Uudenmaan ELY-keskus

Hyväkuntoinen päällyste helpottaa pyöräilyväylän talvikunnossapitoa

Jaa

ELY-keskuksessa tehdään ympärivuotisen kävelyn ja pyöräilyn eteen töitä joka päivä. Tänä vuonna Uudenmaan ELY:n alueella on voitu panostaa erityisesti kävely- ja pyöräilyvälien uudelleenpäällystyksiin lähes 70 km matkalla. Rahoitusta näihin käytettiin noin 1,5 miljoonaa euroa, joka on noin 5,5 % vuoden päällystystöiden rahoituksesta. Hyväkuntoinen päällyste helpottaa myös väylän talvikunnossapitoa.

Kevyen liikenteen väylän harjasuolausta.
Kevyen liikenteen väylän harjasuolausta.

Talvikunnossapidossa kävelyn ja pyöräilyn välille on kaksi päähoitoluokkaa, jotka määräävät toimenpideajat ja -kynnykset. Uudenmaan ELY:ssä suurin osa, noin 80 % väylistä on hoitoluokassa K1. Tarkempaa tietoa hoitoluokkien vaatimuksista sekä kartta löytyy Väyläviraston sivuilta.

Tämän lisäksi on mahdollista tarjota kaupunkien kanssa yhteistyössä korkeampaa palvelutasoa, laatukäytäviä. Ajatuksena on toteuttaa talvihoito valitulla yhteysvälillä samalla laatutasolla tienpitäjästä riippumatta. ELY-keskus hakee potentiaalisia kohteita yhteistyössä kaupunkien kanssa. Toistaiseksi toteutuksessa on vain laatukäytävä Länsiväylän, kantatien 51 varren kävely- ja pyörätiellä, jossa sama laatu toteutuu Helsingin Ruoholahden ja Espoon Matinkylän välillä. Osuudella käytetään ns. harjasuolausmenetelmään, jossa lumi poistetaan harjaamalla ja liukkaudentorjunta tehdään kemikaalilla hiekan sijaan. ELY:n vastuulla on osuus Keilaniemen kohdalla kaupunkien välillä.

Palautetta väylien kunnosta voi antaa osoitteessa www.palautevayla.fi. Akuutissa tilanteessa Tienkäyttäjän linja palvelee numerossa 0200 2100 ympäri vuorokauden.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

ELY-keskus, kunnossapitoyksikön päällikkö Tuomas Vasama, tuomas.vasama@ely-keskus.fi, 0295 021 361

Kuvat

Kevyen liikenteen väylän harjasuolausta.
Kevyen liikenteen väylän harjasuolausta.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Uudenmaan ELY-keskus
Uudenmaan ELY-keskus
Opastinsilta 12 A, 2. krs
00520 Helsinki

0295 021 000http://www.ely-keskus.fi/web/ely/ely-uusimaa

ELY-keskukset ovat valtion viranomaisia, jotka edistävät alueellista kehittämistä hoitamalla valtionhallinnon toimeenpano- ja kehittämistehtäviä alueilla. ELY-keskukset hoitavat elinkeinoihin, työvoimaan, osaamiseen sekä liikenteeseen ja infrastruktuuriin että ympäristöön ja luonnonvaroihin liittyviä tehtäviä. ELY-keskukset kehittävät ja tukevat taloudellista, sosiaalista ja ekologisesti kestävää hyvinvointia.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Uudenmaan ELY-keskus

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme