Hyvinkään kaupunki

Hyvinkääläiset yläkouluoppilaat ja lukio-opiskelijat etäopinnoissa ensi viikosta lähtien

Jaa

Aluehallintoviraston uusimmat määräykset ja Keski-Uudenmaan sote-kuntayhtymä Keusoten tuoreimmat koronalinjaukset näkyvät Hyvinkään kaupungin toiminnassa 8.3.-28.3.2021 välisenä aikana. Suurin muutos koskee yläkoulujen etäopetukseen siirtymistä ja lukiolaisten hybridimallin muuttumista täysin etäopiskeluun.

HYVINKÄÄN KAUPUNKI
TIEDOTTAA 5.3.2021
Julkaistavissa heti

Hyvinkääläiset yläkouluoppilaat ja lukio-opiskelijat etäopinnoissa ensi viikosta lähtien

Aluehallintoviraston uusimmat määräykset ja Keski-Uudenmaan sote-kuntayhtymä Keusoten tuoreimmat koronalinjaukset näkyvät Hyvinkään kaupungin toiminnassa 8.3.-28.3.2021 välisenä aikana. Suurin muutos koskee yläkoulujen etäopetukseen siirtymistä ja lukiolaisten hybridimallin muuttumista täysin etäopiskeluun.

- Sekä peruskoulussa että lukiossa on toimintamallit valmiina etäkoulunkäynnille entuudestaan, sillä tämä ei ole ensimmäinen kerta, jolloin koronavirustilanne on edellyttänyt etäopetusta. Myös ateriajärjestelyt etäkoulun aikaan ovat kunnossa, sanoo sivistystoimenjohtaja Pentti Halonen.

Ylioppilaskirjoitukset ajoittuvat myös samaan ajanjaksoon, kirjoitukset järjestetään turvavälein ja turvallisuusjärjestelyin Kipinässä.

Liikunta ja harrastaminen ensisijaisesti ulkotiloissa

Aluehallintovirasto on määrännyt kaikki Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin kuntien alueilla sijaitsevat yleisölle avoimet tai rajatun asiakas- tai osallistujapiirin oleskeluun tarkoitetut asiakas-, osallistuja- ja odotustilat suljettaviksi, mikä myös rajoittaa liikuntapaikkojen toimintaa. Keusote suositteleekin ensisijaisesti ulkoliikuntaa.

- Kaupungin hallinnassa olevien sisä- ja ulkoliikuntapaikkojen käyttöä rajoitetaan annettujen ohjeiden mukaisesti. 8.3.2021 alkaen. Vuonna 2008 syntyneiden ja sitä nuorempien harjoittelu on sallittu pienryhmäharjoitteluna ja annettuja hygieniaohjeita noudattamalla sisä- ja ulkotiloissa, sanoo Pentti Halonen.  

- Olemme olleet säännöllisesti yhteydessä hyvinkääläisten urheiluseurojen kanssa koronatilanteen vaikutuksista keskustellaksemme. Yhteistyö etäyhteydellä pidettyjen Seurateams-kokousten kautta on toiminut mutkattomasti. Seurat ovat sopeutuneet tilanteeseen hyvin ja turvallisuusohjeita on noudatettu, mistä haluan kiittää seuratoimijoita. Koronatilanne on otettu vakavasti ja ryhmäkoot ja osallistujamäärät on huomioitu vuorosuunnittelussa, arvioi Halonen.

Kaupungin tilavaraamo on omalta osaltaan huolehtinut joustavasti tarvittavista muutoksista.

- Ensi viikosta lähtien rajoitukset koskevat Aluehallintoviraston määräysten mukaan myös yksityisten toimijoiden hallussa olevien harrastustilojen käyttöä, eli nekin ovat vain rajatusti käytettävissä. Nämä rajoitukset ovat osa valtion lähiviikkojen määräämiä poikkeusolojen sulkutoimenpiteitä, sanoo kaupunginjohtaja Jyrki Mattila.

- Tartuntojen kasvu Uudellamaalla on tällä hetkellä huolestuttava ja riskinä on, että koronaviruksen leviämisen kiihtyminen johtaa vaikeuksiin sairaalapaikkojen saatavuudesta. Siksi on oleellista, että juuri nyt noudatamme annettuja kokoontumisrajoituksia ja terveyssuosituksia, painottaa Mattila. 

Hyvinkään kaupungin kulttuurilaitosten toiminta jatkuu rajattuna entiseen aiempien määräysten ja suositusten mukaisesti, ensisijaisesti palvelut löytyvät netistä ja sosiaalisesta mediasta. Kaupungintalo on pääosin suljettu, mutta neuvonta- ja aulapalvelut toimivat rajatusti. Tapaamisista ja käynneistä on sovittava erikseen. Kaupungintalon aulassa toimiva kahvila Donner toimii noutopalveluperiaatteella, lisätietoja on saatavilla kahvilan kautta.

Lisätietoja
Jyrki Mattila, kaupunginjohtaja, p. 040 541 9576
Pentti Halonen, sivistystoimenjohtaja, p. 040 704 9901

Keusoten tiedote 4.3.2021
AVI:n päätökset tiukentavat koronarajoituksia – vaikutuksia myös Keusoten alueelle
https://www.keski-uudenmaansote.fi/ajankohtaista/avin-paatokset-tiukentavat-koronarajoituksia--vaikutuksia-myos-keusoten-alueelle/

Avainsanat

Tietoja julkaisijasta

Hyvinkään kaupunki
Hyvinkään kaupunki
Kankurinkatu 4-6
05800 Hyvinkää

019 459 11https://www.hyvinkaa.fi

Hyvinkää on Suomen 23. suurin ja Uudenmaan viidenneksi suurin, lähes 47 000 asukkaan kaupunki. Rakennamme ja kehitämme kaupunkia suunnitelmallisesti ja pitkäjänteisesti ja tarjoamme hyvät puitteet sekä monipuolisesti vaihtoehtoja asukkaillemme eri elämänvaiheissa. Kaupunkimme antaa mahdollisuudet elämyksiin ja kokemuksiin niin ulkoilun, kulttuurin kuin liikunnan ja urheilun saralla ympäri vuoden.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Hyvinkään kaupunki

Rockfest palaa Hyvinkäälle – Hyvinkään kaupunki ja Nelonen Media Live sitoutuvat pitkäaikaiseen yhteistyöhön12.4.2021 17:50:29 EEST | Tiedote

Hyvinkään kaupunginhallitus on tänään päättänyt yhteistyösopimuksesta Nelonen Media Liven kanssa Rockfestin, eli Suomen suurimman rockfestivaalin järjestämiseksi Hyvinkään lentokentällä vuosina 2022-2024. Kolmivuotinen yhteistyösopimus sisältää myös lisävuosioption. Sopimukseen sisältyy kaupungin puolelta sekä taloudellista panostusta että kaupungin teknistä tukea tapahtumapaikan eli lentokentän infran rakentamisessa. Rockfest järjestettiin aiemmin Hyvinkäällä vuosina 2018 ja 2019.

Valmisteluryhmä ehdottaa kaupunginhallitukselle Johanna Luukkosen esittämistä Hyvinkään kaupunginjohtajaksi8.4.2021 15:14:06 EEST | Tiedote

Hyvinkään kaupunginjohtajan rekrytoinnin valmisteluryhmä on käsitellyt saamansa hakemukset Hyvinkään kaupunginjohtajaksi. Valmisteluryhmä on yksimielisesti päättänyt ehdottaa, että kaupunginhallitus kokouksessaan 12.4.2021 tekisi päätöksen esittää valtuustolle, että hallintotieteen maisteri Johanna Luukkonen valitaan Hyvinkään seuraavaksi kaupunginjohtajaksi. Luukkonen toimii tällä hetkellä Rauman kaupunginjohtajana. Kaupunginvaltuusto kokoontuu seuraavan kerran 26.4.2021.

Hyvinkään kaupungin tilinpäätös vuodelta 2020: Nollatulos koronavuonna valtion koronatukien myötä29.3.2021 18:40:41 EEST | Tiedote

Hyvinkään kaupungin tilikausi 2020 päätyy valmistuneen tilinpäätöksen mukaan käytännössä nollatulokseen. Tilikauden ylijäämä on 0,8 milj. euroa, joka koostuu Hyvinkään Vesi -liikelaitoksen ylijäämästä. Ilman valtiolta saatuja koronatukia kaupungin tilikausi olisi ollut noin 18 miljoonaa euroa alijäämäinen. Merkittävä osa koronatuista kanavoitui kaupungin kautta Keusoteen ja HUS:n koronakustannusten kattamiseen, toteaa talousjohtaja Markus Peevo.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme