Hyvinkään kaupunki

Hyvinkään ja Järvenpään kaupunkien rakennusvalvonnat tiivistävät yhteistyötä

Jaa

Hyvinkään ja Järvenpään kaupungit ovat sopineet yhteistyön tiivistämisestä rakennusvalvonnassa. Yhteistyösopimusta käsiteltiin Hyvinkään kaupungin ympäristölautakunnassa 23.4.2020 ja Järvenpään kaupunginhallituksessa 27.4.2020.

HYVINKÄÄN KAUPUNKI JA
JÄRVENPÄÄN KAUPUNKI
TIEDOTTAVAT 28.4.2020
Julkaistavissa heti

Hyvinkään ja Järvenpään kaupunkien rakennusvalvonnat tiivistävät yhteistyötä

Hyvinkään ja Järvenpään kaupungit ovat sopineet yhteistyön tiivistämisestä rakennusvalvonnassa. Yhteistyösopimusta käsiteltiin Hyvinkään kaupungin ympäristölautakunnassa 23.4.2020 ja Järvenpään kaupunginhallituksessa 27.4.2020.

Hyvinkään ja Järvenpään kaupunkien välisen rakennusvalvontayhteistyön tiivistämisen on tarkoitus tehostaa rakennusvalvontaresurssien käyttöä. Yhteistyöllä pyritään keskittämään ja jakamaan rakennusvalvontaan liittyvät tehtävät tarkoituksenmukaisemmin yhteistyösopimuksen tehneiden kaupunkien koko rakennusvalvontahenkilökunnan kesken, mahdollistamaan henkilökunnan erikoistuminen sekä varmistamaan toiminnan jatkuminen keskeytyksettä myös henkilökunnan vuosilomien ja muiden poissaolojen aikana.

Yhteistyön tarkoitus on lisäksi varmistaa sopijakaupunkien paremmat mahdollisuudet valmistautua ja vastata tuleviin maankäyttöä ja rakentamista koskeviin lainsäädäntömuutoksiin. Tällaisia ovat esimerkiksi tietomallipohjaisen rakennusvalvontaprosessin kehittäminen ja rakentamisen hiilijalanjälkilaskenta.

Aikaisemmin Hyvinkään ja Järvenpään kaupungit ovat sopineet johtavan rakennustarkastajan sekä yhden rakennustarkastajan tehtävien hoitamisesta yhdessä. Yhteistyön tavoitteena on ollut toiminnan järjestäminen tehokkaasti, hyvien käytäntöjen jakaminen ja asiakaspalvelun parantaminen.

Lisätietoja

Hyvinkään ja Järvenpään kaupunkien johtava rakennustarkastaja
Jouni Vastamäki  p. 040 3152 581

Avainsanat

Tietoja julkaisijasta

Hyvinkään kaupunki
Hyvinkään kaupunki
Kankurinkatu 4-6
05800 Hyvinkää

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Hyvinkään kaupunki

Lisää liikkumisen mahdollisuuksia maanantaista lähtien29.5.2020 12:19:49 EESTTiedote

Koronavirustilanteen aiheuttamien rajoitusten purku jatkuu Hyvinkään kaupungin liikuntapalvelujen puolella kesäkuun alusta alkaen. Sisäharjoitustilat aukeavat seuratoiminnalle maanantaista 1.6.2020 lähtien. Urheiluseurojen odottama kauden avaaminen on vihdoin käsillä, mutta nyt tarvitaan myös malttia ja huolellista tapahtumasuunnittelua. Ulkoliikuntapaikat ovat jo olleet auki muutaman viikon ja kenttien käyttö on sujunut suunnitellusti. Liikkujat ovat noudattaneet ohjeita hyvin ja samaa vastuullista liikkumista tarvitaan myös nyt sisätilojen auetessa, muistuttaa liikuntapäällikkö Jarmo Vakkila.

Hyvinkään kestävän talouden ohjelman käsittely jatkuu kaupunginhallituksessa28.5.2020 16:06:55 EESTTiedote

HYVINKÄÄN KAUPUNKI TIEDOTTAA 28.5.2020 Julkaistavissa heti Hyvinkään kestävän talouden ohjelman käsittely jatkuu kaupunginhallituksessa Hyvinkään kaupungin kestävän talouden ohjelman täsmennetty virkamiesesitys on tulossa ensi viikon maanantaina kaupunginhallituksen käsittelyyn. Myös koko kaupunkiorganisaatiota koskevien yhteistyöneuvottelujen päättäminen käsitellään kaupunginhallituksen kokouksessa. - Poliittisten päättäjien kanssa käydyn saatekeskustelun, kuntalaisten ja henkilöstöltä saadun palautteen sekä yhteistoimintaneuvottelujen perusteella on virkamiesesityksessä päädytty tekemään tarkistuksia säästöesityksiin, sanoo talousjohtaja Markus Peevo. - Virkamiesesityksen ytimessä on edelleen 15 miljoonan euron talouden tasapainottaimistavoite. Tämä merkitsee käytännössä sitä, että tässä tilanteessa on välttämätöntä esittää 0,5 prosenttiyksikön veronkorotusta kunnallisveroprosenttiin. Tämä ratkaisu jakaisi taakkaa useammalle taholle, toteaa kaupunginjohtaja Jyrki Mattila. Kestävän ta

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme