Pirkanmaan hyvinvointialue

Hyvinvointialueen ensimmäinen palkanmaksu onnistunut varsin hyvin

Jaa

Hyvinvointialueen ensimmäiset viikot ovat sujuneet varsin kohtuullisesti organisaation koko huomioon ottaen. Myös ensimmäinen palkanmaksu on tähän asti sujunut mittakaavaan nähden melko hyvin. Työntekijät ovat voineet ilmoittaa puutteista jo tiistaista lähtien. Virheitä on ilmoittanut toistaiseksi noin 1,5 prosenttia perjantaina palkkaa saaneesta henkilöstöstä.

Hyvinvointialue on maksanut vakituisen henkilöstön palkan 13.1.2023 yli 16 000:lle työntekijälle. Määräaikaisten ja sijaisten palkkapäivä on 31.1.

Tämänhetkisen tiedon perusteella vakituisen henkilöstön palkanmaksussa on havaittu toistaiseksi jonkin verran puutteita. Perjantaiaamuun mennessä virheitä oli ilmoitettu noin 250:n työntekijän palkassa, mikä on noin 1,5 prosenttia palkansaajista perjantain palkanmaksussa.

Noin 150 henkilöstösihteereille ilmoitettua virhettä pystyttiin korjaamaan jo ennen varsinaista ensimmäistä palkkapäivää. Sata virhettä oli perjantaina aamupäivällä korjattavana. Tänään aamupäivällä korjatut palkat on saatu vielä tänään maksuun. Seuraava maksupäivä on maanantaina.

Puutteita pääasiassa palkanlisissä

Ensimmäisessä palkanmaksussa on todettu puutteita muun muassa teknisten sopimuksen soveltamisessa, työkokemuslisissä, erillislisissä ja henkilökohtaisissa lisissä. Myös pääluottamusmiesten korvauksia on jäänyt kunnista ilmoittamatta. Niin ikään puuttui muutamia palvelussuhteita ja verokortteja. Ay-maksujen perinnässä on myös todettu virheitä.

Tiedossa on toistaiseksi yksi henkilö, jolle on mennyt perusteettomasti palkkaa 13.1., vaikka henkilö on ollut eläkkeellä.

Palkkoja korjataan nyt kaikkina päivinä ja niitä voidaan maksaa kaikkina arkipäivinä.

Hyvinvointialueen johto pahoittelee palkanmaksun virheitä ja niistä aiheutuvaa haittaa henkilöstölle. Johto seuraa tilannetta edelleen päivittäin.

Yhteyshenkilöt

Tietoja julkaisijasta

Pirkanmaan hyvinvointialue
Pirkanmaan hyvinvointialue
PL 272
33101 TAMPERE

http://www.pirha.fi

Pirkanmaan hyvinvointialue vastaa pirkanmaalaisten julkisten sosiaali- ja terveyspalvelujen sekä pelastuspalvelujen järjestämisestä ja pääosin myös tuottamisesta. Lisätietoja pirha.fi.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Pirkanmaan hyvinvointialue

Ikäihmisten eteisvärinän seulontakokeilusta hyviä kokemuksia: seulonta toteutui luotettavasti ilman asiakaskäynnin pidentämistä24.1.2023 10:28:09 EET | Tiedote

PirKATI-hankkeeseen sisältyvässä puolen vuoden pilottiprojektissa haettiin toimintamallia, jossa kotisairaanhoidon asiakkailta seulottiin sydämen rytmihäiriöitä osana päivittäistoimintaa. Sujuvan toimintamallin ohessa tavoitteena oli selvittää uuden teknologian käytettävyys ja luotettavuus sekä kuvata pilotin aikana tulokset ja arvioida kustannusvaikuttavuutta.

Pirkanmaan nuorisovaltuustoon nimettiin 33 nuorta - työvuorosuunnittelun valmistelua jatketaan yhteistyössä henkilöstön kanssa23.1.2023 12:59:16 EET | Tiedote

Pirkanmaan hyvinvointialueen aluehallitus nimesi maanantaina nuorisovaltuuston kuluvalle vuodelle. Aluehallitus päätti myös esittää vastauksenaan valtuustoaloitteeseen, että ohjelmistoavusteisen työvuorosuunnittelun valmistelua jatketaan yhteistyössä henkilöstön kanssa. Aluehallitus edellyttää, että henkilöstö voi osallistua työvuorosuunnittelun prosessien uudistamiseen.

Aluehallitus nimeää nuorisovaltuuston ja käsittelee hankintasuunnitelmaa 23.1.19.1.2023 08:30:00 EET | Tiedote

Pirkanmaan hyvinvointialueen aluehallitus kokoontuu maanantaina 23.1. klo 8.30. Aluehallitus nimeää hyvinvointialueen ja maakuntaliiton yhteisen maakunnallisen nuorisovaltuuston. Aluehallituksessa käsitellään myös vaikuttamistoimielinten toimintaedellytyksiä, esimerkiksi nuorisovaltuuston, vanhusneuvoston ja vammaisneuvoston kokouspalkkioita ja matkakorvauksia. Asialistalla on niin ikään hankintasuunnitelma ja kuluvan vuoden käyttösuunnitelmat.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme