Espoon kaupunki - Esbo stad

Hyvinvoinnin ja terveyden lautakunnan päätöksiä 13.10.2021

Jaa

Hyvinvoinnin ja terveyden lautakunta sai kokouksessaan keskiviikkona 13.10.2021 tiedoksi selvityksen Espoon sairaalan sairaalapaikkojen riittävyydestä ja toimenpiteet tilanteen parantamiseksi. Lisäksi lautakunta kuuli katsaukset koronatilanteesta, Länsi-Uudenmaan hyvinvointialueen perustamisesta sekä lasten ja nuorten mielen hyvinvoinnin tuesta ja hoidosta.

Selvitys sairaalapaikkojen riittävyydestä ja toimenpiteet tilanteen parantamiseksi

Sosiaali- ja terveyslautakunta on pyytänyt kokouksessaan 25.8.2021 esitystä toimenpiteistä, joilla Espoon sairaalan potilaspaikkojen suureen kysyntään vastataan. Tavoitteena on nopeuttaa potilaiden siirtymistä päivystyksestä ja erikoissairaanhoidon osastoilta Espoon sairaalaan.

Selvityksessä kuvataan nykyisten sairaalapaikkojen määräytymiseen vaikuttaneet tekijät ja nykytilanne. Sairaalapaikkojen riittävyyteen vaikuttavat useat eri tekijät, joiden haitalliset muutokset kohdentuvat kesäkuukausille. Sosiaali- ja terveydenhuollon palvelujen henkilöstövaje tunnistettiin yhdeksi merkittävimmäksi tekijäksi tilanteen heikkenemiselle. Tästä on seurannut muun muassa hoitovaje terveysasemilla ja kotihoidossa sekä pitkäaikaishoidon paikkojen riittämättömyys tarpeeseen nähden.

Espoon kaupungin vanhusten palvelut on tunnistanut useita toimenpiteitä, joilla henkilöstövajeeseen ja asiakasvirtauksen tehokkuuteen voidaan vaikuttaa. Toimenpiteet on jaoteltu henkilöstön riittävyyden varmistamiseen ja asiakasvirtauksen tehostamiseen. Toimenpiteet on myös jaoteltu mukaan mitä toimenpiteitä on jo aloitettu ja mitä voidaan tehdä tilanteen parantamiseksi. Osa esitettävistä toimenpiteistä pystytään tekemään vuoden 2022 talousarvion puitteissa, mutta osa toimenpiteistä edellyttäisi lisärahoitusta.

Lautakunta totesi, että se pitää tärkeänä sitä, että asukkaat saavat sairaalapaikan Espoon sairaalasta sitä tarvitessaan ja että toimialan esittämät toimenpiteet sairaalapaikkojen lisäämiseksi ja potilaiden jatkohoitoon siirtymisen sujuvoittamiseksi toteutuvat. Lautakunta edellyttää, että toimiala edistää tehokkaasti Espoon sairaalapaikkojen saamista kaupungin käyttöön. Lautakunta edellyttää, että työntekijöiden saatavuutta, heidän työssä pysymistään ja työhyvinvointiansa edistetään tehokkaasti. Lautakunta esittää, että selvitetään mahdollisuudet kiittää Espoon sairaalan työntekijöitä heidän työstään. Selvitystyötä tulisi myös hyödyntää muiden toimintojen työntekijöiden kiittämisessä. Lisäksi lautakunta lähettää selvityksen kaupunginhallitukselle, joka päättää hallintosäännön perusteella henkilöstöpoliittisista periaatteista.

Lisätiedot:

-hyvinvoinnin ja terveyden lautakunnan kokousaineisto

-perusturvajohtaja Sanna Svahn, p. 050 544 6535, sanna.svahn@espoo.fi

-lautakunnan puheenjohtaja Saara Hyrkkö, p. 040 719 7604, saara.hyrkko@eduskunta.fi

-lautakunnan sihteeri, hallintopäällikkö Elina Yli-Koski, p. 046 877 1962, elina.yli-koski@espoo.fi

Tietoja julkaisijasta

Espoon kaupunki - Esbo stad
Espoon kaupunki - Esbo stad
PL 1 / PB 1
02070 ESPOON KAUPUNKI / ESBO STAD

+358 9 816 21http://www.espoo.fi

Verkostomainen viiden kaupunkikeskuksen Espoo on vastuullinen ja inhimillinen edelläkävijäkaupunki, jossa kaikkien on hyvä asua, oppia, tehdä työtä ja yrittää ja jossa espoolainen voi aidosti vaikuttaa.

Twitter: @Espoonsote     
Facebook: Espoon sote - Hyvinvointia Espoossa

Espoon kaupunki Twitterissä 
Espoon kaupunki Facebookissa

 

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Espoon kaupunki - Esbo stad

Espoon kaupunki edellyttää koronapassia laajasti yleisötilaisuuksissa ja osassa asiakastiloja3.12.2021 15:11:14 EET | Tiedote

Espoon kaupunki edellyttää asiakkailtaan koronapassia laajasti kulttuurin ja liikunnan palveluissa 4.12.2021 alkaen. Tarkistamme koronapassin kaikissa yli 20 hengen yleisötilaisuuksissa sekä sisäänpääsyn edellytyksenä kaupunginmuseon toimipisteisiin, Näyttelykeskus WeeGeelle ja uimahalleihin. Myös ryhmäliikuntaan edellytämme koronapassia, jos ryhmäkoko on yli 20 henkilöä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme