Hyvinvointialueen ensimmäiset palkat on maksettu tänään onnistuneesti – mahdolliset korjaukset tehdään nopeasti

Jaa
Varma palkanmaksu on henkilöstön osalta tärkein asia, kun sosiaali-, terveys- ja pelastustoimen palvelut siirtyivät hyvinvointialueelle vuoden alusta. Muutos on ollut mittava, joten virheisiin on varauduttu. Ensimmäisten tietojen perusteella valtaosa on saanut palkkansa oikein ja ajallaan. Mahdolliset virheet korjataan välittömästi.

Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen ensimmäinen palkkapäivä vakituisilla työntekijöillä on tammikuussa 13. päivä ja määräaikaisilla kuun viimeinen päivä.

Palkka on maksettu tänään lähes 4 000 työntekijälle. Tällä hetkellä ei ole tietoa, että kukaan olisi jäämässä ilman palkkaa.

”Henkilöstöä pyydettiin tarkistamaan palkkalaskelmat etukäteen, joten pääsimme korjaamaan virheitä jo ennen palkkapäivää. Valtaosalla kaikki oli onneksi oikein”, henkilöstöjohtaja Anne Sivula kertoo.

Tarkistuksessa havaittiin jonkun verran puuttuvia palkkoja. Näitä korjattiin kassamaksulla, jolloin henkilö ehtii saamaan palkan tämän päivän aikana.

Kokonaiskuva saadaan iltaan mennessä

”Saamme tietoa tämän päivän aikana tarkempaa kokonaistilanteesta, eli onko esimerkiksi korjauspyyntöjä jäänyt tekemättä. Ensimmäisenä korjataan pikapalkkana mahdollisesti puuttuvat palkat ja tämän jälkeen puuttuvat lisät”, Sivula kertoo järjestyksestä.

Hyvinvointialueella on varmuuden vuoksi palkka-ajopäivä vielä 16. tammikuuta, ja myös sen jälkeen tarpeen mukaan.

”Palkanmaksun oikeellisuus on todella tärkeä asia. Jos palkka jää kokonaan saamatta palkkapäivänä, maksamme 100 euron kertaluontoisen viivästyskorvauksen työntekijälle”, Anne Sivula toteaa.

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Vantaan ja Keravan hyvinvointialueTilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Vantaan ja Keravan hyvinvointialue

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme