Hyvinkään kaupunki

Hyvinkään kaupunki muistaa Ukrainan sodan syttymisen vuosipäivää

Jaa
Venäjän hyökkäyksestä Ukrainaan tulee kuluneeksi vuosi perjantaina 24. helmikuuta. Ukrainan suurlähetystö on pyytänyt Suomen kuntia osoittamaan tukensa Ukrainalle vuosipäivänä. Hyvinkään kaupunki tukee Ukrainaa muiden muassa liputuksella sekä tukivideolla eri kanavissaan. Hyvinkäällä asuu tällä hetkellä 440 ukrainalaista. Ukrainalaiset voivat hakea kotikuntaa vuonna 2023 asuttuaan Suomessa vuoden.

Ukrainalaisten kotikuntaan siirtyminen

Hyvinkäällä asuu tällä hetkellä noin 440 ukrainalaista, joista alle 18-vuotiaita on 138. Ukrainalaiset voivat hakea kotikuntaa vuonna 2023, kun he ovat oleskelleet Suomessa vuoden. Hyvinkään kaupunki järjestää kaksi infotilaisuutta kotikuntaan siirtymisestä ukrainalaisille.

  • Info 28.2.2023 kello 15.00–17.00 (suunnattu niille, joilla tulee vuosi Suomessa oleskelua täyteen maalis-kesäkuussa)
  • Info 3.5.2023 kello 15.00–17.00 (suunnattu niille, joilla tulee vuosi Suomessa oleskelua täyteen heinä-joulukuussa)

Tilaisuuksissa on puheenvuorot vastaanottokeskuksen, kaupungin, hyvinvointialueen sosiaali- ja terveyspalvelujen sekä Kelan edustajilta. Tilaisuudet on tulkattu ukrainaksi tai venäjäksi. Lämpimästi tervetuloa!

Інформація про перехід українців до муніципалітету

Інформація про перехід українців до муніципалітету - Hyvinkään kaupunki (hyvinkaa.fi)

Tärkeitä linkkejä ja tietoa

Maspa About (maspa.fi)

Keski-Uudenmaan maahanmuuttajien asiointipalvelut Maspa on suunnattu Hyvinkään, Järvenpään, Nurmijärven ja Tuusulan kuntien vieraskielisille asukkaille sekä toimijoille, jotka työskentelevät maahanmuuttajien kanssa.

Hyvinkään Kotouttamispalvelu Mosaiikin löydät myös Facebookista:

Kotouttamispalvelut Mosaiikki - Etusivu | Facebook

Maahanmuuttoviraston verkkosivut
Etusivu | Maahanmuuttovirasto (migri.fi)

Sivuilla on julkaistu esite tilapäistä suojelua tarvitseville ukrainalaisille:
Tilapäinen suojelu ja kotikunta | Maahanmuuttovirasto (migri.fi)

Kotikunta Suomesta (migri.fi)

Katso Hyvinkään kaupungin video

https://www.hyvinkaa.fi/etusivulle/ukrainan-sodan-vuosipaiva/

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Hyvinkään kaupunki
Hyvinkään kaupunki
Kankurinkatu 4-6
05800 Hyvinkää

019 459 11https://www.hyvinkaa.fi

Hyvinkää on Uudenmaan viidenneksi suurin, lähes 47 000 asukkaan elinvoimainen elämyskaupunki. Kaupunkimme tarjoaa asukkailleen ja vierailijoilleen monipuoliset palvelut ja mahdollisuudet kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Hyvinkään kaupunki

Tuusulan 4H-yhdistys istutti nuorten kanssa tuhat taimea Hyvinkäällä25.5.2023 08:00:00 EEST | Tiedote

Tuusulan 4H-yhdistys järjesti Hyvinkäällä paikallisille nuorille taimien istutuspäivän 17. toukokuuta. 4H-järjestö tekee nuorisotyötä, jonka kautta lapset ja nuoret oppivat kestävään elämäntapaan liittyviä arjen taitoja tekemällä oppien. 4H-nuorisotyön tavoitteena on luoda arjen hyvinvointia. Päivä kuului Vihreä tehtävä: kestävä tulevaisuus -hankkeeseen, jonka tavoitteena on lisätä keskiuusimaalaisten lasten ja nuorten vaikuttamismahdollisuuksia ja tietoutta ilmastonmuutoksesta ja kestävästä elämäntavasta.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme