Hyvinkään kaupunki

Hyvinkään Tapainlinnan koulun laajennustyöt etenevät hyvässä vauhdissa

Jaa

Hyvinkään Tapainlinnan koulun laajennusosan ensimmäiset työvaiheet on saatu kesän aikana tehtyä ja rakennustyöt ovat paikon edenneet jopa aikataulua ripeämmin. Tapainlinnan yhtenäiskoulu on kaupungin suurin peruskoulu ja oppilasmäärä tulee laajennuksen jälkeen kasvamaan noin 100 oppilaalla, jolloin koulussa opiskelee ensi lukuvuoden alkaessa yli 700 lasta ja nuorta. Myös henkilökunnan lukumäärä tulee kasvamaan.

Tapainlinnan koulun laajentaminen kasvattaa koulun oppilasmäärää 100 oppilaalla. Kuva: Hyvinkään kaupunki
Tapainlinnan koulun laajentaminen kasvattaa koulun oppilasmäärää 100 oppilaalla. Kuva: Hyvinkään kaupunki

HYVINKÄÄN KAUPUNKI TIEDOTTAA
29.9.2021
Julkaistavissa klo 13.30

Hyvinkään Tapainlinnan koulun laajennustyöt etenevät hyvässä vauhdissa

Hyvinkään Tapainlinnan koulun laajennusosan ensimmäiset työvaiheet on saatu kesän aikana tehtyä ja rakennustyöt ovat paikon edenneet jopa aikataulua ripeämmin. Uuden laajennusosan käyttöönotto tapahtuu ensi lukuvuoden alussa.

Tapainlinnan yhtenäiskoulu on kaupungin suurin peruskoulu ja oppilasmäärä tulee laajennuksen jälkeen kasvamaan noin 100 oppilaalla, jolloin koulussa opiskelee ensi lukuvuoden alkaessa yli 700 lasta ja nuorta. Myös henkilökunnan lukumäärä tulee kasvamaan.

– Laajennusosa sijoittuu maantieteellisesti rakennuksen itäpäätyyn ja siihen tulee kuusi uutta luokkatilaa, joista yksi on kemian ja fysiikan opetustila. Tämän lisäksi nykyisistä neljästä pienestä luokasta remontoidaan kolme isompaa luokkaa, taustoittaa Tapainlinnan koulun rehtori Monna Poikolainen käynnissä olevaa hanketta.

– Laajennuksen yhteydessä muutoksia tapahtuu myös koulun tarjoamassa painotetussa opetuksessa, kun matematiikkaluokkien lisäksi Tapainlinnan koulussa on ensi lukuvuonna myös yläkoulun musiikkiluokat. Tulevien yläkoululaisten on mahdollista hakea painotettuun opetukseen joulukuussa, sanoo Poikolainen.

Tapainlinnan koulun laajennus perustuu vuoden 2018 palveluverkkopäätökseen, jonka tavoitteena on päivittää vuonna 2006 perustetun koulun tilakapasiteetti vastaamaan tulevien vuosien tarpeita.

Sujuvaa ja mutkatonta yhteistyötä

Koulun arkeen rakennusprojekti ei ole juurikaan vaikuttanut, sillä purku-, maanrakennus- ja perustyöt on tehty kesän aikana.

– Tällä hetkellä meneillään on rakennuksen runkotyöt. Vesikattotyöt alkavat marraskuun alussa, vastaava mestari Sami Lampikoski kertoo.

– Koulun näkökulmasta projekti on edennyt erinomaisesti. Yhteydenpito rakennusliikkeen kanssa on ollut sujuvaa ja mutkatonta, kiittelee Tapainlinnan koulun apulaisjohtaja Jouni Naumanen.

Myös kaupungin teknisen toimen näkökulmasta rakennustyöt ovat alkaneet suunnitelmien mukaisesti.

– Yhteistyö niin koulun kuin rakennuttajan kanssa on ollut toimivaa ja laajennuksen etenemistä on seurattu mielenkiinnolla, kommentoi projektipäällikkö Sami Husu Hyvinkään kaupungilta.

Seuraavien viikkojen aikana laajennusosa kasvaa korkeutta, kun seinäelementit saapuvat työmaalle. Harjakorkeus saavutetaan hyvissä ajoin ennen vuodenvaihdetta.

Lisätietoja
Projektipäällikkö Sami Husu 019 459 4327
Tapainlinnan koulun rehtori Monna Poikolainen, 040 829 2543
Tapainlinnan koulun apulaisjohtaja Jouni Naumanen. 019 459 2777

Avainsanat

Kuvat

Tapainlinnan koulun laajentaminen kasvattaa koulun oppilasmäärää 100 oppilaalla. Kuva: Hyvinkään kaupunki
Tapainlinnan koulun laajentaminen kasvattaa koulun oppilasmäärää 100 oppilaalla. Kuva: Hyvinkään kaupunki
Lataa
Hyvinkään Tapainlinnan koulun laajentamisen työmaa 27.9.2021. Kuva: Rakennusliike Evälahti Oy / Sami Lampikoski
Hyvinkään Tapainlinnan koulun laajentamisen työmaa 27.9.2021. Kuva: Rakennusliike Evälahti Oy / Sami Lampikoski
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Hyvinkään kaupunki
Hyvinkään kaupunki
Kankurinkatu 4-6
05800 Hyvinkää

019 459 11https://www.hyvinkaa.fi

Hyvinkää on Suomen 23. suurin ja Uudenmaan viidenneksi suurin, lähes 47 000 asukkaan kaupunki. Rakennamme ja kehitämme kaupunkia suunnitelmallisesti ja pitkäjänteisesti ja tarjoamme hyvät puitteet sekä monipuolisesti vaihtoehtoja asukkaillemme eri elämänvaiheissa. Kaupunkimme antaa mahdollisuudet elämyksiin ja kokemuksiin niin ulkoilun, kulttuurin kuin liikunnan ja urheilun saralla ympäri vuoden.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Hyvinkään kaupunki

Hyvinkään Halossa kipinöi: Hyvinkää kutsuu kymmenen päivän valokylpyyn14.10.2021 11:05:35 EEST | Tiedote

Hyvinkään Halossa kipinöi: Hyvinkää kutsuu kymmenen päivän valokylpyyn Taidevaloa, arjen valaistusta ja erilaisia kulttuuritapahtumia tarjoava Hyvinkään Halo -valotapahtuma käynnistyy avajaisin Hyvinkään torilla torstaina 28.10. klo 18.00. Tänä syksynä ”Valon kipinä”-teemaa kantava tapahtuma esittelee yksitoista taidevaloteosta ja kahdeksan uutta, pysyvää arjen valaistuskohdetta.

Vanhankirkonsilta avautuu kevyen liikenteen käyttöön keskiviikkona 1. syyskuuta31.8.2021 11:44:30 EEST | Tiedote

Hyvinkään Uudenmaankadun ja Hangonsillan asuinalueen yhdistävä kevyen liikenteen silta on valmistunut ja otetaan käyttöön keskiviikkona 1.9.2021 klo 7.30. Kaupunginjohtaja Johanna Luukkonen sekä tekniikan ja ympäristön toimialajohtaja Marko Hytönen ovat keskiviikkoaamuna paikan päällä tervehtimässä sillan ensimmäisiä ylittäjiä. Kevyen liikenteen silta avataan sopivasti Pyöräile kouluun -päivänä, joka on osa valtakunnallista Pyöräilyviikkoa.

Hyvinkään kaupunginjohtaja Johanna Luukkonen Red Carpet -festivaalissa: Innostuneisuus ja yllätyksellisyys kantavat tapahtumaa tulevinakin vuosina26.8.2021 19:16:30 EEST | Tiedote

Tänä vuonna viisivuotisjuhliaan viettävä Red Carpet -festivaali käynnistyi juhlallisesti torstaina Hyvinkään keskustan Tähtiraitin tähtien paljastuksella ja sitä seuraavalla palkintogaalalla. Hyvinkään kaupunki on ollut tapahtuman kumppani jo sen alkutaipaleesta lähtien, joten juhlagaalan avauspuheenvuoron piti kaupunginjohtaja Johanna Luukkonen, onnitellen taiteellista johtaja Antti Luusuaniemeä festivaalin pitkäjänteisestä kehittämisestä. Tänä vuonna festaripäivät ovat 26.–29.8.2021.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme