Hyvinkään kaupunki

Hyvinkään uimalan laajennus mahdollistaa tulevaisuudessa monipuolisen harrastamisen

Jaa

Hyvinkään uimalan laajennushankkeella on tavoitteena tarjota hyvinkääläisille tulevaisuudessa aiempaa monipuolisemmat vesiliikunnan palvelut. Nykyisellään uimalan kapasiteetti on ollut äärirajoilla. Laajennuksen myötä pystymme tarjoamaan paremmat palvelut. Tämä merkitsee lasten uimakoulujen, vesijumpan ja -liikunnan kehittämistä eri ikäisille kaupunkilaisille, kuvaa Hyvinkään kaupungin liikuntapäällikkö Jarmo Vakkila.

HYVINKÄÄN KAUPUNKI
TIEDOTTAA 15.1.2020
Julkaistavissa klo 12.00

Hyvinkään uimalan laajennus mahdollistaa tulevaisuudessa monipuolisen harrastamisen

Hyvinkään uimalan laajennushankkeella on tavoitteena tarjota hyvinkääläisille tulevaisuudessa aiempaa monipuolisemmat vesiliikunnan palvelut.

-  Nykyisellään uimalan kapasiteetti on ollut äärirajoilla. Laajennuksen myötä pystymme tarjoamaan paremmat palvelut. Tämä merkitsee lasten uimakoulujen, vesijumpan ja -liikunnan kehittämistä eri ikäisille kaupunkilaisille, kuvaa Hyvinkään kaupungin liikuntapäällikkö Jarmo Vakkila.

Uimalahankkeen kustannusarvio on noin 9,8 miljoonaa euroa ja hankkeelle on myönnetty 270 000 euroa valtionavustusta. Uimalan käyttökustannukset kaupungille ovat vuodessa noin 1,8 milj. euroa, josta asiakkailta peritään maksutuottoina noin 0,7 milj. euroa. Yhden asiakkaan uimalakäynnin hinta kaupungille on 8-10 euroa/kerta laskutavasta riippuen. Tämä merkitsee, että kaupunki rahoittaa kaupunkilaisten yhteisistä varoista käytännössä jokaista uimalakäyntiä noin kahden kolmasosan verran.

Uimalassa oli vuonna 2019 yhteensä 234 400 asiakaskäyntiä, joista Sveitsi Hotellin kävijöitä oli 16 700 asiakasta. Uimakouluissa oli käyntikertoja 5 100 kappaletta ja osallistujia 700 henkilöä.

Vaativa rakennushanke luonnonsuojelualue lähettyvillä – ulkoilureitteihin muutoksia

Uimalan laajennustyömaa ja vedenkäsittelylaitteiden remontti käynnistyi joulukuussa 2019 ja työn on tarkoitus valmistua vuonna 2021. Uimalan työmaan pääurakoitsijana toimii Tricon Oy. Työmaa on käynnistynyt maanrakennustöillä.

Teknisesti uimalan rakentaminen on erityisrakentamista, mikä edellyttää huolellista suunnittelua. Vedenkäsittelyjärjestelmiä, ilmanvaihtoa ja teknistä laitteistoa kunnostetaan laajennustyön yhteydessä. Lisäksi projektissa yhdistetään vanha ja uusi rakennus yhdeksi kokonaisuudeksi.

Uimahallirakentamisen vaativuutta lisää uimalan sijoittuminen luonnonsuojelualueen viereen. Tämän seurauksena, yksi Sveitsin luonnonpuiston alueella olevan n. 220 m mittainen reitti uimahallin takana on suljettu työmaa-alueesta johtuen.

Uusi uima-allas tekeillä

Urakan aikana tehdään laajennus, joka sisältää uuden 25 metrin pituisen altaan rakentamisen. Altaaseen tulee viisi 2,5 metrin levyistä uintirataa. Altaalle tulee lisäksi oma vedenkäsittelyjärjestelmä. Laajennus sijoittuu aiemman 25 metrin altaan päädyn ja puistoalueen väliselle tontin osalle. Suunnitelmiin kuuluu allashuoneen laajennus 768 m2 / 9300 rm3.

-  Allasrakenne toteutetaan teräsaltaana ja se tulee olemaan koko matkalta tasasyvä kahden metrin allas, joka täyttää lähtökorokkeineen paikallistason kilpauinnin vaatimukset. Tämän mallinen allas sopii myös erilaisiin vesiliikuntalajeihin, sanoo Jarmo Vakkila.

Poikkeusjärjestelyt vaikuttavat aukioloihin ja hinnastoon – ensimmäinen keskeytys maaliskuussa

Uimahallin laajennustyön yhteydessä olemassa olevissa teknisisissä tiloissa kunnostetaan ja uusitaan vanhoja vedenkäsittelylaitteistoja sekä putkistoja ja lämmönvaihtimia. Halli saa myös uuden ilmanvaihtokoneen.

-  Koneiden vaihtoja ja kunnostuksia ei voi turvallisuussyistä tehdä uimalan aukioloaikoina, mikä merkitsee, että remontti ajoittain johtaa palveluiden keskeyttämiseen ja hallin aukiolojen rajoittamiseen. Ensimmäinen palvelukeskeytys on alkamassa maaliskuussa 2020. Tammi-helmikuussa uimalaa pyritään pitämään auki normaaliaukioloaikojen mukaisesti, kuvaa Vakkila työmaatilannetta.

-  Tämänhetkisen arvion mukaan uimalaa joudutaan pitämään suljettuna yhtäjaksoisesti 5-7 kuukautta. Ulkouimalan kesäkauden 2020 aukiolon mahdollisuutta selvitellään. Kaupunki tiedottaa erikseen myöhemmin missä määrin uimalaa on mahdollista käyttää kesä-heinäkuun aikana, samalla on kuitenkin huomioitava vaikutukset kokonaisprojektin kestoon, mikäli rakentamisessa pidetään taukoja, toteaa Vakkila.

Rakentamisen kokonaisaikataulu on tämänhetkisten tietojen mukaan tammikuu 2020 - maaliskuu 2021 eli yhteensä 15 kk sekä 2 kk siirtymäaika. Tavoitteena on avata ulkouimala normaalisti kesäkuun alussa vuonna 2021.

Hyvinkään liikuntapalveluiden kuntosaliryhmät uimalassa jatkuvat mahdollisuuksien mukaan kauden loppuun saakka, mutta muilta osin kuntosali on kävijöiltä suljettu uimahallin ollessa suljettu. Vesiliikuntaryhmiä ei sen sijaan voida järjestää uimalan käyttökatkon aikana. 

Uimalaan myydään urakan aikana pääsääntöisesti kertalippuja ja remontin johdosta kymmenen kerran lippujen voimassaoloaikaa on pidennetty. Aikaisemmassa poiketen seniorilipuilla voi käydä uimassa myös iltaisin ja viikonloppuisin, hintaan sisältyy myös kuntosalikäynnit.


Lisätietoja:
Liikuntapäällikkö Jarmo Vakkila, p. 040 809 4386

Tilaa työmaauutiskirje ja seuraa somessa

Laajennushanketta on mahdollista seurata Hyvinkään kaupungin nettisivujen www.hyvinkaa.fi/uimala kautta. Halukkaat voivat myös tilata 1-2 kertaa kuukaudessa ilmestyvän työmaan uutiskirjeen sähköpostiinsa verkkosivun kautta. Poikkeuksista uimalan toiminnassa tiedotetaan myös sosiaalisessa mediassa, ensisijaisesti uimalan omalla Facebooksivulla https://www.facebook.com/sveitsinuimala.

Liite
PDF-esitys, jossa karttakuvat työmaa-alueesta ja suljetusta ulkoilureitistä sekä havainnekuvat uimalan laajennuksesta

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Pi Krogell-Magni
viestintäpäällikkö
Hyvinkään kaupunki
p. 050 522 5953
pi.krogell-magni@hyvinkaa.fi
https://twitter.com/pikrogellmagni
https://twitter.com/hyvinkaacity

Liitteet

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Hyvinkään kaupunki
Hyvinkään kaupunki
Kankurinkatu 4-6
05800 Hyvinkää

019 459 11https://www.hyvinkaa.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Hyvinkään kaupunki

Ekologisten rakennusmateriaalien tehdasrakennus suunnitteilla Hyvinkäälle: Kaupunki päätti 4,5 hehtaarin tonttivarauksesta RETEX Panels Oy:lle22.9.2020 12:22:15 EESTTiedote

Hyvinkään kaupungin kehittämisjaosto on päättänyt kokouksessaan 21.9.2020 tonttivarauksesta RETEX Panels Oy:lle Antinsaaren yritysalueelta. RETEX Panels Oy:lle on varattu noin 4,5 hehtaarin suuruinen tonttialue, jolle on tarkoitus rakentaa noin 16 000 m2 tehdasrakennus. Tehtaassa tullaan valmistamaan kierrätettävästä tekstiilijätteestä erilaisia ekologisia rakennusmateriaaleja.

Valotapahtuma Hyvinkään Halo toteutetaan myös tänä vuonna: Kaupunkilaisia kannustetaan mukaan valaisemaan koteja ja rakennuksia18.9.2020 11:13:27 EESTTiedote

Hyvinkään Halo -valotapahtuma valaisee kaupunkia viiden päivän ajan 28.10.-1.11.2020. Toista kertaa järjestettävässä valotapahtumassa painottuu erilaisten ulkokohteiden, kuten rakennusten valaistus. Keskiviikosta sunnuntaihin ulottuvaan tapahtumaviikonloppuun kuuluu valaistuskohteiden lisäksi ulkona järjestettävää maksutonta ohjelmaa, joka mahdollistaa sen, että kaupunkilaiset voivat nauttia turvallisesti valo- ja kulttuurikokemuksesta pimeimpään vuodenaikaan. Osa kohteista pidetään valaistuna myös tapahtumaviikonlopun jälkeen marraskuun lopulle asti.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme