Pirkanmaan hyvinvointialue

Hyvinvointialuejohtajan virka tulee hakuun maaliskuun aluevaltuustossa

Jaa

Pirkanmaan hyvinvointialueen valmistelun talousarvio 2022 on merkittävästi alijäämäinen ja lisäresurssia odotetaan valtion ensi vuoden lisätalousarviosta. Pirkanmaan hyvinvointialueen väliaikainen toimielin linjasi perjantaina myös hyvinvointialuejohtajan valintaprosessia.

Pirkanmaan hyvinvointialueen valmistelulle hyväksyttiin perjantaina alijäämäinen talousarvio vuodelle 2022. Alijäämä johtuu valtion rahoituksen ajoittumisesta. Pirkanmaan valmisteluun on ensi vuodeksi osoitettu aiemmin 3,8 miljoonaa euroa. Rahoituksen pääosa on tarkoitus kuitenkin osoittaa hyvinvointialueille vuoden 2022 valtion lisätalousarviossa. Ensi vuodelle myönnettävästä lisärahoituksesta ja sen tasosta ei ole kuitenkaan vielä varmuutta.

Valtionvarainministeriön mukaan toimeenpanovalmistelu on hyvinvointialueiden lakisääteinen tehtävä, johon valtio osoittaa tarvittavan rahoituksen. ICT-rahoitus myönnetään hyvinvointialueille erillisenä valtionavustuksena. Päätökset ICT-rahoituksesta saataneen vielä ennen lähestyvää joulua.

Johtajan virka maaliskuun valtuustoon

Väliaikainen toimielin päätti valmistella Pirkanmaan hyvinvointialuejohtajan viran perustamisen ja kelpoisuusehtojen määrittelyn vaalien jälkeisen aluevaltuuston ensimmäiseen kokoukseen. Hakuilmoitus julkaistaan heti kokouksen jälkeen ja hakuaika on 14 vuorokautta. Hyvinvointialuejohtajan viran täytössä ei voida käyttää suostumusmenettelyä. Johtaja valitaan huhtikuun valtuustossa.

Aikataulun vuoksi ensimmäisessä aluevaltuuston kokouksessa valitaan vt. hyvinvointialuejohtaja, joka toimii aluevaltuuston ja aluehallituksen esittelijänä, kunnes varsinainen johtaja aloittaa tehtävässään.

Hyvinvointialueen väliaikainen toimielin hyväksyi myös poliittisen seurantaryhmän ehdottaman esityksen toimielinmallista.

Henkilötietojen keruu valmistunut

Pirkanmaalla on toteutettu henkilöstötietojen keräys luovuttavista organisaatioista ajalla 1.11 - 7.12.2021. Luovuttavat organisaatiot kävivät tietojen luovuttamisesta yhteistoimintamenettelyt omissa elimissään. Henkilöstötietojen tiedonkeruu on ollut iso urakka luovuttaville organisaatioille ja väliaikainen toimielin kiitti perjantaina kuntien tehdystä työstä. Osa tietoja toimittaneista organisaatioista joutuu vielä täydentämään annettuja tietoja.

Tietoja analysoidaan tulevien kuukausien aikana. Tietoja hyödynnetään hyvinvointialueen valmistelukokonaisuuksissa.

Ensi vuoden kokousaikataulu

Väliaikainen toimielin on päättänyt aluevaltuuston kokouspäiviksi ensi keväälle seuraavat ajankohdat:

8.3.2022
29.3.2022
12.4.2022
26.4.2022

Aluehallitus kokoontuu vastaavasti seuraavina päivinä:
10.3.2022
17.3.2022
24.3.2022.
5.4.2022
14.4.2022

Molempien toimielinten kokoukset alkavat pääsääntöisesti klo 13.

Väliaikainen toimielin kokoontuu ennen uutta aluevaltuustoa vielä 14.1.2022 ja 11.2.2022.

Tietoja julkaisijasta

Pirkanmaan hyvinvointialue
PL 272
33101 TAMPERE

http://www.pirha.fi

Pirkanmaan hyvinvointialueeseen yhdistyvät 1.1.2023 Pirkanmaan maakunnan alueella sijaitsevien kuntien sosiaali- ja terveys- sekä pelastuspalvelut ja sairaanhoitopiiri. Hyvinvointialueelle siirtyy noin 19 000 työntekijää. 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Pirkanmaan hyvinvointialue

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme