Hyvinkään kaupunki

Hyvinkään vuotovesitutkimus valmistunut

Jaa

Hyvinkään Veden vuotovesitutkimus on valmistunut. Tehostetulla tutkimuksella selvitettiin pitkällä aikavälillä todettua kasvanutta laskuttamattoman veden määrää. Selvitys alkoi vuonna 2019 ja se kohdennettiin ennen vuonna 1970 valmistuneisiin putkilinjoihin.

Hyvinkään vuotovesitutkimus valmistunut

Hyvinkään Vesi aloitti viime vuonna tehostetun tutkimuksen selvittämään pitkällä aikavälillä todettua kasvanutta laskuttamattoman veden määrää. Laskuttamaton vesi tarkoittaa pumpatun veden ja laskutetun veden erotusta. Osa tästä on huonokuntoisesta putkistosta johtuvaa vuotovettä. Selvitys alkoi vuonna 2019 ja se kohdennettiin ennen vuonna 1970 valmistuneisiin putkilinjoihin. Vesijohtoverkostoa tutkittiin 56 km ja viemäriverkkoa noin 15 km. Yhteensä vesijohtoverkostoa Hyvinkään alueella on 313 km ja jätevesiverkkoa 281 km.

Tutkimuksessa päädyttiin vesijohtojen kuuntelutekniikkaan, jonka avulla pystytään havainnoimaan piilovuotoja ja tarkempaa tutkimusta tarvitsevia kohteita.

Viemäriverkostoa tutkittiin viemärikuvaustekniikalla ja savukokeilla. Tutkimus saatiin päätökseen toukokuussa 2020. Vesijohtoverkostosta löydettiin kohteita, joita on tutkittu tarkemmin. Tarkemmissa tutkimuksissa ei kuitenkaan pystytty kohdentamaan mahdollisia isoja vuotoja, mutta sen myötä suurimmiksi riskeiksi osoittautuneet verkoston osat on pääosin saatu korjatuksi.

- Tarkennetuin lisäkuunteluin selvitetään mahdollisia piilovuotoja, taustoittaa Hyvinkään Veden va. vesihuoltojohtaja Marita Honkasalo.

Jätevesiverkoston tutkimuksessa löydettiin korjattavaa ja useita kohteita nostettiin kiireellisyystasolla aiemmin suunniteltua korkeammalle.

- Tutkimustulokset vahvistivat käsitystä vesihuoltosaneerauksen tarpeellisuudesta erityisesti tutkitulla alueella, ja tähän suunnattavista investointimenojen kasvusta, toteaa Honkasalo.

Tehtävä jatkuu tarkemmalla saneerauskohteiden ja saneerauksen toteutustapojen suunnittelulla.

Tutkimuksesta on laadittu raportti, joka täydentyy syksyn kuluessa jatkotoimenpiteillä.

Lisätietoja:

Va. vesihuoltojohtaja Marita Honkasalo
marita.honkasalo@hyvinkaa.fi
p. 040 745 4915

Verkostopäällikkö Anssi Hietikko
anssi.hietikko@hyvinkaa.fi
p. 040 660 9621

Avainsanat

Tietoja julkaisijasta

Hyvinkään kaupunki
Hyvinkään kaupunki
Kankurinkatu 4-6
05800 Hyvinkää

019 459 11https://www.hyvinkaa.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Hyvinkään kaupunki

Hyvinkään kaupungin kestävän talouden ohjelma on hyväksytty: Lähes kaikki kaupunginhallituksen esittämät tasapainottamiskohteet hyväksyttiin valtuustossa18.6.2020 12:05:53 EESTTiedote

Kaupunginvaltuusto on hyväksynyt Hyvinkään kaupungin kestävän talouden ohjelman kokouksessaan 15. ja 17.6.2020. Kaupungin eri toimialat lähtevät toteuttamaan säästötoimenpiteitä ohjelman määrittämien aikataulujen mukaisesti. Kestävän talouden ohjausryhmä seuraa toimenpiteiden toteutumista.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme