Vaasan kaupunki - Vasa stad

I Himalajas servicehus har ett fall av coronavirussmitta konstaterats

Dela

Vid en serviceboendeenhet för åldringar i Himalaja har ett fall av coronavirussmitta konstaterats 3.9.2021. För närvarande har tre anställda och närmare 30 boende i två småhem exponerats för smittan. De exponerade har försatts i karantän.

De boende som exponerats vårdas i sina rum och de har försatts i effektiverad symtombevakning. Alla boende vid Himalajaenheten är fullvaccinerade.

– För enheten ordnas ersättande personal för att trygga verksamheten. Korttidsvården har avbrutits och några nya perioder kan inte genomföras. Det rekommenderas att man inte besöker Himalaja just nu, säger överläkaren inom hem- och anstaltsvården Markus Råback.

Enligt den nuvarande informationen kommer verksamheten vid Himalaja att återgå till det normala 10.9.2021, om inga fortsatta smittfall uppkommer.

Nyckelord

Kontakter

Överläkaren inom hem- och anstaltsvården Markus Råback, markus.raback@vasa.fi , tfn 06 325 1111 (växel)

Länkar

Om

Vaasan kaupunki - Vasa stad
Vaasan kaupunki - Vasa stad
PL / PB 3
65101 Vaasa

+358 6 325 1111http://www.vaasa.fi

Vasa stad

Alltid soliga Vasa är Nordens energihuvudstad som förenar innovativitet, teknologi, högklassiga tjänster, mångsidigt utbildnings- och kulturutbud och positiv energi.

Följ Vaasan kaupunki - Vasa stad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Vaasan kaupunki - Vasa stad

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum