Hyvinkään kaupunki

Hyvinkäänkylän vanhan koulun myynti

Jaa

Tekninen lautakunta päätti kokouksessaan 20.10.2020 laittaa Hyvinkään kaupungin omistaman Hyvinkäänkylän vanhan kansakoulun kiinteistön myyntiin. Myynti ja hinnoittelu hoidetaan markkinaehtoisesti kiinteistövälittäjän kautta. Lopullisen myyntipäätöksen kaupunki tekee ostotarjouksen pohjalta.

HYVINKÄÄN KAUPUNKI TIEDOTTAA
21.10.2020

 

 

Hyvinkäänkylän vanhan koulun myynti

Tekninen lautakunta päätti kokouksessaan 20.10.2020 laittaa Hyvinkään kaupungin omistaman Hyvinkäänkylän vanhan kansakoulun kiinteistön myyntiin. Kokouksen aikana tehtiin esitys asian palauttamisesta valmisteluun. Palauttaminen ei saanut riittävää kannatusta ja asian käsittelyä jatkettiin. Asiasta jätettiin kaksi eriävää mielipidettä.

Hyvinkäänkylän vanha koulurakennus on koulukäytön jälkeen 1970-luvulta alkaen ollut nuorisotalokäytössä sekä vuosina 2007-2017 koulutilana erityisopetusryhmälle. Tämän jälkeen nuorisotalo- ja muu kaupungin toiminta tiloissa on päättynyt.

- Kaupungilla ei ole kohteelle enää käyttöä omassa palveluntuotannossaan, toteaa kiinteistöjohtaja Antti Nikkanen.

Kohteeseen on vuosina 2018-2019 laadittu asemakaavamuutos, jossa kiinteistö on osoitettu asuin-, liike- ja toimirakennusten korttelialueeksi, jolla ympäristön ominaispiirteet säilytetään. Vanha kansakoulurakennus on asemakaavalla suojeltu, eikä sitä saa purkaa.

- Tontille on mahdollista rakentaa myös toinen rakennus asuinkäyttöön sekä talousrakennuksia, muistuttaa Nikkanen.

Hyvinkään kaupungilla ei ole jatkossa tarvetta omistaa Hyvinkäänkylän vanhan kansakoulun kiinteistöä vaan kohde myydään. Myynti ja hinnoittelu hoidetaan markkinaehtoisesti kiinteistövälittäjän kautta. Lopullisen myyntipäätöksen kaupunki tekee ostotarjouksen pohjalta.

Lisätietoja:

Antti Nikkanen
kiinteistöjohtaja
antti.nikkanen@hyvinkaa.fi
040 661 3744

Avainsanat

Tietoja julkaisijasta

Hyvinkään kaupunki
Hyvinkään kaupunki
Kankurinkatu 4-6
05800 Hyvinkää

019 459 11https://www.hyvinkaa.fi

Hyvinkää on Suomen 23. suurin ja Uudenmaan viidenneksi suurin, lähes 47 000 asukkaan kaupunki. Rakennamme ja kehitämme kaupunkia suunnitelmallisesti ja pitkäjänteisesti ja tarjoamme hyvät puitteet sekä monipuolisesti vaihtoehtoja asukkaillemme eri elämänvaiheissa. Kaupunkimme antaa mahdollisuudet elämyksiin ja kokemuksiin niin ulkoilun, kulttuurin kuin liikunnan ja urheilun saralla ympäri vuoden.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Hyvinkään kaupunki

Koronatilanteen hallintaan saaminen edellyttää lisärajoituksia liikuntapalveluissa ja rajattuja kirjastopalveluja27.11.2020 16:40:18 EETTiedote

Tällä hetkellä Uudenmaan alueen koronavirusepidemia on leviämisvaiheessa. STM, Aluehallintovirasto ja Keusote ovat antaneet määräyksiä ja ohjeita tilanteen haltuun saamiseksi. Hyvinkää kaupungin tekemät päätökset palvelujen rajoittamisesta on osa tätä työtä. Haluamme minimoida koronaepidemian leviämisen kaupungissamme ja olemme tällä viikolla tehneet jo useita toiminnan ja palvelujen rajoittamispäätöksiä. Valitut keinot heijastavat sitä, mitä Uudenmaan alueen muut kunnat ja kaupungit ovat omalta osaltaan linjanneet, taustoittaa kaupunginjohtaja Jyrki Mattila.

Uudenmaan uusimpien koronarajoitusten vaikutukset näkyvät myös Hyvinkäällä24.11.2020 15:01:26 EETTiedote

Hyvinkäällä ja muualla Keski-Uudenmaan sote-kuntayhtymä Keusoten alueella on maanantaista 23.11.2020. lähtien siirrytty noudattamaan tiukempia suosituksia ja rajoituksia koronaepidemian kiihtymisen seurauksena muun Uudenmaan tavoin. Hyvinkään kaupungin osalta tämän hetken merkittävimmät muutokset palveluissa liittyvät kulttuuri- ja vapaa-ajan palveluihin, vapaaseen sivistystyöhön sekä maskien käyttösuosituksiin. Lisäohjeita on todennäköisesti tulossa vielä tällä viikolla, sanoo kaupunginjohtaja Jyrki Mattila.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme