Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

I Helsingfors stadsbiblioteks skrivtävling ser man tillbaka på storslagna läsupplevelser

Dela

Helsingfors stadsbibliotek ordnar en skrivtävling för unga och vuxna på temat ”ett verk som förändrade mig”. Det finns två tävlingskategorier. I kategorin för unga tävlar 12–20 -åringar. Tävlingskategorin för vuxna är avsedd för 21-åringar och äldre.

Illustration: Daniel Leiviskä - Helsingfors stad
Illustration: Daniel Leiviskä - Helsingfors stad

Vi önskar fritt formulerade essäer på högst 5 sidor. Vem som helst från alla håll i Finland kan delta i tävlingen antingen på finska, svenska eller engelska.

Tävlingstiden är 1.10–31.12.2021. Vinnarna offentliggörs på Lainas namnsdag, tisdagen den 8 februari 2022.

I båda kategorierna belönas de tre bästa bidragen med presentkort till en bokhandel (30, 50 eller 75 euro). Varje pristagare får också boken Suurteoksia (Tammi, 2021).

De bästa texterna publiceras i Helmet, nätverket för biblioteken i huvudstadsregionen. Biblioteket förbehåller sig rätten att publicera tävlingstexterna kostnadsfritt.

Tävlingsjuryn består av sakkunniga läsare från Helsingfors stadsbibliotek.

Bifoga följande uppgifter till tävlingstexten: namn, ålder, adress, telefonnummer och e-postadress.

Tävlingstexten skickas per e-post till adressen niina.holm@hel.fi eller per post till Centrumbiblioteket Ode/Skrivtävling, Tölöviksgatan 4, 00100 Helsingfors. Observera att tävlingstexterna inte returneras.

Denna skrivtävling är en fortsättning på skrivtävlingen på temat hopp som ordnades vintern 2021. Temat hopp inspirerade nästan 300 skribenter. Tävlingen samlade texter från skribenter i olika ålder i hela Finland. Merparten av skribenterna deltog med en text på finska, men det fanns också de som skrev på engelska eller svenska.

Aada Pukki, 17 år, från Nystad vann kategorin unga. Matti Reinikka, 39 år, från Helsingfors valdes till vinnare i kategorin vuxna.

Nyckelord

Bilder

Illustration: Daniel Leiviskä - Helsingfors stad
Illustration: Daniel Leiviskä - Helsingfors stad
Ladda ned bild

Länkar

Om

Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala
Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimialahttps://www.hel.fi/kulttuurin-ja-vapaa-ajan-toimiala/fi/

Helsingfors är en spännande och tilltalande stad med ett rikt utbud av aktiviteter och möjligheter till deltagande. Årligen förser kultur- och fritidssektorn stadens invånare och turister med över 20 miljoner upplevelser – konst, evenemang, kurser, fritidsaktiviteter, lokaler, friluftsområden och idrottstjänster samt stöd för kulturlivet och medborgarverksamheten.

Kultur- och fritidssektorn består av fem servicehelheter: bibliotek, kultur, idrott, ungdom och förvaltning. Sektorns 1800 anställda upprätthåller och bidrar till helsingforsarnas möjligheter till ett gott liv och ett aktivt medborgarskap. I Helsingfors är det enkelt och lockande att ge sig ut. Varenda dag.

* * *

Ode, Helsingfors centrumbibliotek, är en levande mötesplats på Medborgarplatsen, i hjärtat av Helsingfors

Ode kompletterar den kultur- och mediekoncentration som utgörs av Musikhuset, Finlandiahuset, Sanomahuset och museet för nutidskonst Kiasma. Det erbjuder ett icke-kommersiellt offentligt stadsrum som är öppet för alla mittemot riksdagshuset.

Ode är en evenemangsplats, ett läsandets hus och en mångsidig stadsupplevelse. Det bjuder på kunskap, nya färdigheter och berättelser, och är lättillgänglig för inlärning, inlevelse, arbete och avkoppling. Det är ett modernt bibliotek och en levande och funktionell mötesplats till för alla stadsbor.

Helsingfors centrumbibliotek Ode
Tölöviksgatan 4
00100 Helsingfors
www.oodihelsinki.fi/sv

Följ Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

Under höstlovet erbjuder Helsingfors gott om gratis evenemang och aktiviteter för barn och unga8.10.2021 10:36:38 EEST | Tiedote

Under höstlovsveckan ordnas över 80 evenemang för barn och unga i Helsingfors. Största delen av stadens evenemang under höstlovet är avgiftsfria och även avgiftsbelagda upplevelser är förmånliga. Hela utbudet för höstlovet har nu samlats ihop för första gången på webbplatsen tapahtumat.hel.fi/sv/. I Helsingfors börjar de svenska skolornas höstlov torsdagen 21 oktober och slutar söndagen 24 oktober.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum