Hyvinkään kaupunki

Hyvinkään kaupunki kannustaa virtuaalivapun viettoon – keskustan alueita rajataan pois käytöstä

Jaa

Koronatilanteesta johtuvat kokoontumisrajoitukset koskevat kaikkia myös vappuna. Näin ollen Hyvinkäälläkin toimitaan sisäministeriön ja poliisin suositusten mukaan virtuaalivapun merkeissä. Hyvinkään kaupungin keskustan alueen yleisimmät vapunviettopaikat pidetään tänä vuonna suljettuina ja alueet rajataan kaupungin toimesta, muistutuksena siitä, että yli 10 hengen kokoontumiset ovat tällä hetkellä kiellettyjä. Suljettuja alueita ovat sekä kirjastoaukio että kauppatori. Vappuaatosta klo 15.00 alkaen näillä alueilla ei myöskään sallita torikauppaa. Myyntirajoitus koskee torstai 30.4. klo 15.00 – lauantai 2.5. klo 7.00 välistä aikaa.

HYVINKÄÄN KAUPUNKI
TIEDOTTAA 29.4.2020
Julkaistavissa heti

Hyvinkään kaupunki kannustaa virtuaalivapun viettoon – keskustan alueita rajataan pois käytöstä

Koronatilanteesta johtuvat kokoontumisrajoitukset koskevat kaikkia myös vappuna. Näin ollen Hyvinkäälläkin toimitaan sisäministeriön ja poliisin suositusten mukaan virtuaalivapun merkeissä. Hyvinkään kaupungin keskustan alueen yleisimmät vapunviettopaikat pidetään tänä vuonna suljettuina ja alueet rajataan kaupungin toimesta, muistutuksena siitä, että yli 10 hengen kokoontumiset ovat tällä hetkellä kiellettyjä. Suljettuja alueita ovat sekä kirjastoaukio että kauppatori. Vappuaatosta klo 15.00 alkaen näillä alueilla ei myöskään sallita torikauppaa.
Myyntirajoitus koskee torstai 30.4. klo 15.00 – lauantai 2.5. klo 7.00 välistä aikaa.

- Kokoontumisrajoituksia noudattamalla voimme hidastaa ja estää koronaviruksen leviämistä ja voimme suojella omaa ja muiden terveyttä, muistuttaa kaupunginjohtaja Jyrki Mattila.

Kaupunki tarjoaa hyvinkääläisille mahdollisuuden kokoontua yhdessä netin äärelle ja viettää virtuaalivappua Poikkeustilaklubilla. Jo yli 50 000 katsojaa keränneessä Poikkeustilaklubi -tapahtumasarjassa nähdään tyhjän kaupungintalon aulaan rakennetulta lavalta eri hyvinkääläislähtöisten artistien ja taiteilijoiden keikkoja suorina lähetyksinä useamman kerran viikossa. Vapun aikaan ohjelmaa on tarjolla sekä vappuaattona että vappupäivänä.


30.4. klo 18.00
Ykköset ylle, kuohuvaa lasiin ja klubikanava auki - on Poikkeustilaklubin vapunaaton gaalakonsertin vuoro! (suora lähetys)

Oopperalaulajat Laura Pyrrö ja Markus Nieminen sekä pianisti Tiina Korhonen tarjoilevat hulppean kuplivan aattoillan gaalakonsertin, jonka ohjelmassa on luvassa todellisia näyttämömusiikin helmiä niin ooppera-, operetti- kuin musikaalilavoiltakin. Hyvinkääläislähtöisten muusikoiden listalta löytyy herkkuja Taikahuilusta O sole mioon, Oopperan kummituksesta Budapestin Juliskaan. Kaupunkilaisia kehotetaan myös lähettämään kuva omasta vappugaalaeleganssistaan tapahtumaan. Näin toimimalla osallistuu samalla Poikkeustilaklubin tuotepaketin arvontaan.

1.5. klo 10.00 Hyvinkään vappu – kaupungin perinteinen vapputapahtuma verkossa (tallenne)

Hyvinkään kaupungin yhteiset vappujuhlat juhlitaan tänä keväänä tiivistetysti, turvallisesti ja ohjeistuksia noudattaen, yksin mutta sittenkin yhdessä - turvallisen matkan päässä toisistamme.
Klubin vappuohjelmassa kuullaan Hyvinkään kaupunginjohtajan Jyrki Mattilan, kaupunginvaltuuston puheenjohtajan Irma Pahlmanin ja sairaanhoitaja Arja Hurmeen puheenvuorot. Perinteisestä vappumusiikista vastaavat Hyvinkään Työväen Mieskuoron ja Hyvinkään Mieslaulajien pienryhmä HyvinLaulu sekä Hyvinkäänkylän puhallinorkesteri.

Poikkeustilaklubia voit seurata www.hyvinkaa.fi/youtube sekä www.facebook.com/poikkeustilaklubi kautta.

 

Lisätietoja:

Jyrki Mattila, kaupunginjohtaja, p. 040 541 9576
Miika Kantola, tekninen johtaja, p. 019 459 4737
Outi Raatikainen, kulttuuri- ja tapahtumapäällikkö, p. 0400 929 846

Lue myös

27.04.2020 Pääkaupunkiseudun poliisilaitokset kehottavat: Vietä vappua väkijoukkoja ja viranomaisia välttäen
https://www.poliisi.fi/tietoa_poliisista/tiedotteet/1/1/paakaupunkiseudun_poliisilaitokset_kehottavat_vieta_vappua_vakijoukkoja_ja_viranomaisia_valttaen_89752

Avainsanat

Tietoja julkaisijasta

Hyvinkään kaupunki
Hyvinkään kaupunki
Kankurinkatu 4-6
05800 Hyvinkää

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Hyvinkään kaupunki

Lisää liikkumisen mahdollisuuksia maanantaista lähtien29.5.2020 12:19:49 EESTTiedote

Koronavirustilanteen aiheuttamien rajoitusten purku jatkuu Hyvinkään kaupungin liikuntapalvelujen puolella kesäkuun alusta alkaen. Sisäharjoitustilat aukeavat seuratoiminnalle maanantaista 1.6.2020 lähtien. Urheiluseurojen odottama kauden avaaminen on vihdoin käsillä, mutta nyt tarvitaan myös malttia ja huolellista tapahtumasuunnittelua. Ulkoliikuntapaikat ovat jo olleet auki muutaman viikon ja kenttien käyttö on sujunut suunnitellusti. Liikkujat ovat noudattaneet ohjeita hyvin ja samaa vastuullista liikkumista tarvitaan myös nyt sisätilojen auetessa, muistuttaa liikuntapäällikkö Jarmo Vakkila.

Hyvinkään kestävän talouden ohjelman käsittely jatkuu kaupunginhallituksessa28.5.2020 16:06:55 EESTTiedote

HYVINKÄÄN KAUPUNKI TIEDOTTAA 28.5.2020 Julkaistavissa heti Hyvinkään kestävän talouden ohjelman käsittely jatkuu kaupunginhallituksessa Hyvinkään kaupungin kestävän talouden ohjelman täsmennetty virkamiesesitys on tulossa ensi viikon maanantaina kaupunginhallituksen käsittelyyn. Myös koko kaupunkiorganisaatiota koskevien yhteistyöneuvottelujen päättäminen käsitellään kaupunginhallituksen kokouksessa. - Poliittisten päättäjien kanssa käydyn saatekeskustelun, kuntalaisten ja henkilöstöltä saadun palautteen sekä yhteistoimintaneuvottelujen perusteella on virkamiesesityksessä päädytty tekemään tarkistuksia säästöesityksiin, sanoo talousjohtaja Markus Peevo. - Virkamiesesityksen ytimessä on edelleen 15 miljoonan euron talouden tasapainottaimistavoite. Tämä merkitsee käytännössä sitä, että tässä tilanteessa on välttämätöntä esittää 0,5 prosenttiyksikön veronkorotusta kunnallisveroprosenttiin. Tämä ratkaisu jakaisi taakkaa useammalle taholle, toteaa kaupunginjohtaja Jyrki Mattila. Kestävän ta

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme