Pirkanmaan hyvinvointialue

Hyvinvointialueen uudistamisen tueksi esitetään mittavaa ohjelmaa

Jaa
Pirkanmaan hyvinvointialueella on valmistumassa strategian jatkoksi toimeenpano-ohjelma, joka tavoittelee merkittävää uudistumista muun muassa palveluverkon muutoksilla, digitaalisten palvelujen avulla, palvelumalleja kehittämällä ja henkilöstön työnjakoa uudistamalla. Tavoitteena on erityisesti lisätä palvelujen toimintavarmuutta ja talouden kestävyyttä pitkälle tulevaisuuteen.

Muutos tarvitsee onnistuakseen selvän, yhdessä määritetyn suunnan - tavoitteet ja selkeän tiekartan koko hyvinvointialueen kuluvalle strategiakaudelle. Toimeenpano-ohjelma kuvaa tarvittavien tehtävien kokonaisuuden.

Toimeenpano-ohjelman alla tehtävän työn tarkoituksena on palvella pirkanmaalaisia paremmin uudistumalla rohkeasti ja kestävästi. Toimenpiteet keskittyvät strategisten kärkien, eli ihmis- ja asiakaskeskeisyyden, yhdenvertaisten, ennaltaehkäisevien ja vaikuttavien palvelujen, hyvinvoivien työntekijöiden sekä yhteen toimivan hyvinvointialueen teemoihin.  

Tavoitteena on koota sirpalemaisen Pirkanmaan palvelut yhdenvertaisemmiksi ja ketterämmiksi.

-  Henkilöstön saatavuuden haasteet jatkuvat lähivuosinakin, joten on mietittävä monenlaisia keinoja palvelujen uudistamiseksi. Niitä palveluja, joita voidaan tuottaa digitaalisesti, kehitetään digitaalisiksi. Talous on tärkeää saada kuntoon, jotta voimme tulevaisuudessa myös investoida, summaa toimeenpano-ohjelmaa hyvinvointialuejohtaja Marina Erhola.

Ohjelman mukaan hyvinvointialue kehittää esimerkiksi asiakasohjausta niin, että sähköiset palvelukanavat ovat tulevaisuudessa ensisijainen yhteydenottokanava. Digitaaliset mahdollisuudet otetaan huomioon myös palvelujen verkkoa uudistettaessa.

Vastaavasti laajennetaan kotiin vietäviä palveluja niille kohderyhmille, jotka eivät voi asioida digitaalisesti. Esimerkiksi kotisairaalan palveluja laajennetaan koko hyvinvointialueelle ja sairaalapalvelujen kotiutustiimin toimintaa laajennetaan kattamaan kaikki sairaaloista kotiutuvat asiakkaat. Myös yhteisöllistä asumista laajennetaan. Mielenterveys-, päihde- ja sosiaalipalveluissa lisätään matalan kynnyksen tukea, ohjausta ja neuvontaa. Päivystyspalvelujen uudistamiseksi tehtävä työ on jo käynnistetty.

Henkilöstön kanssa lisätään vuoropuhelua ja turvataan myös hyvät edustuksellisen yhteistoiminnan mahdollisuudet.

Toimeenpano-ohjelmaa on valmisteltu syksystä lähtien yhtäaikaisesti strategian kanssa. Henkilöstöjärjestöt ovat suhtautuneet ohjelmaan myönteisesti, ja yhteistyötä tarvitaan paljon toimeenpanossa.

-  Myös Pirkanmaalla muutos on välttämätöntä. Vain yhdessä voimme onnistua siinä, hyvinvointialuejohtaja toteaa.

Aluehallitus käsittelee toimeenpano-ohjelmaa 14.2.2023 klo 15 alkavassa kokouksessaan. Katso aluehallituksen kokouksen esityslista liitteineen.

Tietoja julkaisijasta

Pirkanmaan hyvinvointialue
Pirkanmaan hyvinvointialue
PL 272
33101 TAMPERE

http://www.pirha.fi

Pirkanmaan hyvinvointialue vastaa pirkanmaalaisten julkisten sosiaali- ja terveyspalvelujen sekä pelastuspalvelujen järjestämisestä ja pääosin myös tuottamisesta. Lisätietoja pirha.fi.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Pirkanmaan hyvinvointialue

Henkilökohtaisen avun käyttäjien kannattaa varautua ensi viikon lakkoon2.6.2023 07:55:00 EEST | Tiedote

JHL on antanut henkilökohtaisten avustajien lakkovaroituksen ajalle 6.-12.6.2023. Lakko koskee niitä henkilökohtaisen avun käyttäjiä, jotka kuuluvat työnantajina Heta-liittoon ja joiden henkilökohtaisen avustajan tehtävät ovat palkkaryhmässä A. Pirkanmaan hyvinvointialue tarjoaa neuvontaa ja ohjausta, jos työtaistelu uhkaa henkilökohtaisen avun käyttäjän henkeä tai terveyttä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme