Hyvinkään kaupunki

Hyvinkään kaupunginjohtaja Jyrki Mattila: Nyt on varmistettava peruskoulujen ja päiväkotien edellytykset pysyä auki koronaturvallisesti

Jaa

Koronaviruksen leviämisvaihe pitää Hyvinkään kaupungin toimipisteitä edelleen kiinni.

HYVINKÄÄN KAUPUNKI TIEDOTTAA
15.1.2021
Julkaistavissa heti

Hyvinkään kaupunginjohtaja Jyrki Mattila: Nyt on varmistettava peruskoulujen ja päiväkotien edellytykset pysyä auki koronaturvallisesti

Leviämisvaiheessa oleva koronatilanne pitää Hyvinkään kaupungin toimipisteitä edelleen kiinni tammikuun loppuun asti. Hyvinkään kaupunginjohtaja Jyrki Mattila pitää erityisen tärkeänä, että koronatilanne saadaan pidettyä hallussa, jotta koulut voitaisiin pitää auki jatkossakin.

- Nyt olisi tärkeää, että kaikki panostaisivat eri keinoin mahdollisimman koronaturvalliseen arkeen ja vapaa-ajan viettoon, jotta tartunnoilta vältyttäisiin. Muuten riskinä on, että joudumme kevättä 2020 vastanneeseen tilanteeseen, jolloin kaikki perusopetusikäiset lapset siirtyivät etäopetukseen ja päiväkoti-ikäisiä lapsia suositeltiin pitämään kotona, toteaa kaupunginjohtaja Jyrki Mattila.

Osalle lapsista ja nuorista siirtyminen etäopetukseen voi merkitä tavallista suurempaa syrjäytymisvaaraa ja koulunkäynnin ja oppimisen vaikeutumista. Tällä hetkellä onkin erittäin tärkeää, että vähäisiäkin koronaoireita potevat henkilöt hakeutuvat testeihin, sillä vain sitä kautta pystytään välttämään joukkolatistumisia ja koulujen siirtymistä etäopetukseen.

- Päiväkotien ja peruskoulujen auki pitäminen mahdollistaa vanhempien työssä käymisen, mikä on erittäin tärkeää koko yhteiskunnan toimivuuden kannalta muistuttaa Mattila.

Koronaviruksen leviämisvaihe pitää Hyvinkään kaupungin toimipisteitä edelleen kiinni

Useiden Hyvinkään kaupungin toimipisteiden suljettuna pitämistä jatketaan edelleen, leviämisvaiheessa olevan koronavirustilanteen vuoksi. Keusoten linjausten mukaisesti liikuntapaikat, kuntosalit, nuorisotilat, kaikki aikuisten harrastustoiminta sisätiloissa ja museot pidetään kiinni 31.1.2021 asti. Lisäksi kirjasto tarjoaa vain rajattua palvelua ja Hyvinkääsalissa ei järjestetä yleisötapahtumia.

- Alueen kuntajohtajien kokouksessa torstaina illalla todettiin, että Keusoten alueen koronasuosituksissa noudatetaan sosiaali- ja terveysministeriön toimintasuunnitelmaa Covid-19-epidemian hillinnän hybridistrategian toteuttamiseksi tammi-toukokuussa 2021, taustoittaa Jyrki Mattila.

- Myös lähikuntien ja pääkaupunkiseudun koronatilanne vaikuttaa siihen, miten jatkossa etenemme. Kaikkien päätösten tavoite on pitää mahdollisimman moni ihminen terveenä ja estää koronaviruksen leviäminen.

Lisätietoja

Jyrki Mattila, kaupunginjohtaja, p. 040 541 9576
Pentti Halonen, sivistystoimenjohtaja, p. 040 704 9901
Jarmo Vakkila, liikuntapäällikkö, p. 040 809 4386
Mika Heikura, perusopetuksen johtaja, p. 040 779 4371
Eila Rapala, varhaiskasvatuksen johtaja, p. 040 542 3172
Outi Ruso, kulttuuri- ja tapahtumapäällikkö, p. 0400 929 846

Hyvinkaa.fi/koronavirus

Keusoten tiedote 14.1.2021: Keusoten alueen suosituksia ja rajoituksia jatketaan https://www.keski-uudenmaansote.fi/ajankohtaista/keusoten-alueen-suosituksia-ja-rajoituksia-jatketaan/

Avainsanat

Tietoja julkaisijasta

Hyvinkään kaupunki
Hyvinkään kaupunki
Kankurinkatu 4-6
05800 Hyvinkää

019 459 11https://www.hyvinkaa.fi

Hyvinkää on Suomen 23. suurin ja Uudenmaan viidenneksi suurin, lähes 47 000 asukkaan kaupunki. Rakennamme ja kehitämme kaupunkia suunnitelmallisesti ja pitkäjänteisesti ja tarjoamme hyvät puitteet sekä monipuolisesti vaihtoehtoja asukkaillemme eri elämänvaiheissa. Kaupunkimme antaa mahdollisuudet elämyksiin ja kokemuksiin niin ulkoilun, kulttuurin kuin liikunnan ja urheilun saralla ympäri vuoden.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Hyvinkään kaupunki

Livestriimejä lockdowniin: Paluu Poikkeustilaklubiin2.3.2021 11:49:57 EETTiedote

Aprillipäivänä käynnistynyt Poikkeustilaklubi-kulttuurikanava viettää pian yksivuotissyntymäpäiväänsä. Kesäkuussa, poikkeustilan päätyttyä kanava vaihtoi nimensä ON AIR Hyvinkääksi, mutta nyt uuden poikkeustilan alkaessa livestriimejä ja kulttuuritallenteita tarjoava, Hyvinkään kaupungin kulttuuripalveluiden tuottama kulttuurikanava palaa juurilleen ja löytyy sosiaalisesta mediasta jälleen ristimänimellään.

Hyvinkään kaupunki myöntää koronatukea urheiluseuroille ja yhdistyksille17.2.2021 18:40:15 EETTiedote

Hyvinkään kaupunginhallitus on kokouksessaan 1.2.2021 päättänyt myöntää 50 000 euroa ylimääräistä tukea hyvinkääläisten urheiluseurojen ja yhdistysten toiminnan tukemiseen. Kulttuuri- ja hyvinvointilautakunta käsitteli tänään 17.2.2021 tuen jakokriteereitä. Harkinnanvarainen tuki on tarkoitettu välittömien koronapandemian aiheuttamien taloudellisten haittojen tukitoimiin sekä seurojen ja yhdistysten talouden tasapainottamiseen.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme