Hyvinkään kaupunki

Hyvinkään Aseman koulun kivirakennusta koskeva selvitys on valmistunut: Rakennus vaatii merkittäviä korjaustoimenpiteitä

Jaa

Hyvinkään Aseman koulun kivirakennuksen terveydellisten olosuhteiden selvitys on valmistunut ja selvityksen tulokset esitellään ensi viikolla kaupungin tekniselle lautakunnalle. Hyvinkään kaupungin tilakeskuksen SWECO:lta tilaama selvitys osoittaa koulun kivirakennuksen olevan korjausta vaativassa kunnossa. Kaupunki teki selvityksen terveydensuojeluviranomaisten vaatimuksesta.

HYVINKÄÄN KAUPUNKI TIEDOTTAA
24.6.2021
Julkaistavissa heti

Hyvinkään Aseman koulun kivirakennusta koskeva selvitys on valmistunut:
Rakennus vaatii merkittäviä korjaustoimenpiteitä

Hyvinkään Aseman koulun kivirakennuksen terveydellisten olosuhteiden selvitys on valmistunut ja selvityksen tulokset esitellään ensi viikolla kaupungin tekniselle lautakunnalle. Hyvinkään kaupungin tilakeskuksen SWECO:lta tilaama selvitys osoittaa koulun kivirakennuksen olevan  korjausta vaativassa kunnossa. Kaupunki teki selvityksen terveydensuojeluviranomaisten vaatimuksesta.

- Terveydensuojeluviranomainen on edellyttänyt kaupungilta toimenpiteitä, jotta koulun tietyiltäosinpuutteelliset olosuhteet voidaan suunnitella ja toteuttaa sellaisiksi, ettei niistä aiheudu tilojen käyttäjille haittaa, taustoittaa Hyvinkään kaupungin kiinteistöjohtaja Antti Nikkanen selvitystyötä.

Selvityksen perusteella Aseman koulu edellyttää merkittäviä korjaustoimenpiteitä.

- Tilakeskuksen arvio Aseman koulun korjausasteeksi on 80–100 %, joka vastaa käytännössä uudisrakennuksen hintaa. Huomioitava on kuitenkin, että merkittävästä korjauksesta huolimatta Aseman koulusta ei todennäköisesti saada toiminnallisesti ja teknisesti uudisrakennusta vastaavaa, joka voidaan jo lähtökohtaisesti suunnitella vastaamaan tämän päivän vaatimuksia, sanoo Nikkanen.

Aseman koulu edellyttäisi ilmanvaihtojärjestelmän täydellistä uusimista. Samassa yhteydessä olisi uusittava käytännössä koko 1. kerroksen ja kellarin rakenneliittymät sekä välipohjien ja muiden rakenteiden eristykset.

Talotekniikan osalta koko ilmanvaihtojärjestelmä sekä käyttövesijohdon ja viemärit tulisi uusia. Samassa yhteydessä olisi järkevää uusia tai päivittää taloautomaatio ja sähköjärjestelmä vastaamaan tämän hetken vaatimuksia, vaikka nämä järjestelmät eivät tekninen elinkaaren osalta edellytä vielä tässä vaiheessa uusimista.

Hyvinkään kaupungin tekninen lautakunta aloittaa Aseman koulun kivirakennusta koskevaan selvitysaineistoon perehtymisen kokouksessaan 30.6.2021.

Lisätietoja

Antti Nikkanen, kiinteistöjohtaja, p. 040 661 3744

Avainsanat

Tietoja julkaisijasta

Hyvinkään kaupunki
Hyvinkään kaupunki
Kankurinkatu 4-6
05800 Hyvinkää

019 459 11https://www.hyvinkaa.fi

Hyvinkää on Suomen 23. suurin ja Uudenmaan viidenneksi suurin, lähes 47 000 asukkaan kaupunki. Rakennamme ja kehitämme kaupunkia suunnitelmallisesti ja pitkäjänteisesti ja tarjoamme hyvät puitteet sekä monipuolisesti vaihtoehtoja asukkaillemme eri elämänvaiheissa. Kaupunkimme antaa mahdollisuudet elämyksiin ja kokemuksiin niin ulkoilun, kulttuurin kuin liikunnan ja urheilun saralla ympäri vuoden.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Hyvinkään kaupunki

Uusi kirjoitus- ja valokuvauskilpailu hyvinkääläisille16.6.2021 09:00:00 EEST | Tiedote

Hyvinkään kaupunki, Hyvinkään kaupunginmuseo ja Aamuposti käynnistävät kesäisen kirjoitus- ja valokuvauskilpailun ajanjaksolle 16.6.-16.9.2021. Ensimmäistä kertaa järjestettävän Minun Hyvinkääni -kilpailun teemana on asuminen Hyvinkäällä eri näkökulmista. Kilpailusarjoja on yhteensä kolme: Kerro tekstarilla, Kerro kirjeellä ja Kerro kuvalla. Kilpailijat on lisäksi jaettu eri ikäluokkiin, lapsiin, nuoriin (13-17 v.) sekä aikuisiin. Kunkin sarjan pääpalkinnon lisäksi kilpailuun osallistuneiden kesken arvotaan useita palkintoja paikallisiin palveluihin.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme