Uudenmaan ELY-keskus

Hyväkuntoinen päällyste helpottaa pyöräilyväylän talvikunnossapitoa

Jaa

ELY-keskuksessa tehdään ympärivuotisen kävelyn ja pyöräilyn eteen töitä joka päivä. Tänä vuonna Uudenmaan ELY:n alueella on voitu panostaa erityisesti kävely- ja pyöräilyvälien uudelleenpäällystyksiin lähes 70 km matkalla. Rahoitusta näihin käytettiin noin 1,5 miljoonaa euroa, joka on noin 5,5 % vuoden päällystystöiden rahoituksesta. Hyväkuntoinen päällyste helpottaa myös väylän talvikunnossapitoa.

Kevyen liikenteen väylän harjasuolausta.
Kevyen liikenteen väylän harjasuolausta.

Talvikunnossapidossa kävelyn ja pyöräilyn välille on kaksi päähoitoluokkaa, jotka määräävät toimenpideajat ja -kynnykset. Uudenmaan ELY:ssä suurin osa, noin 80 % väylistä on hoitoluokassa K1. Tarkempaa tietoa hoitoluokkien vaatimuksista sekä kartta löytyy Väyläviraston sivuilta.

Tämän lisäksi on mahdollista tarjota kaupunkien kanssa yhteistyössä korkeampaa palvelutasoa, laatukäytäviä. Ajatuksena on toteuttaa talvihoito valitulla yhteysvälillä samalla laatutasolla tienpitäjästä riippumatta. ELY-keskus hakee potentiaalisia kohteita yhteistyössä kaupunkien kanssa. Toistaiseksi toteutuksessa on vain laatukäytävä Länsiväylän, kantatien 51 varren kävely- ja pyörätiellä, jossa sama laatu toteutuu Helsingin Ruoholahden ja Espoon Matinkylän välillä. Osuudella käytetään ns. harjasuolausmenetelmään, jossa lumi poistetaan harjaamalla ja liukkaudentorjunta tehdään kemikaalilla hiekan sijaan. ELY:n vastuulla on osuus Keilaniemen kohdalla kaupunkien välillä.

Palautetta väylien kunnosta voi antaa osoitteessa www.palautevayla.fi. Akuutissa tilanteessa Tienkäyttäjän linja palvelee numerossa 0200 2100 ympäri vuorokauden.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

ELY-keskus, kunnossapitoyksikön päällikkö Tuomas Vasama, tuomas.vasama@ely-keskus.fi, 0295 021 361

Kuvat

Kevyen liikenteen väylän harjasuolausta.
Kevyen liikenteen väylän harjasuolausta.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Uudenmaan ELY-keskus
Uudenmaan ELY-keskus
Opastinsilta 12 A, 2. krs
00520 Helsinki

0295 021 000http://www.ely-keskus.fi/web/ely/ely-uusimaa

ELY-keskukset ovat valtion viranomaisia, jotka edistävät alueellista kehittämistä hoitamalla valtionhallinnon toimeenpano- ja kehittämistehtäviä alueilla. ELY-keskukset hoitavat elinkeinoihin, työvoimaan, osaamiseen sekä liikenteeseen ja infrastruktuuriin että ympäristöön ja luonnonvaroihin liittyviä tehtäviä. ELY-keskukset kehittävät ja tukevat taloudellista, sosiaalista ja ekologisesti kestävää hyvinvointia.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Uudenmaan ELY-keskus

I Helsingfors stängs Nordsjö tunnel följande natt mellan må-ti (10.–11.1.2022) kl. 22.00–05.00.4.1.2022 09:11:35 EET | Tiedote

Nordsjö tunnel stängs på grund av underhåll och testning av tunnelsystemet natten mellan måndag och tisdag 10-11.01.2022 kl. 22.00-05.00. Under stängningen av tunneln dirigeras trafiken via Österleden, Kallviksvägen, Bastövägen och Hamnbågen. Båda tunnelrören i Nordsjö tunnel öppnas för trafik genast efter att testerna har avslutats. Det finns en reservation för dåligt väder vid stängning av tunneln. Vid dålig väderprognos kan stängningen av tunneln annulleras med mycket kort varsel.

Helsingissä Vuosaaren tunneli kiinni ensi ma-ti (10.–11.01.2022) välisen yön klo 22.00–05.004.1.2022 09:08:17 EET | Tiedote

Vuosaaren tunneli suljetaan tunnelijärjestelmän huoltotöiden ja testausten vuoksi ensi maanantain ja tiistain väliseksi yöksi 10.–11.01.2022 klo 22.00–05.00. Tunnelin sulun aikana liikenne ohjataan Itäväylän, Kallvikintien, Niinisaarentien ja Satamankaaren kautta. Vuosaaren tunnelin molemmat tunneliputket avataan liikenteelle heti testien päätyttyä. Tunnelin sulkemisessa on kelivaraus. Huonon keliennusteen vuoksi tunnelin sulkeminen voidaan peruuttaa hyvin lyhyellä varoitusajalla.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme