Hyvinkään kaupunki

Hyvinkään Pelikirja 2.0 antaa Hyvinkään kaupungille tulevaisuuden suuntaviivat

Jaa

Kun muualla puhutaan kaupunkistrategiasta, Hyvinkäällä puhutaan Pelikirjasta. Hyvinkään Pelikirja 2.0 hyväksyttiin eilen 25.4.2022 kaupunginvaltuustossa. Uusi Pelikirja ohjaa kaupungin kehitystä vuosina 2023 – 2027.

”Eilen illalla kaupunginvaltuuston kokouksessa tehtiin päätöksiä, joilla tehdään huomisen Hyvinkäätä. Valtuutetut ovat päättäneet pelisuunnan tuleville vuosille. Kokouksessa käytiin monipuolista keskustelua äänestyksineen tärkeästä tulevaisuuttamme luotsaavasta asiakirjasta”, kommentoi kaupunginjohtaja Johanna Luukkonen.

Hyvinkään kaupungin visio on elinvoimainen elämyskaupunki. Kaupungin elinvoima on uudistumiskykyä, jota tarvitaan asukkaidemme hyvinvoinnin, palvelujen toimivuuden ja taloudellisen kasvun edistämiseksi.Vetovoimainen elämyskaupunki houkuttelee uusia asukkaita, yrityksiä, työntekijöitä, opiskelijoita ja matkailijoita. Toimivat palvelut parantavat puolestaan arjen toimivuutta ja viihtyvyyttä.

Hyvinkään pelitapa sisältää kaupungin arvot.

Pelaamme yhdessä: rohkeasti ja reilusti, vastuullisesti ja asukkaan ja asiakkaan parhaaksi.

Kärkihankkeet ovat konkreettisia kehittämishankkeita

Hyvinkään Pelikirja pitää sisällään strategiset kärjet Minä, me ja Hyvinkää, Houkutteleva Hyvinkää ja Yhteispelillä yritysten kanssa.

Näitä kärkiä toteuttaa seuraavalla strategiakaudelle kuusi kärkihanketta. Meidän Hyvinkää -kärkihankkeessa tavoitteena on kuntalaisten yhteisöllisyyden edistäminen. Laadukas koulutuspolku -kärkihankkeessa arvioidaan ja kehitetään koulutuksen laatua. Monimuotoinen asuminen ja elinvoimaiset kylät -kärkihankkeessa edistetään asuinalueiden viihtyisyyttä, turvallisuutta ja vetovoimaisuutta. Aktiivinen elämyskaupunki -kärkihankkeessa panostetaan tapahtumiin, retkeilyyn ja luontomatkailuun, taiteen ammattilaisten työskentelyedellytysten parantamiseen, matkailukonseptin kehittämiseen ja viestintään. Kehittyvä kaupunkikeskusta -kärkihankkeessa kehitetään kaupungin ydinkeskustaa ja Business Hyvinkää -keskittyy yrityspalveluiden kehittämiseen työllisyyden edistämiseen.

Strategian keskeinen osa on myös tukipilarit, jotka ovat strategian pysyviä rakenteita ja ne tulee huomioida kaikessa kaupungin toiminnassa. Tukipilarien teemat ovat demokratia ja osallisuus, talous, henkilöstö, turvallisuus, kestävä kehitys ja digitalisaatio.

Lisäksi strategiaan on linjattu, että peruspalvelut ovat laadukkaasti järjestetty ja rakenneuudistukset tehdään hallitusti.

Viestimme Pelikirjatyön etenemisestä ja konkreettisista askeleista verkkosivuillamme syksystä 2022 alkaen.

Lisätiedot:

Kaupunginjohtaja Johanna Luukkonen, p. 040 673 2001, johanna.luukkonen@hyvinkaa.fi

Strategia-asiantuntija Taru Härkönen, p. 040 662 4429, taru.harkonen@hyvinkaa.fi

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Tietoja julkaisijasta

Hyvinkään kaupunki
Hyvinkään kaupunki
Kankurinkatu 4-6
05800 Hyvinkää

019 459 11https://www.hyvinkaa.fi

Hyvinkää on Suomen 23. suurin ja Uudenmaan viidenneksi suurin, lähes 47 000 asukkaan kaupunki. Rakennamme ja kehitämme kaupunkia suunnitelmallisesti ja pitkäjänteisesti ja tarjoamme hyvät puitteet sekä monipuolisesti vaihtoehtoja asukkaillemme eri elämänvaiheissa. Kaupunkimme antaa mahdollisuudet elämyksiin ja kokemuksiin niin ulkoilun, kulttuurin kuin liikunnan ja urheilun saralla ympäri vuoden.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Hyvinkään kaupunki

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme