Vaasan kaupunki - Vasa stad

Hyppää bussiin ilmaiseksi perjantaina 20.9.

Jaa

Auton vapaapäivän kunniaksi Vaasassa voi liikkua bussilla ilmaiseksi perjantaina 20.9.

Perjantain maksuton joukkoliikenne kuuluu Liikkujan viikon 16.–22.9. ohjelmaan Vaasassa. Kansainvälinen Auton vapaapäivä ja Liikkujan viikko kannustavat ihmisiä pohtimaan omia liikkumisvalintoja sekä niiden vaikutuksia ympäristöön ja yhteiskuntaan.

– Nyt on hyvä mahdollisuus testata, miten mukavaa ja vaivatonta on bussilla tai biokaasubussilla kulkeminen. Ehkä testauksen jälkeen voi siirtyä jopa pysyvästi joukkoliikenteen käyttäjäksi, kertoo kehittämispäällikkö Maija Alasalmi.

Biokaasubussit ja joukkoliikenne vähentävät liikennepäästöjä ja tukevat Vaasan tavoitetta olla hiilineutraali kaupunki vuonna 2035.

- Kaupungin tulisi lisätä joukkoliikenteen käyttäjämäärä nelinkertaiseksi vuoteen 2035 mennessä, jolloin kaupungin tulee olla valtuuston asettaman tavoitteen mukaan hiilineutraali, Alasalmi jatkaa.

Joukkoliikennettä kehitetään kuntalaisten toiveiden pohjalta.

- Esimerkiksi linjalle 15 on lisätty vuoroja nyt talvikaudelle. Bussi liikennöi nyt aamuisin ja päivisin puolen tunnin välein, kertoo joukkoliikennesuunnittelija Anastassia Backlund.

Perjantain maksuttoman bussiliikenteen tarjoaa Vaasan kaupungin kanssa yhteistyössä Wasa Citybus ja Wiik & Ström. Ilmaisuus ei koske palvelubusseja.

Yhteyshenkilöt

Joukkoliikennesuunnittelija Anastassia Backlund,anastassia.backlund@vaasa.fi, puh. 040 578 8499
Kehittämispäällikkö Maija Alasalmi, maija.alasalmi@vaasa.fi, puh. 0405685400

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Vaasan kaupunki - Vasa stad
Vaasan kaupunki - Vasa stad
PL / PB 3
65101 Vaasa

+358 6 325 1111http://www.vaasa.fi

Vaasan kaupunki

Aina aurinkoinen Vaasa on Pohjolan energiapääkaupunki, jossa yhdistyvät innovatiivisuus, teknologia, laadukkaat palvelut, monipuolinen koulutus- ja kulttuuritarjonta sekä energinen meininki.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Vaasan kaupunki - Vasa stad

Tapio Ollikainen är Brändö Företagscentrum Ab:s nya verkställande direktör för viss tid3.6.2020 09:42:03 EESTTiedote

I och med att verkställande direktören för Brändö Företagscentrum Ab Anne Volama gick i pension i våras beslutade bolagets styrelse att utse Tapio Ollikainen till ny verkställande direktör från och med den 1 juni. Direktörsuppdraget är tidsbundet till den 31 december 2020. Ollikainen har tidigare medverkat i bolagets styrelse och känner till bolaget och är därmed ett naturligt val som verkställande direktör. Samtidigt fortsätter han också som Vasa stads lokalitetsdirektör.

Palosaaren yrityskeskus Oy:n määräaikaiseksi toimitusjohtajaksi Tapio Ollikainen3.6.2020 09:38:01 EESTTiedote

Palosaaren yrityskeskus Oy:n toimitusjohtaja Anne Volaman siirryttyä eläkkeelle keväällä, yhtiön hallitus päätti nimittää uudeksi toimitusjohtajaksi Tapio Ollikaisen 1.6. alkaen. Toimitusjohtajuus on määräaikainen 31.12.2020 asti. Ollikainen on aikaisemmin toiminut yhtiön hallituksessa, joten hän tuntee yrityksen ja on siksi luonteva valinta toimitusjohtajaksi. Ollikainen jatkaa samanaikaisesti myös Vaasan kaupungin toimitilajohtajana.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme