Espoon kaupunki - Esbo stad

Hyvinvoinnin ja terveyden lautakunnassa 25.8.2021

Jaa

Hyvinvoinnin ja terveyden lautakunta kokoontuu valtuustokauden 2018–2021 viimeiseen kokoukseensa keskiviikkona 25.8. kello 16.30.

Lautakunnan nimi muuttui hyvinvoinnin ja terveyden lautakunnaksi entisestä sosiaali- ja terveyslautakunnasta Espoon kaupungin toimialarakenteen uudistuksen myötä 1.8.2021. Tuolloin myös sosiaali- ja terveystoimen nimi muuttui hyvinvoinnin ja terveyden toimialaksi. Lue lisää uudistuksesta.

Hyvinvoinnin ja terveyden toimialan vuoden 2021 toinen osavuosikatsaus

Lautakunnat ja johtokunnat esittävät omien tehtäväalueidensa osavuosiraportit osana kaupungin osavuosikatsausta kaupunginhallituksen ja valtuuston käsiteltäväksi. Kaupungin johtoryhmä käsittelee heinäkuun osavuosikatsauksen kokouksessaan 31.8.2021. Kaupunginhallitus käsittelee osavuosikatsauksen 6.9.2021 ja valtuusto 13.9.2021.

Osavuosikatsaus sisältää ennusteen ja analyysin talousarvion toteutumisesta, siihen olennaisesti vaikuttavien toimintojen tilanteesta ja kehittymisestä sekä mahdolliset korjaustoimenpiteet. Osavuosikatsauksessa raportoidaan myös tulostavoitteiden toteumatiedot.

Koronapandemian aiheuttama poikkeustilanne heijastuu suuresti hyvinvoinnin ja terveyden toimialan toimintaan ja talouteen. Toimialan toimintakatteen ennustetaan toteutuvan 49,2 milj. euroa alijäämäisenä suhteessa talousarvioon. Toimialan menojen arvioidaan ylittävän talousarvion 66,3 milj. eurolla, josta koronaan liittyvien kulujen on arvioitu aiheuttavan 54,8 milj. euroa (näytteenotto, jäljitys, suojavarusteet ja niiden korvaaminen yksityisille palveluntuottajille) + 4,8 milj. euroa (rokottaminen), yhteensä 59,6 milj. euroa.

Toimialan tulojen ennustetaan ylittävän talousarvion 17,1 milj. eurolla, kun huomioidaan valtiolta tulevaa 20 milj. euron koronakorvausta. Muilta osin tuloennustetta heikentää erityisesti koronasta aiheutuva toimintojen supistaminen, ja tästä seuraava asiakasmaksutulojen pieneneminen.

Lue lisää asiasta esityslistan kohdasta 3.

Lisäksi lautakunnan esityslistalla mm.

  • selvitys kotona asumista tukevien palvelujen kehittämisohjelma 2019-2021 tilanteesta
  • selvitys maksuttomien hoitotarvikkeiden jakeluohjeen tarkistamisesta
  • 26.5.2021 kokouksessa pöydälle jätetty vammaispalvelujen henkilökohtaisen avun palvelusetelin sääntökirjan päivittäminen

Lue lisää:

Yhteyshenkilöt

- Perusturvajohtaja Sanna Svahn, p. 050 544 6535, sanna.svahn@espoo.fi
- Lautakunnan puheenjohtaja Saara Hyrkkö, p. 040 719 7604, saara.hyrkko@eduskunta.fi
- Lautakunnan sihteeri, hallintopäällikkö Elina Yli-Koski, p. 046 877 1962, elina.yli-koski@espoo.fi

Tietoja julkaisijasta

Espoon kaupunki - Esbo stad
Espoon kaupunki - Esbo stad
PL 1 / PB 1
02070 ESPOON KAUPUNKI / ESBO STAD

+358 9 816 21http://www.espoo.fi

Verkostomainen viiden kaupunkikeskuksen Espoo on vastuullinen ja inhimillinen edelläkävijäkaupunki, jossa kaikkien on hyvä asua, oppia, tehdä työtä ja yrittää ja jossa espoolainen voi aidosti vaikuttaa.

Twitter: @Espoonsote     
Facebook: Espoon sote - Hyvinvointia Espoossa

Espoon kaupunki Twitterissä 
Espoon kaupunki Facebookissa

 

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Espoon kaupunki - Esbo stad

Epoossa vanhenevat Moderna-annokset ohjataan 2. annoksiin, immuunipuutteisille sekä sote-henkilökunnan käyttöön17.9.2021 13:18:34 EEST | Uutinen

Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin alueella on vanhenemassa suuri erä Modernan koronarokotteita. Uudenmaan alueellisessa koordinaatioryhmässä HUS päätti yhdessä kuntien kanssa käynnistää ennen rokotusasetuksen voimaan tuloa kolmansien koronavirusrokoteannosten antamisen välittömästi, jotta vanhenemassa oleva rokote-erä saadaan hyödynnettyä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme