Vaasan kaupunki - Vasa stad

Huvilanäyttely nähdään Pohjanmaan museossa toukokuusta lähtien

Jaa

Vaasan seudun ja Pohjanmaan huvilakulttuuria esittelevä näyttely avataan 7.5.2021 Pohjanmaan museossa. Näyttelyä varten myös pohjalaisyleisöltä on kerätty arvokasta muistitietoa ja vanhoja valokuvia.

Laituri Ukkokarintiellä. Taustalla Kråkfjärden. Kuva: Pohjanmaan museon arkisto.
Laituri Ukkokarintiellä. Taustalla Kråkfjärden. Kuva: Pohjanmaan museon arkisto.

Huvilaelämää -näyttely suunniteltiin alun perin museon vuoden 2020 kesänäyttelyksi, mutta korona-aika siirsi sen vuodella eteenpäin. Nyt näyttely avataan toukokuun alussa Pohjanmaan museossa, jossa se on esillä aina huvilakauden päättäjäisiin, 29.8.2021 saakka.

Huvilateemainen näyttely on herättänyt jo ennakkoon kovasti kiinnostusta Vaasan seudulla ja laajemminkin Pohjanmaan rannikolla.

–Alueellahan sijaitsee Suomen ensimmäisiä kesähuviloita jo 1700-luvulta, kuten Reuterholmin huvila, joka toimii nykyisin Vähänkyrön pappilana, mainitsee tutkija Minna Vihla yhtenä tunnettuna esimerkkinä. Myös Iskmossa sijaitseva Grönvikin kartano, joka alun perin rakennettiin huvilaksi, on 1790-luvulta.

Näyttelyä varten materiaalia on löytynyt runsaasti museon omista arkistoista, mutta sitä on kerätty myös yleisöltä. Vanhoja valokuvia ja muistitietoa on saatu Pohjanmaan museossa alkuvuodesta 2020 järjestetyssä keruutapahtumassa. Pohjalaisyleisöltä saatuja materiaaleja hyödynnetään näyttelyssä eri tavoin esiteltävinä kokonaisuuksina, kuten erilaisissa kuvaesityksissä ja tekstiaineiston taustatietona.

Näyttelyssä nostetaan esiin valikoima huvila- ja mökkikohteita Vaasan seudulta, Kokkolasta, Pietarsaaresta, Uudestakaarlepyystä ja Kristiinankaupungista. Apuna käytetään lisäksi vanhoja karttapohjia.

Näyttelyn tuottaa Vaasan kaupungin museot ja se on esillä Pohjanmaan museossa 7.5.–29.8.2021.

Tiedotuskuvia: https://kuvapankki.vaasa.fi/s/N72HBZYE2W9R3JDH/fo

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Vs. amanuenssi Nina Takala, Vaasan kaupungin museot, p. 040 487 9233, nina.takala@vaasa.fi

Tutkija (kulttuurihistoria) Minna Vihla, Vaasan kaupungin museot, p. 040 707 5126, minna.vihla@vaasa.fi

Maakuntamuseotutkija Kaj Höglund, Vaasan kaupungin museot, p. 040 066 9039, kaj.hoglund@vaasa.fi

Kuvat

Laituri Ukkokarintiellä. Taustalla Kråkfjärden. Kuva: Pohjanmaan museon arkisto.
Laituri Ukkokarintiellä. Taustalla Kråkfjärden. Kuva: Pohjanmaan museon arkisto.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Vaasan kaupunki - Vasa stad
Vaasan kaupunki - Vasa stad
PL / PB 3
65101 Vaasa

+358 6 325 1111http://www.vaasa.fi

Aina aurinkoinen Vaasa on Pohjolan energiapääkaupunki, jossa yhdistyvät innovatiivisuus, teknologia, laadukkaat palvelut, monipuolinen koulutus- ja kulttuuritarjonta sekä energinen meininki.

Alltid soliga Vasa är Nordens energihuvudstad som förenar innovativitet, teknologi, högklassiga tjänster, mångsidigt utbildnings- och kulturutbud och positiv energi.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Vaasan kaupunki - Vasa stad

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme