Suomen Hypoteekkiyhdistys ja Suomen AsuntoHypoPankki Oy

Hypon Asuntoluottoluokitus julki torstaina 23.9.2021 klo 0:01

Jaa

Ennakkotiedote Hypo-luokituksesta: Hypon Asuntoluottoluokituksen ensimmäinen päivitys julkistetaan torstaina 23.9.2021.

Viime talvena julkistettua Hypo-luokitusta on nyt päivitetty ensimmäistä kertaa, käytössä ovat uusimmat tilastotiedot. Uutena tekijänä on mukana näkemys riskeistä, miten ilmastonmuutos ja sään ääri-ilmiöt näkyvät asuntokannassa alueellisesti. Lisäksi olemme laskeneet kokonaisuuteen mukaan tulevaisuusmittarin.

Hypon Asuntoluottoluokitus eli Hypo-luokitus tarkastelee kaikkia manner-Suomen asuntomarkkina-alueita niiden riskitasojen kautta käyttämällä asuntorahoituksen yleisiä mittareita. Luokituksessa jaetaan Suomen kunnat luottoluokitusmaailmasta tuttuun portaikkoon AAA --> DDD.

Hypon Asuntoluottoluokitus julki varhain yöllä torstaina 23.9.2021 klo 0:01.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Suomen Hypoteekkiyhdistys ja Suomen AsuntoHypoPankki Oy
Suomen Hypoteekkiyhdistys ja Suomen AsuntoHypoPankki Oy
Yrjönkatu 9 A
00101 HELSINKI

09 228 361http://www.hypo.fi/

Suomen Hypoteekkiyhdistys on Suomen vanhin valtakunnallinen ja yksityinen luottolaitos, perustettu 1860. Hypo-konserni on kaikista pankki- ja vakuutusyhtiöistä riippumaton, jäsentensä omistama keskinäinen yhtiö, joka toiminnassaan on erikoistunut asuntorahoitukseen. Konserniin kuuluu myös vuonna 2002 perustettu talletuspankki, Suomen AsuntoHypoPankki Oy.

Osavuosikatsauksen 1.1.–30.6.2021 mukaan Hypo-konsernin tase oli 3,3 miljardia euroa, ydinvakavaraisuus 13,3 %, luottokanta 2,6 miljardia euroa, talletukset 1,6 miljardia euroa, järjestämättömät luotot 0,1 % ja liikevoitto 4,5 miljoonaa euroa. Asiakkaita konsernilla on lähes 28 000.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Suomen Hypoteekkiyhdistys ja Suomen AsuntoHypoPankki Oy

Hypon Talouskatsaus: Kasvu on hitaampaa, mutta tuntuu paremmalta14.1.2022 00:01:00 EET | Tiedote

EMBARGO 14.1.2022 KLO 0:01 Talous kasvaa tänäkin vuonna ripeästi, mutta kovin tempo hiipuu ja ensi vuonna koittaa paluu koronakriisiä edeltäneeseen kasvuvauhtiin. Työmarkkinat vetävät häkellyttävästi ja työttömyys lähentelee rakenteellista tasoaan, kun hakijoita ei riitä tai pätevyys ei yllä työn vaatimuksiin. Suomen julkista taloutta rasittaa EU-elpymispaketin maksuosuus, mutta se ei näy virallisissa luvuissa, vaikka tulee maksettavaksi lähivuosikymmeninä.

Hypon Asuntomarkkinakatsaus: Nuoret itsenäistyvät historiallisen aikaisin19.11.2021 00:01:00 EET | Tiedote

EMBARGO PERJANTAINA 19.11. KLO 0:01 - Suomalaiset nuoret muuttavat omilleen asumaan nuorempina kuin koskaan aiemmin. Vuoden 2020 lopussa vain alle 15 prosenttia 20–29-vuotiaista asui vanhempiensa luona. Korona-aika näyttää jopa helpottaneen nuorten itsenäistymistä, sillä kilpailu yliopistokaupunkien vuokra-asunnoista väheni palvelualojen vaikeuksien ja Airbnb-markkinan murenemisen vuoksi.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme