Pirkanmaan hyvinvointialue

Hyvinvointialue turvaa palveluja myös ulkomaisella työvoimalla – työntekijät ovat pääosin intialaisia ja filippiiniläisiä

Jaa
Pirkanmaan hyvinvointialue turvaa eniten hoivaa tarvitsevien pirkanmaalaisten palvelut muun muassa rekrytoimalla työntekijöitä ulkomailta. Aiemmin ulkomaista työvoimaa on ollut vain muutamissa Pirkanmaan kunnissa, mutta nyt ulkomailta tulleita työntekijöitä työskentelee koko hyvinvointialueella. Ulkomainen rekrytointi on yksi keino, jolla työvoiman saatavuutta Pirkanmaalla parannetaan.

Hyvinvointialue ja Healthcare Staffing Solutions Oy ovat solmineet sopimuksen, jonka perusteella 37 filippiiniläistä hoiva-avustajaa on saapunut Hong Kongista töihin hyvinvointialueelle. He aloittivat työnsä 17.5. ja työskentelevät tehostetun palveluasumisen palveluissa eri puolilla Pirkanmaata.

Sopimus filippiiniläisistä hoiva-avustajista on hyvinvointialueen tekemän laajemman kilpailutuksen ulkopuolinen hankinta. Laajemmassa kilpailutuksessa Barona Sote Oy rekrytoi syksyyn mennessä hyvinvointialueelle 75 sairaanhoitajataustaista hoitajaa Intiasta. He aloittavat pätevöitymisensä työhön lähihoitajaoppisopimuksella. Heistä 12 tulee hyvinvointialueen palvelukseen kesällä. Loput tulevat elokuussa.

Hyvinvointialueelle siirtyi lisäksi Tampereen pilotin ja hyvinvointialueella toimivien kuntien yhteishankinnan kautta tulleita filippiiniläisiä hoiva-avustajia. He suorittavat parhaillaan lähihoitajan oppisopimuskoulutusta.

Joustavuutta myös oppisopimuksella opiskeluun

­­Pirkanmaan hyvinvointialueelle on tulossa ensi vuoden loppuun mennessä 91 oppisopimuksella lähihoitajaksi koulutettavaa ja 34 hoiva-avustajaksi koulutettavaa ulkomaalaista työntekijää.

– Sitä seuraavina kahtena vuotena tulee ulkomailta yhteensä noin 100 lähihoitajaksi ja 50 hoiva-avustajaksi kouluttautuvaa. Ulkomaiset rekrytoinnit ovat osa keinoista, joita teemme sosiaali- ja terveydenhuollon henkilöstön saamiseksi Pirkanmaalle, kertoo hyvinvointialueen henkilöstöjohtaja Taina Niiranen.

Ikäihmisten asumisen palveluissa tehdään myös muita toimenpiteitä, jotta palveluja tuotetaan lain mukaisella henkilöstömitoituksella.

– Monipuolistamme henkilöstörakennetta vanhuspalvelulain hengen mukaiseksi ja tiivistämme oppilaitosyhteistyötä, jotta oppisopimusopiskelijat voivat kouluttautua alalle joustavasti, kertoo ikäihmisten ja vammaisten palvelujen johtaja Päivi Tryyki Pirkanmaan hyvinvointialueelta.

Lisäksi henkilöstörakennetta monipuolistetaan huomioimalla kaikki vanhuspalvelulain mahdollistamat ammattinimikkeet, jotta voidaan vastata parhaalla mahdollisella tavalla asiakkaiden fyysiseen, psyykkiseen ja sosiaaliseen tarpeeseen. Ikäihmisten palvelujen parissa työskentelyä tuodaan myös jatkossa aktiivisemmin esille viestinnän keinoilla.

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Lataa
Päivi Tryyki
Päivi Tryyki
Lataa
Taina Niiranen
Taina Niiranen
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Pirkanmaan hyvinvointialue
Pirkanmaan hyvinvointialue
PL 272
33101 TAMPERE

http://www.pirha.fi

Pirkanmaan hyvinvointialue vastaa pirkanmaalaisten julkisten sosiaali- ja terveyspalvelujen sekä pelastuspalvelujen järjestämisestä ja pääosin myös tuottamisesta. Lisätietoja pirha.fi.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Pirkanmaan hyvinvointialue

Pirkanmaalaisia palvellaan ensi vuonna uudella digiklinikalla – hankinta käynnistyy7.6.2023 16:18:40 EEST | Tiedote

Pirkanmaan hyvinvointialue on käynnistämässä uuden digitaalisen sote-klinikan hankintaa. Digiklinikalla voidaan jo ensi vuoden aikana arvioida asukkaiden hoidon tarvetta sekä tarjota hoitajan tai lääkärin vastaanottopalveluja. Se tarjoaa nykyaikaisen ja yhdenmukaisen yhteydenottokanavan niihin hyvinvointialueen terveyspalveluihin, joihin nykyään hakeudutaan useimmiten soittamalla.

Yhä useampaa päivystyspotilasta voidaan jatkossa hoitaa kotona – päivystyspalvelujen ja kotisairaalan kehittämisehdotukset aluehallituksessa 12.6.7.6.2023 16:03:29 EEST | Tiedote

Pirkanmaan päivystyspalvelujen toimintatapoja ja kiirevastaanottoja esitetään yhtenäistettäväksi. Yhä useampi potilas hoidettaisiin jatkossa kotisairaalan tuella kotona. Myös sairaalasta kotiutumista ja jatkohoitoon siirtymistä on tarkoitus koordinoida jatkossa tehokkaammin ja hoiva- ja asumispalveluihin tarjota ympärivuorokautinen lääkärikonsultaatio tarpeettomien päivystyskäyntien ehkäisemiseksi. Päivystysselvitystä ja kotisairaalan laajentamista käsitellään aluehallituksessa 12.6. Kesäkuun aikana käsiteltäväksi on valmistumassa myös palvelujen verkoston periaatteet.

Henkilökohtaisen avun käyttäjien kannattaa varautua ensi viikon lakkoon2.6.2023 07:55:00 EEST | Tiedote

JHL on antanut henkilökohtaisten avustajien lakkovaroituksen ajalle 6.-12.6.2023. Lakko koskee niitä henkilökohtaisen avun käyttäjiä, jotka kuuluvat työnantajina Heta-liittoon ja joiden henkilökohtaisen avustajan tehtävät ovat palkkaryhmässä A. Pirkanmaan hyvinvointialue tarjoaa neuvontaa ja ohjausta, jos työtaistelu uhkaa henkilökohtaisen avun käyttäjän henkeä tai terveyttä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme