Hyvinkään kaupunki

Hyvinkään uimalan laajennuksen remontti on alkanut

Jaa

Hyvinkään uimalan laajennustyömaa käynnistyi loppuvuodesta 2019. Työmaan aikataulusuunnittelu ja eri työvaiheiden sovittaminen on käynnissä ja aikataulut tarkentuvat ensi viikolla. Uimalan rakentaminen on erityisrakentamista ja vaatii huolellista suunnittelua. Vedenkäsittelyjärjestelmät, ilmanvaihto ja muu tekninen laitteisto kunnostetaan laajennustyön yhteydessä, taustoittaa Hyvinkään kaupungin liikuntapäällikkö Jarmo Vakkila. Uimala pyritään pitämään remontin aikana auki mahdollisuuksien mukaan.

HYVINKÄÄN KAUPUNKI
TIEDOTTAA
10.1.2020
Julkaistavissa heti

Hyvinkään uimalan laajennuksen remontti on alkanut

Hyvinkään uimala laajennustyömaa käynnistyi loppuvuodesta 2019. Työmaan aikataulusuunnittelu ja eri työvaiheiden sovittaminen on käynnissä ja aikataulut tarkentuvat ensi viikolla.

– Uimalan rakentaminen on erityisrakentamista ja vaatii huolellista suunnittelua. Vedenkäsittelyjärjestelmät, ilmanvaihto ja muu tekninen laitteisto kunnostetaan laajennustyön yhteydessä, taustoittaa Hyvinkään kaupungin liikuntapäällikkö Jarmo Vakkila.

Uimala pyritään pitämään remontin aikana auki mahdollisuuksien mukaan.

Remontin aiheuttamat muutokset

Remontista johtuen kausirannekkeiden myynti on väliaikaisesti keskeytetty 1.1.2020 alkaen. Remontin aikana on odotettavissa sulkujaksoja, ja kausirannekkeiden myynnin keskeyttämisellä minimoidaan erilaisten hyvitysten ja rannekkeiden voimassaolojen aiheuttama häiriö lipunmyynnissä.

Erityisryhmien ja seniorilippujen osalta on siirrytty väliaikaisesti kertamaksuun. Seniori- ja erityisuimalippujen hinta on 1.1.2020 alkaen 2 euroa ja näitä lippuja voi käyttää myös iltaisin ja viikonloppuisin. Kaikkiin aikuisten lippuihin sisältyy uinnin lisäksi myös kuntosalin käyttö.

– Uusien seniorilippujen hinnan laskentaperusteena on käytetty vuoden 2019 aikana toteutuneiden lippujen tuottamaa arvoa suhteutettuna kävijämääriin. Vuoden 2019 seniorikäynnin hinta oli keskimäärin 1,75 euroa. Seniori- ja erityisryhmien lippujen hintataso on pyritty pitämään alhaisena. Naapurikuntien seniorien kertalipun hinta on noin 2,9 – 4,2 euroa/käynti, vertaa Vakkila.

Vuoden 2019 kävijämäärät

Vuoden 2019 aikana uimalassa vieraili 234 000 asiakasta, joista noin 16 500 oli viereisen hotellin asiakkaita. Hotellia laskutetaan asiakaskäynneistä normaalihinnaston mukaisesti.

Uimalan kustannukset kaupungille ovat vuodessa noin 1,8 milj. euroa, josta asiakkailta peritään maksutuottoina noin 0,7 milj. euroa.

Mitä laajennusosaan valmistuu?

Laajennusosaan valmistuu nykyaikainen, viisiratainen 25-metrin tasasyvä uintiallas, joka tuo lisää väljyyttä uimalan käyttäjille. Laajennusosan remontin on määrä valmistua vuonna 2021.

Lisätietoja remontin etenemisestä sekä uimalan poikkeusaikatauluista löydät Hyvinkään kaupungin nettisivuilta: www.hyvinkaa.fi/uimala.

Kaikki remonttia koskevat palautteet voi lähettää Hyvinkään kaupungin sähköisen asioinnin sivuston kautta: www.ehyvinkaa.fi ”Palautteet, kehitysideat ja vikailmoitukset” -> ”Liikunta ja luonnon virkistyskäyttö” -> Aihe: ”Uimala”.

Lisätietoja:
Hyvinkään kaupunki, liikuntapäällikkö Jarmo Vakkila, p. 040 809 4386

Tietoja julkaisijasta

Hyvinkään kaupunki
Hyvinkään kaupunki
Kankurinkatu 4-6
05800 Hyvinkää

019 459 11https://www.hyvinkaa.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Hyvinkään kaupunki

Valotapahtuma Hyvinkään Halo toteutetaan myös tänä vuonna: Kaupunkilaisia kannustetaan mukaan valaisemaan koteja ja rakennuksia18.9.2020 11:13:27 EESTTiedote

Hyvinkään Halo -valotapahtuma valaisee kaupunkia viiden päivän ajan 28.10.-1.11.2020. Toista kertaa järjestettävässä valotapahtumassa painottuu erilaisten ulkokohteiden, kuten rakennusten valaistus. Keskiviikosta sunnuntaihin ulottuvaan tapahtumaviikonloppuun kuuluu valaistuskohteiden lisäksi ulkona järjestettävää maksutonta ohjelmaa, joka mahdollistaa sen, että kaupunkilaiset voivat nauttia turvallisesti valo- ja kulttuurikokemuksesta pimeimpään vuodenaikaan. Osa kohteista pidetään valaistuna myös tapahtumaviikonlopun jälkeen marraskuun lopulle asti.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme