Hyvinkään kaupunki

Hyvinkään Sveitsin uimala avataan maanantaina 5.10.2020 – koronavirustilanne voi tuoda muutoksia palveluihin

Jaa

Hyvinkään Sveitsin uimala avataan maanantaina 5.10.2020 klo 6.30. Uimala on ollut suljettuna vajaat seitsemän kuukautta uimalan laajennustyömaan töiden vuoksi. Uimalan rakennusurakka jatkuu edelleen pitkälle vuoteen 2021, mutta aiemmin käytössä olleen allasoston ja kuntosalien palvelut ovat tarjolla maanantaista alkaen normaalisti entisten aikataulujen mukaisesti, koronavirustilanteen erityisvaatimukset huomioon ottaen.

Hyvinkään Sveitsin uimalan laajennus jatkuu vielä ensi vuoden ajan mutta jo nyt uimarit pääsevät käyttämään osaa altaista. Kuva: Hyvinkään kaupunki / Teemu Heikkilä
Hyvinkään Sveitsin uimalan laajennus jatkuu vielä ensi vuoden ajan mutta jo nyt uimarit pääsevät käyttämään osaa altaista. Kuva: Hyvinkään kaupunki / Teemu Heikkilä

HYVINKÄÄN KAUPUNKI
TIEDOTTAA 1.10.2020
Julkaistavissa klo 14.00

Hyvinkään Sveitsin uimala avataan maanantaina 5.10.2020 – koronavirustilanne voi tuoda muutoksia palveluihin

Hyvinkään Sveitsin uimala avataan maanantaina 5.10.2020 klo 6.30. Uimala on ollut suljettuna vajaat seitsemän kuukautta uimalan laajennustyömaan töiden vuoksi. Uimalan rakennusurakka jatkuu edelleen pitkälle vuoteen 2021, mutta aiemmin käytössä olleen allasoston ja kuntosalien palvelut ovat tarjolla maanantaista alkaen normaalisti entisten aikataulujen mukaisesti, koronavirustilanteen erityisvaatimuksen huomioon ottaen.

- Monet ovat odottaneet uimalan avautumista uudelleen ja on siksi hienoa, että pystymme näin tekemään. Haluan painottaa, että meidän on kuitenkin seurattava koronaviruksesta annettuja ohjeita ja että koronavirustilanne voi johtaa rajoituksiin palveluissa hyvinkin lyhyellä varoitusajalla vielä tämän syksyn aikana, Hyvinkään kaupungin liikuntapäällikkö Jarmo Vakkila muistuttaa.

- On siksi erityisen tärkeää, että asiakkaat noudattavat kaikkia annettuja turvallisuusohjeita sekä uimalan että kuntosalin puolella. Terveys menee nyt edellä, eli mikäli kävijämääriä joudutaan rajoittamaan, tämä tehdään kaikkien turvallisuuden varmistamiseksi.

Uimalan työmaa on edennyt alkuperäisessä aikataulussa

Suurta mielenkiintoa herättänyt uimalan työmaan eteneminen on tähän asti edennyt tavoiteaikataulujen mukaan. Laajennustyömaan ensi vaiheen loppukatselmus pidettiin 30.9.2020, jolloin saatiin lupa avata vanha allashalli käyttöön työmaan jatkuessa suojaseinän takana.

- Tiedotimme alkuvuodesta, rakennusurakan ensi vaihe kestää maaliskuusta alkaen 5-7 kuukautta ja olemme onnistuneet pysymään tässä aikataulussa lähes päivälleen seitsemässä kuukaudessa, sillä uimala suljettiin 2.3. ja avataan 5.10., toteaa Hyvinkään kaupungin kiinteistöjohtaja Antti Nikkanen.

- Nykyisen allashalliin altaan päätyyn on asennettu laajennustyömaan vuoksi suojaseinä. Mennyttä käyttökatkosta hyödynnettiin siten että allashallin vedenkäsittelylaitteet, lämmönvaihtimet ja saunojen kiukaat voitiin uusia.

Työmaalla on nyt käynnissä elementtien asennus, joka saadaan valmiiksi lokakuun aikana. Uuden allasosaston rakentaminen jatkuu ja tavoitteena on saada koko työmaa valmiiksi vuoden 2021 aikana.

Lisätietoja:
Jarmo Vakkila, liikuntapäällikkö, p. 040 809 4386
Antti Nikkanen, kiinteistöjohtaja, p. 040 661 3744KÄYTÄNNÖN OHJEITA UIMALAN KÄVIJÖILLE:

Uimalan aukioloajat
ma, ti, to ja pe: klo 6.30 - 21.00
ke: klo 12.30 - 21.00
la – su: klo 10.30 - 19.00
Kassa suljetaan arkisin klo 20.00 ja la-su klo 18.00.

Turvallisuus korona-aikaan
Uimalassa sovelletaan Suomen Uimaopetus- ja Hengenpelastusliiton korona-ohjeistuksia https://www.suh.fi/toiminta/koronavirustartuntojen_ehkaiseminen_uimahalleissa_ja_uimarannoilla

Uimalaan tulijoita kannustetaan tarkistamaan Keusoten maskisuositukset turvalliseksi liikkumiseksi kaupungilla sekä noudattamaan yleisiä ohjeita koronatartuntojen ehkäisemiseksi. https://www.keski-uudenmaansote.fi/ajankohtaista/koronatartunnat-keski-uudenmaan-soten-alueella-kiihtymisvaiheessa--maskisuositus-kayttoon

Vanhojen rannekkeiden voimassaolo
Jos aikaperusteisiin rannekkeisiin on jäänyt voimassaoloa uimalan sulkeutuessa 2.3.2020, niihin on lisätty käyttämättä jäänyt aika + yksi kuukausi (30 päivää) ylimääräistä. Tämä koskee ½-vuosirannekkeita (aikuiset, seniorit ja erityis), jotka on ostettu vuonna 2019. Kymppirannekkeiden voimassaoloa pidennettiin yhdestä vuodesta kahteen vuoteen.

Seniorit ja erityisuimarit
Seniorit ja erityisuimakorttiin oikeutetut pääsevät edelleen sisään alennetulla kahden euron maksulla uimalan aukioloaikoina. Tietyillä kelakortissa olevilla tunnuksilla saa alennetun lipun suoraan kassalta näyttämällä kelakorttia ja tarvittaessa henkilöllisyystodistusta. Lääketieteellisen selvityksen perusteella myönnetään erityisuimakortit erillisen hakemuksen perusteella. He todistavat oikeutensa alennettuun kahden euron maksuun väliaikaisella pahvisella kortilla, jonka he saavat postissa myönteisen päätöksen liitteenä. Hakemukset käsittelee vastaava liikunnanohjaaja.

Myytävät lipputuotteet kassalla
kertalippu: aikuiset/lapset/perhe
10-kertalippu:aikuiset/lapset/seniorit/erityis
kuukausilippu: aikuiset

Yritysasiakkaiden sopimukset jatkuvat entisellään.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Pi Krogell-MagniViestintäpäällikkö

Tavoitat Hyvinkään kaupungin viestintäyksikön helposti osoitteella viestinta@hyvinkaa.fi, jolloin päivystävä viestijä saa yhteydenottosi.

050 522 5953pi.krogell-magni@hyvinkaa.fi

Kuvat

Hyvinkään Sveitsin uimalan laajennus jatkuu vielä ensi vuoden ajan mutta jo nyt uimarit pääsevät käyttämään osaa altaista. Kuva: Hyvinkään kaupunki / Teemu Heikkilä
Hyvinkään Sveitsin uimalan laajennus jatkuu vielä ensi vuoden ajan mutta jo nyt uimarit pääsevät käyttämään osaa altaista. Kuva: Hyvinkään kaupunki / Teemu Heikkilä
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Hyvinkään kaupunki
Hyvinkään kaupunki
Kankurinkatu 4-6
05800 Hyvinkää

019 459 11https://www.hyvinkaa.fi

Hyvinkää on Suomen 23. suurin ja Uudenmaan viidenneksi suurin, lähes 47 000 asukkaan kaupunki. Rakennamme ja kehitämme kaupunkia suunnitelmallisesti ja pitkäjänteisesti ja tarjoamme hyvät puitteet sekä monipuolisesti vaihtoehtoja asukkaillemme eri elämänvaiheissa. Kaupunkimme antaa mahdollisuudet elämyksiin ja kokemuksiin niin ulkoilun, kulttuurin kuin liikunnan ja urheilun saralla ympäri vuoden.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Hyvinkään kaupunki

Hyvinkään Halo -valotapahtuma tarjoaa valokohteita viiden päivän ajan23.10.2020 08:36:10 EESTTiedote

Hyvinkään Halo -valotapahtuma tarjoaa tänä vuonna kaupunkilaisille kaksi kävelyreittiä valokohteiden parissa. Koronatilanteen takia Hyvinkään Halon yhteydessä ei järjestetä lainkaan yleisötapahtumia vaan kukin voi nauttia reiteistä ulkona omassa tahdissaan. Toista kertaa järjestettävässä tapahtumassa yhdistyvät sekä taiteelliset valototeutukset että arjen kiinteistövalaistus. Valokohteet ovat päällä Hyvinkäällä 28.10.–1.11.2020 päivittäin klo 18–22.

Ekologisten rakennusmateriaalien tehdasrakennus suunnitteilla Hyvinkäälle: Kaupunki päätti 4,5 hehtaarin tonttivarauksesta RETEX Panels Oy:lle22.9.2020 12:22:15 EESTTiedote

Hyvinkään kaupungin kehittämisjaosto on päättänyt kokouksessaan 21.9.2020 tonttivarauksesta RETEX Panels Oy:lle Antinsaaren yritysalueelta. RETEX Panels Oy:lle on varattu noin 4,5 hehtaarin suuruinen tonttialue, jolle on tarkoitus rakentaa noin 16 000 m2 tehdasrakennus. Tehtaassa tullaan valmistamaan kierrätettävästä tekstiilijätteestä erilaisia ekologisia rakennusmateriaaleja.

Valotapahtuma Hyvinkään Halo toteutetaan myös tänä vuonna: Kaupunkilaisia kannustetaan mukaan valaisemaan koteja ja rakennuksia18.9.2020 11:13:27 EESTTiedote

Hyvinkään Halo -valotapahtuma valaisee kaupunkia viiden päivän ajan 28.10.-1.11.2020. Toista kertaa järjestettävässä valotapahtumassa painottuu erilaisten ulkokohteiden, kuten rakennusten valaistus. Keskiviikosta sunnuntaihin ulottuvaan tapahtumaviikonloppuun kuuluu valaistuskohteiden lisäksi ulkona järjestettävää maksutonta ohjelmaa, joka mahdollistaa sen, että kaupunkilaiset voivat nauttia turvallisesti valo- ja kulttuurikokemuksesta pimeimpään vuodenaikaan. Osa kohteista pidetään valaistuna myös tapahtumaviikonlopun jälkeen marraskuun lopulle asti.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme