Kustannusosakeyhtiö Otava

Hylkeet Suomen Luonnossa tarjoaa uusinta tietoa hylkeiden kiehtovasta elämästä

Jaa

Me suomalaiset olemme eläneet yli 10 000 vuotta hylkeiden naapurina, mutta mitä me oikeastaan tiedämme hylkeistä? Luontotoimittaja, FT Antti Halkka kertoo asiantuntevasti ja kiinnostavasti merinisäkkäiden historiasta ja biologiasta uudessa luonto-oppaasaan Hylkeet Suomen luonnossa.

FT Antti Halkan Hylkeet Suomen luonnossa -uutuuskirja luo kiehtovan historiallisen ja biologisen näkökulman merinisäkkäisiin, joista ei ole ollut aiemmin saatavilla kotimaista perusteosta. Halkka on erinomainen kirjoittaja, jonka asiantuntemus antaa kirjan sisällölle erityistä painoarvoa.

Hylkeet Suomen Luonnossa on hylkeiden elämästä ja historiasta kertova teos, joka sopii jokaiselle luonnosta kiinnostuneelle. Antti Halkka ihastui hylkeisiin jo yli 30 vuotta sitten nähdessään harmaahylkeitä saaristolintulaskennoissa Ahvenanmaalla. Pian hän olikin jo mukana hylkeiden suojelu- ja tutkimustyössä.

Halkka tuo kirjassaan kaikkien ulottuville tietoa Suomen hylkeistä ja ainoasta Suomessa esiintyvästä valaslajista, pyöriäisestä. Itämeressä tavataaan kolmea hyljelajia - itämerennorppaa, harmaahyljettä ja kirjohyljettä. Suomen pitkä rannikko ja merensaaristo sekä suurin järvemme Saimaa ovat edelleen hylkeiden valtakuntaa. 

Antti Halkka on Suomen Luonto -lehden toimituspäällikkö ja Suomen WWF:n merinisäkästyöryhmän puheenjohtaja. Hän on saanut valtion tiedonjulkistamispalkinnon ja Vuoden luontokirja -palkinnon osana kirjoittajatyöryhmää. Hänen aiempiin kirjoihinsa lukeutuu mm. Linnut Suomen luonnossa.

Halkan uusi, innostava opas sopii mökkeilijöille, veneilijöille ja kaikille luonnosta kiinnostuneille.

Teos on arvostelu- ja käsittelyvapaa 21.4.2022

Pdf-vedokset ja tekijän haastattelupyynnöt: adele.couavoux@otava.fi 

Arvostelukappaleet: arvostelukappale@otava.fi 

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Kustannusosakeyhtiö Otava
Kustannusosakeyhtiö Otava
Uudenmaankatu 10
00120 HELSINKI

Puhelinvaihde 09 15661https://otava.fi/

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kustannusosakeyhtiö Otava

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme