Aluehallintovirasto

Hygieniaohjeiden noudattaminen varhaiskasvatuksessa, kouluissa, oppilaitoksissa ja korkeakouluissa suositeltavaa koko kesän ajan

Jaa

Ohjeita noudattamalla turvataan varhaiskasvatukseen ja opetukseen osallistuminen sekä henkilöstön turvallinen työskentely.

Aluehallintovirastot, opetus- ja kulttuuriministeriö sekä sosiaali- ja terveysministeriö muistuttavat, että koronavirusepidemiaan liittyvien hygieniaohjeiden noudattaminen varhaiskasvatuksen, opetuksen ja koulutuksen toiminnassa ja tiloissa on tarpeen koko kesän ajan. Ohjeiden noudattaminen on suositeltavaa edelleen, jotta koronavirustartuntojen riski ei kasva.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sekä opetus- ja kulttuuriministeriön 11. toukokuuta 2020 antamissa ohjeissa neuvotaan turvalliset järjestelyt varhaiskasvatukseen, opetukseen ja koulutukseen. Ohjeissa neuvotaan muun muassa, että henkilöiden, joilla on sairastumiseen viittaavia oireita, ei pidä osallistua toimintaan. Tarpeettomia fyysisiä kontakteja on edelleen suositeltavaa välttää ja erityisesti hyvä käsihygienia on tärkeää kaikessa toiminnassa.

Aluehallintovirastojen määräykset hygieniaohjeiden noudattamisesta päiväkodeissa, kouluissa, oppilaitoksissa ja korkeakouluissa olivat voimassa 13. kesäkuuta 2020 asti. Hygieniaohjeiden noudattaminen on kuitenkin edelleen ajankohtaista. Esimerkiksi lähiopetusta järjestetään kesän aikana vähemmän kuin keväällä, mutta tartuntoja ehkäisevillä järjestelyillä taataan kaikille turvallinen osallistuminen toimintaan ja työskentelyyn.

Lisätietoa:

Aluehallintovirastoissa:

Aluehallintoylilääkäri Laura Nikunen, p. 0295 016 564 (22.-26.6.)

Aluehallintoylilääkäri Mikko Valkonen, p. 0295 016 524 (29.6. alkaen)

etunimi.sukunimi@avi.fi
Etelä-Suomen aluehallintovirasto


Opetus- ja kulttuuriministeriössä:

osastopäällikkö, ylijohtaja Eeva-Riitta Pirhonen, p. 040 576 9462
etunimi.sukunimi@minedu.fi

Hyödyllisiä linkkejä:

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen ja opetus- ja kulttuuriministeriön ohje opetuksen ja varhaiskasvatuksen järjestäjille koronavirusepidemian aikana (pdf, minedu.fi)

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen ja opetus- ja kulttuuriministeriön ohje yliopistoille, ammattikorkeakouluille sekä lukio- koulutuksen, ammatillisen koulutuksen, vapaan sivistystyön ja aikuisten perusopetuksen järjestäjille (pdf, minedu.fi)

Avin usein kysytyt kysymykset koronaviruksesta (avi.fi)
OKM: Koronaviruksesta usein kysyttyä (minedu.fi)

Opetushallitus: Opetustoimi ja koronavirus (oph.fi)
THL: Ajankohtaista koronaviruksesta (thl.fi)

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Aluehallintovirasto
AluehallintovirastoAluehallintovirastossa edistämme perusoikeuksien ja oikeusturvan toteutumista, peruspalvelujen saatavuutta, ympäristönsuojelua, ympäristön kestävää käyttöä, sisäistä turvallisuutta sekä terveellistä ja turvallista elin- ja työympäristöä alueilla. Hoidamme myös lainsäädännön toimeenpano-, ohjaus- ja valvontatehtäviä alueillamme. Toimintaamme ohjaa kahdeksan ministeriötä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Aluehallintovirasto

Pohjois-Suomen alueellinen päivittäistavarahuollon verkosto toimii turvallisen asioinnin varmistamiseksi myymälöissä (Pohjois-Suomi)18.9.2020 14:36:18 EESTTiedote

Pohjois-Suomen alueellinen päivittäistavarahuollon verkosto kokoontui 18.9.2020 ylijohtaja Terttu Savolaisen johdolla 7. kokoukseensa tänä vuonna. Kaupan ja logistiikan ala ja aluehallintoviranomaiset ovat yhtä mieltä, että kaupalla on oikeus ja velvollisuus huolehtia hygieniasta ja turvavälien säilymisestä myymälöissä. On erittäin tärkeää, että myös kaikki asiakkaat asioivat vastuullisesti ja estävät koronaviruksen leviämistä myymälöissä.

Rakennustyöntekijä putosi 2,5 metrin korkeudesta – sakkoja päätoteuttajalle ja työnantajalle16.9.2020 10:26:02 EESTTiedote

Pirkanmaan käräjäoikeus on 18.8.2020 antamallaan tuomiolla tuominnut työmaalla aliurakoitsijana toimineen, tapaturmassa loukkaantuneen työntekijän työnantajan 25 päiväsakon suuruiseen rangaistukseen työturvallisuusrikoksesta. Lisäksi päätoteuttajana toimineen pirkanmaalaisen rakennusalan yrityksen työnjohtaja tuomittiin 15 päiväsakkoon ja päätoteuttaja 10 000 euron suuruiseen yhteisösakkoon työturvallisuusrikoksesta.

Valmiustoimikunta: Pohjois-Suomessa hyvä valmius alueellisiin päätöksiin ja viruksen torjuntatoimiin (Pohjois-Suomi)15.9.2020 14:52:06 EESTTiedote

Pohjois-Suomen alueellinen valmiustoimikunta kokoontui 15. verkkokokoukseen ylijohtaja Terttu Savolaisen johdolla 15.9.2020 ja päivitti tilannekuvan koronaviruksesta ja toimista alueellaan. Kokouksessa käytiin läpi valtioneuvoston hybridistrategian mukaiset alueellisen päätöksenteon muodot ja toimivalta viruksen torjuntatoimissa. Aluehallintoviraston roolina on valvoa ja ohjata kuntia, kuntayhtymiä ja sairaanhoitopiirejä COVID-19 pandemian hoidossa määrätyn työnjaon mukaisesti.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme