Kokkolan kaupunki

Hyötykäyttöaseman sijaintikyselyyn runsaasti vastauksia

Jaa

Syyskuussa toteutettuun mielipidekyselyyn hyötykäyttöaseman sijainnista vastasi lähes 1300 kokkolalaista. Kyselyn tulokset käsitellään selvitystyöryhmän seuraavassa kokouksessa. Selvitystyöryhmän työ etenee seuraavaksi sijaintivaihtoehtojen rajaamisella ja paikkojen tarkemmalla vertailulla.

Nykyinen sijainti tai läheinen Kosilankuja vastaajien mieleen

Puolet vastaajista oli sitä mieltä, että nykyinen sijainti on paras paikka hyötykäyttöasemalle. Nykyisen paikan viereistä Kosilankujaa kannatti 13 % vastaajista. Kolmanneksi eniten kannatusta saivat Rantavallin ja Topparinmäki I:n alueet.

Kyselyssä oli myös mahdollista kommentoida aihetta vapaasti. Vastauksissa korostui kaupunkilaisten huoli siitä, että ympäristön ja ekopisteiden roskaaminen lisääntyy, jos hyötykäyttöasema siirtyy nykyiseltä paikalta. Vastauksista ilmeni myös autottomien käyttäjien huoli paikan saavutettavuudesta kävellen tai polkupyörällä. Hyötykäyttöasema sai kyselyssä paljon positiivista palautetta muun muassa saavutettavuudesta, hyvästä palvelusta ja maksuttomuudesta. Nykyisen sijainnin haasteita olivat vastaajien mielestä ahtaus, liikennejärjestelyt Eteläväylälle ja jonojen muodostuminen ruuhkaisimpina aikoina.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kaupunkisuunnittelupäällikkö Jouni Laitinen, 044 7809 360, jouni.laitinen@kokkola.fi
Toimistosihteeri Saija Pölkki, 040 4892 315, saija.polkki@kokkola.fi

Tietoja julkaisijasta

Kokkola. Meillä on laajempi horisontti

Kokkolan kaupunki on Keski-Pohjanmaan kaksikielinen maakuntakeskus, jossa asukkaita on noin 48.000. Kokkolan elinkeinoelämän veturi on kansainvälisestikin merkittävä kemianteollisuuden keskittymä, jota täydentävät Suomen suurin raideliikenne- ja panamaxsatama sekä monipuolinen yritystoimijoiden verkosto. Myös monipuoliset tapahtumat, matkailu ja loma-asuminen tuovat kaupunkiin kävijöitä.

Kuningas Kustaa II Aadolf perusti Kokkolan kaupungin 400 vuotta sitten Pohjanlahden rannalle. Meri on tuonut mukanaan vahvat kaupan ja logistiikan perinteet merenkulusta ja laivanrakennuksesta teollisuuteen ja sivistykseen. Sijainti meren ja lentoyhteyksien äärellä, pääradan ja E8-tien varrella varmistaa niin ihmisten, tavaroiden kuin ideoidenkin liikkuvuuden.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kokkolan kaupunki

Dags att synas i trafiken30.9.2021 15:15:00 EEST | Tiedote

I Finland firas nationella reflexdagen årligen den 1 oktober. Reflexdagen påminner om hur viktigt det är att använda reflex och uppmuntrar alla att inleda reflexsäsongen – senast nu. Karleby stad genomför i år en reflexdagskampanj tillsammans med lokala idrottsföreningar. Staden och föreningarna vill påminna alla att använda reflex på vägen till och från skolan och hobbyer. Till eleverna i årskurserna 1–6 delas reflexer ut som är lätta att fästa vid ryggsäcken eller rocken.

Nyt on aika näkyä liikenteessä30.9.2021 15:15:00 EEST | Tiedote

Suomessa kansallista Heijastinpäivää vietetään joka vuosi 1.10. Heijastinpäivä muistuttaa heijastimen käytön tärkeydestä ja kannustaa käynnistämään heijastinkauden – viimeistään nyt. Kokkolan kaupunki toteuttaa tänä vuonna Heijastinpäivän kampanjan yhdessä kokkolalaisten urheiluseurojen kanssa. Kaupunki ja seurat haluavat muistuttaa heijastimen käytöstä niin kouluun kuin harrastuksiinkin mentäessä. Alakoululaisille jaettavat Kokkola-aiheiset heijastimet on helppo kiinnittää reppuun tai takkiin.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme