ollut tärkeä investointi. Laatutietojen tulee olla helposti potilaiden, ammattilaisten ja sidosryhmien käytettävissä. HUSin tulee myös laatia tietojohtamisen strategia.

Raaseporin sairaalan HYKS-sairaanhoitoalueeseen yhdistämisestä saadut kokemukset osoittavat, että merkittävien organisatoristen muutosten tulee olla perusteltuja, hyvin suunniteltuja, ja niille tulee asettaa mitattavat tavoitteet.

Kehittämistarpeita on myös hoitoketjujen kehittämisessä ja hoitoonpääsyn määräaikojen toteutumisessa. Myös konserniohjausta tulee kehittää niin, että tytäryhteisöt tukevat HUSin päämäärien saavuttamista.

HUSissa tapahtui myös paljon myönteistä kehitystä.

HYKS Varhain -toimintamalli lasten- ja nuortenpsykiatriassa on hyvä esimerkki erikoissairaanhoidon ja perusterveydenhuollon välisestä yhteistyöstä. EU tietosuoja-asetuksen (GDPR) soveltaminen on onnistunut hyvin. Potilasturvallisuuden johtamisen rakenteita on selkiytetty. Lisäksi Akateemisessa simulaatiokeskuksessa tehdään uraauurtavaa työtä potilasturvallisuuden ja laadun parantamiseksi. Rakennushankkeissa käyttöönotettu Big Room -toimintamalli on nopeuttanut rakennusurakoiden etenemistä.

Yhteyshenkilöt

Tarkastuslautakunnan puheenjohtaja Tiina Larsson, p. 044 750 5309
Arviointijohtaja Pirjo Räsänen, p. 040 416 4012

Linkit

Tietoja julkaisijasta

HUS
HUS
Stenbäckinkatu 9, PL 100
00029 HUS

http://www.hus.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta HUS

Mielenterveystalo.fi-palvelulla jo yli 200 000 käyttäjää kuukausittain25.6.2019 09:40:05 EESTTiedote

Palvelun kuukausittaista kävijämäärää seurataan jatkuvasti ja 200 000:n kuukausittaisen kävijän raja on ylittynyt ensimmäisen kerran. Erityisesti omahoito-ohjelmat, joista saa apua ja työkaluja paitsi tavallisiin oireisiin ja eri elämäntilaisiin, ovat suosittuja. Myös luotettaviksi todetut ja itsearviointiinkin sopivat mittarit toimenpidesuosituksineen ovat käytetyimpien sisältöjen joukossa.

HUS förbereder sig för rusning i huvudstadsregionens samjourer – tar servicesedlar till hjälp19.6.2019 14:50:45 EESTTiedote

HUS samjourer i Helsingfors, Esbo och Vanda förbereder sig på växlingar i behovet av jourvård genom att ta servicesedlar i bruk, från och med den 20.6.2019. Patienter som söker sig till jourpolikliniker och där behöver allmänläkartjänster har i särskilda fall möjlighet att få en servicesedel. Med servicesedeln kan man söka vård på sådana privata läkarstationer som HUS har avtal med.

HUS varautuu pääkaupunkiseudun yhteispäivystysten ruuhkautumiseen – avuksi palveluseteli19.6.2019 14:49:03 EESTTiedote

HUSin yhteispäivystykset Helsingissä, Espoossa ja Vantaalla varautuvat kesällä kysynnän vaihteluun ottamalla käyttöön palvelusetelin 20.6.2019 alkaen. Päivystyspoliklinikoille hakeutuvilla yleislääkäritason potilailla on mahdollisuus saada tietyissä tapauksissa palveluseteli, jolla he saavat hoitoa sopimuskumppaneina toimivilla yksityisillä lääkäriasemilla.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme