Hyvinkään kaupunki

Hyvinkään kaupungin kestävän talouden ohjelman valmistelu avataan kommentoinnille

Jaa

Hyvinkään kaupunki valmistelee tällä hetkellä kestävän talouden ohjelmaa talouden tasapainottamiseksi. Tavoitteena on löytää 15 miljoonaa euroa kaupungin tulosta parantavia keinoja ajanjaksolla 2020-2024. Kaupungin talous oli -20 miljoonaa euroa alijäämäinen vuonna 2019. Koko kestävän talouden valmisteluaineisto on julkisesti saatavilla tästä päivästä lähtien.

HYVINKÄÄN KAUPUNKI
TIEDOTTAA 20.4.2020
Julkaistavissa klo 14.00

Hyvinkään kaupungin kestävän talouden ohjelman valmistelu avataan kommentoinnille

Hyvinkään kaupunki valmistelee tällä hetkellä kestävän talouden ohjelmaa talouden tasapainottamiseksi. Tavoitteena on löytää 15 miljoonaa euroa kaupungin tulosta parantavia keinoja ajanjaksolla 2020-2024. Kaupungin talous oli -20 miljoonaa euroa alijäämäinen vuonna 2019.

Tuottavuutta, tehokkuutta ja säästöjä pyritään toteuttamaan siten, että vaikutukset kaupunkilaisten arkeen ovat mahdollisimman vähäisiä. Osana ohjelman valmistelua on kaupungissa nyt tehty virkamiestyönä luonnos siitä, millä tavoin toiminnan tasapainottaminen voi saada aikaiseksi.

Koko kestävän talouden valmisteluaineisto on julkisesti luettavissa kaupungin verkkosivuilla olevasta tiedostosta ja aineistoa esittelevä 17.4.2020 pidetyn valtuustoseminaarin tallenne on myös katsottavissa.

Sekä kaupungin luottamushenkilöt, kaupunkilaiset ja kaupungin henkilöstö voivat ottaa kantaa virkamiesvalmistelun esitykseen vastaamalla kyselyyn. Kaupunkilaisille avoin kyselylinkki löytyy tämän tiedotteen lopusta.


Lisätietoja
Jyrki Mattila, kaupunginjohtaja, p. 040 541 9576
Markus Peevo, talousjohtaja, p. 040 155 4228
Pentti Halonen, sivistystoimen johtaja, p. 040 704 9901
Marko Hytönen, teknisen ja ympäristötoimen johtaja p. 040 829 1625
Sari Kuittinen-Tihilä, henkilöstöjohtaja, p. 040 701 2171
Anna-Miia Liimatta, controller, p. 040 836 5622

Linkit valtuustoseminaarin puheenvuorojen tallenteisiin, joissa aineisto esitellään
Valtuustoseminaari, osa 1: https://youtu.be/9DPgzUMDLdI
Puhujat: kaupunginjohtaja Jyrki Mattila, talousjohtaja Markus Peevo, henkilöstöjohtaja Sari Kuittinen Tihilä

Valtuustoseminaari, osa 2: https://youtu.be/ogni_ujCRns
Puhujat: sivistystoimen johtaja Pentti Halonen, perusopetuksen johtaja Mika Heikura, varhaiskasvatuksen johtaja Eila Rapala, kulttuuri- ja vapaa-aikajohtaja Simo Varjonen, tekniikan ja ympäristötoimialan johtaja Marko Hytönen, tekninen johtaja Miika Kantola, ympäristötoimen johtaja Mika Lavia, talouspäällikkö Riikka Uoti, talousjohtaja Markus Peevo.

Linkki kyselyyn, jolla kaupunkilaiset voivat ottaa kantaa Kestävän talouden ohjelmaan
https://www.hyvinkaa.fi/kysely

Kyselyn viimeinen vastauspäivä on 3.5.2020.

Avainsanat

Liitteet

Tietoja julkaisijasta

Hyvinkään kaupunki
Hyvinkään kaupunki
Kankurinkatu 4-6
05800 Hyvinkää

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Hyvinkään kaupunki

Lisää liikkumisen mahdollisuuksia maanantaista lähtien29.5.2020 12:19:49 EESTTiedote

Koronavirustilanteen aiheuttamien rajoitusten purku jatkuu Hyvinkään kaupungin liikuntapalvelujen puolella kesäkuun alusta alkaen. Sisäharjoitustilat aukeavat seuratoiminnalle maanantaista 1.6.2020 lähtien. Urheiluseurojen odottama kauden avaaminen on vihdoin käsillä, mutta nyt tarvitaan myös malttia ja huolellista tapahtumasuunnittelua. Ulkoliikuntapaikat ovat jo olleet auki muutaman viikon ja kenttien käyttö on sujunut suunnitellusti. Liikkujat ovat noudattaneet ohjeita hyvin ja samaa vastuullista liikkumista tarvitaan myös nyt sisätilojen auetessa, muistuttaa liikuntapäällikkö Jarmo Vakkila.

Hyvinkään kestävän talouden ohjelman käsittely jatkuu kaupunginhallituksessa28.5.2020 16:06:55 EESTTiedote

HYVINKÄÄN KAUPUNKI TIEDOTTAA 28.5.2020 Julkaistavissa heti Hyvinkään kestävän talouden ohjelman käsittely jatkuu kaupunginhallituksessa Hyvinkään kaupungin kestävän talouden ohjelman täsmennetty virkamiesesitys on tulossa ensi viikon maanantaina kaupunginhallituksen käsittelyyn. Myös koko kaupunkiorganisaatiota koskevien yhteistyöneuvottelujen päättäminen käsitellään kaupunginhallituksen kokouksessa. - Poliittisten päättäjien kanssa käydyn saatekeskustelun, kuntalaisten ja henkilöstöltä saadun palautteen sekä yhteistoimintaneuvottelujen perusteella on virkamiesesityksessä päädytty tekemään tarkistuksia säästöesityksiin, sanoo talousjohtaja Markus Peevo. - Virkamiesesityksen ytimessä on edelleen 15 miljoonan euron talouden tasapainottaimistavoite. Tämä merkitsee käytännössä sitä, että tässä tilanteessa on välttämätöntä esittää 0,5 prosenttiyksikön veronkorotusta kunnallisveroprosenttiin. Tämä ratkaisu jakaisi taakkaa useammalle taholle, toteaa kaupunginjohtaja Jyrki Mattila. Kestävän ta

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme